Yardım mi 9t pro (k20 pro) kaçak imei sorunsalı

nonfold

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi mi mix 3
Konular
26
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
eu Beta
Telefon Modeli
xiaomi mi mix 3
Bootloader Kilidi
Açık
merhana arkadaşlar yıllardır pasaport kayıtlı mix 3 kullanıyorum eşime 2. el redmi k20 pro almaya karar verdim yakın çevremde temiz güzel uygun bir cihaz buldum malum artık xiaomi cihazların pasaport kayıtlı olanını bulmak çok zor.. alacağım kişi 3 aydır kullanıyormuş ve satın aldığı telefoncu format atarsan imei silinir demiş. kafamı karıştıran birkaç sıkıntı var.

tvrpden cihazı sıfırlayıp yeni rom yada taze rom kurduğumda gerçekten imei gider mi?
imeisini bir yere not alsam imei gittiği zaman sadece elimde yazılı olan imei yi tekrar cihaza repair yapabilirmiyim? yoksa imei yedek dosyası gibi bir dosya mı oluyor?
imei kayıt işi başıma ne gibi sorunlar çıkartır?
samsung s3 mini imeisi atılmış. iyimidir?
imei atılmış cihazlarda çekim ve 4g sorunu yaşanuıyor diye duyumlar aldım, alacağım cihazın böyle sorunlar çıkartıp çıkartmayacağını nasıl test edebilirim?
cihazı alırken ne gibi testler yapmam gerekir?

bir kaç saat içinde gidip cihaza bakacağım beğenirsem alıcam.. konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

Son düzenleme:

mystico

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Fizyoterapist
Konular
15
Twrpden yaparsanız sorun olmaz. Orjinal recovery üzerinden sıfırlama , format işlemlerinde IMEI silinir.
4G konusunda ise zaten alacağınız cihazın band 20 si olmadığı için her yerde olmasada çoğu yerde sıkıntı yaşarsınız.Band 20 si olan cihazlarda ise IMEI repair işlemi düzgün yapılmazsa şebeke sorunu yaşarsınız.

Oyla:

nonfold

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi mi mix 3
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Twrpden yaparsanız sorun olmaz. Orjinal recovery üzerinden sıfırlama , format işlemlerinde IMEI silinir.
4G konusunda ise zaten alacağınız cihazın band 20 si olmadığı için her yerde olmasada çoğu yerde sıkıntı yaşarsınız.Band 20 si olan cihazlarda ise IMEI repair işlemi düzgün yapılmazsa şebeke sorunu yaşarsınız.
mystico hocama ek TWRP üzerinden EFS yedeği alıp bilgisayarınızda saklayın, sorun olursa yedekten tekrar IMEI yüklersiniz.

band 20 denilen şey yanlış bilmiyorsam lte (4g) 4g çalışmıyor mı yanı bu cihazda?
twrpden kaç wipe a kadar sorun olmaz.. ben bazen local storageyi wipe yapıyorum cihazdaki gereksiz dosyalarda silinsin diye..

efs yedeğini nasıl alıyoruz bunun hakkında bildiğiniz bir konu var mı?

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
band 20 denilen şey yanlış bilmiyorsam lte (4g) 4g çalışmıyor mı yanı bu cihazda?
twrpden kaç wipe a kadar sorun olmaz.. ben bazen local storageyi wipe yapıyorum cihazdaki gereksiz dosyalarda silinsin diye..

efs yedeğini nasıl alıyoruz bunun hakkında bildiğiniz bir konu var mı?
Band 20 ile ilgili kafa karışıklığınızı gidermek adına cevap vereyim. Band 20 meselesine çok takılmayın. 3 yıldır band 20 özelliği olmayan Mi6 cihaza sahibim ve herhangi bir çekim sıkıntısı yaşamadım. Genellikle de 4.5G de volte açık kullanırım. Çekim kalitesi bence tamamen operatör kaynaklı. ( Misal Turkcell de yaşamadığım sıkıntıları Türk Telekom da yaşıyorum.) İmei repair işlemi düzgün yapılırsa sıkıntı çekeceğinizi zannetmiyorum.
Diğer sorularınıza ise zaten cevap verilmiş.

Oyla:

nonfold

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi mi mix 3
Konular
26
Band 20 ile ilgili kafa karışıklığınızı gidermek adına cevap vereyim. Band 20 meselesine çok takılmayın. 3 yıldır band 20 özelliği olmayan Mi6 cihaza sahibim ve herhangi bir çekim sıkıntısı yaşamadım. Genellikle de 4.5G de volte açık kullanırım. Çekim kalitesi bence tamamen operatör kaynaklı. ( Misal Turkcell de yaşamadığım sıkıntıları Türk Telekom da yaşıyorum.) İmei repair işlemi düzgün yapılırsa sıkıntı çekeceğinizi zannetmiyorum.
Diğer sorularınıza ise zaten cevap verilmiş.

imei repair işleminin sorunsuz yapılıp yapılmadığını nasıl test edebilirim peki var mı böyle bir imkan?

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
imei repair işleminin sorunsuz yapılıp yapılmadığını nasıl test edebilirim peki var mı böyle bir imkan?
mi9t pro lara genelde k20pro 'nun qcn dosyasıyla imei işlemi yaptıkları için band 20 ve bir çok farklı band kapanıp, başka uzakdoğu bandları (yazılımsal olarak) ekleniyor. yani cihazınızın yazılımsal olarak ırzına geçip verimli kullanılmasını engelliyorlar sadece band 20 meselesi değil bu. kontrol için Network Signal Guru uygulamasında ayarlardan LTE yi seçip hangi bandların göründüğüne bakmalısınız. root gerektirir bu uygulama. o listede band 20 görürseniz işlem sorunsuz yapılmış demektir ve hiç bir şekilde 4,5g vb internet yada çekim sorunu yaşamazsınız.

Oyla:

nonfold

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi mi mix 3
Konular
26
mi9t pro lara genelde k20pro 'nun qcn dosyasıyla imei işlemi yaptıkları için band 20 ve bir çok farklı band kapanıp, başka uzakdoğu bandları (yazılımsal olarak) ekleniyor. yani cihazınızın yazılımsal olarak ırzına geçip verimli kullanılmasını engelliyorlar sadece band 20 meselesi değil bu. kontrol için Network Signal Guru uygulamasında ayarlardan LTE yi seçip hangi bandların göründüğüne bakmalısınız. root gerektirir bu uygulama. o listede band 20 görürseniz işlem sorunsuz yapılmış demektir ve hiç bir şekilde 4,5g vb internet yada çekim sorunu yaşamazsınız.

cevap için teşekkürler dostum cihazı aldım artık ilk başta 4.5g bağlanmıyodu ama sonradan yayın geldi düzeldi gibi şimdilik bi sorun gözükmüyor inşallah ileride problem çıkartmaz..

Oyla:
Üst Alt