Çözüldü Mi 9T Pil Sorunu

225225

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Mi 9t
Konular
16
Merhabalar, 2 gün önce mi 9t aldım alır almaz MIUI 11 güncellemesini yaptım. Şuan MIUI 11.0.1.0, android 9 kullanıyorum. 11.0.5.0 güncellemesi var henüz güncellemedim andorid 10 çok fazla pil harcıyormuş. Şuan da da android sistemi çok harcıyor gibime geldi. Güncellemeyi yapsam düzelir mi? Dün gece 92 şarj ile telefonu wifi de bıraktım sabah uyandığımda 87 olmuştu. Bu değerler normal mi? Sürekli sosyal medyadayım oyun çok az oyun oynuyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-17-13-32-39-347_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-04-17-13-32-39-347_com.miui.securitycenter.jpg
    276,2 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_2020-04-17-13-32-41-866_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-04-17-13-32-41-866_com.miui.securitycenter.jpg
    105,6 KB · Görüntüleme: 50

anaksinamun

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali osman
Cihazım
Mi 9 t
Konular
12
Merhabalar, 2 gün önce mi 9t aldım alır almaz MIUI 11 güncellemesini yaptım. Şuan MIUI 11.0.1.0, android 9 kullanıyorum. 11.0.5.0 güncellemesi var henüz güncellemedim andorid 10 çok fazla pil harcıyormuş. Şuan da da android sistemi çok harcıyor gibime geldi. Güncellemeyi yapsam düzelir mi? Dün gece 92 şarj ile telefonu wifi de bıraktım sabah uyandığımda 87 olmuştu. Bu değerler normal mi? Sürekli sosyal medyadayım oyun çok az oyun oynuyorum.

konuyu iyice okuyup bunları yaparsan sorunun hallolur ben denedim çok iyi duruma geldi root gerektirmiyor işlemler iyice okuyup yapmanı tavsiye ederim

61celal61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Celal
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Sistem güncellemeden en son paketi indir diyip güncelleme yapabilirsiniz ardından hard reset yapın, ben yaptım şu anlık hiçbir sorun görmedim kendi adıma gayet stabil çalışıyor global sürüm

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Cihazınız hayırlı olsun, aramıza hoş geldiniz.
Cihazınızda, imei işlemi yok ise, güncelleme sonrası hard reset atarak, daha stabil hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Hard reset öncesi mutlaka, yedeklerinizi alın, çünkü tüm verileriniz silinecektir. Android 10'a güncellemeden önce cihazınızı 10-15 gün kullanmanızı öneririm. Cihazı tanımanıza Android 10 geçtiğinizde aradaki farklı kıyaslamanızda yardımcı olur. Android 10 sonrası mutlaka Hard reset yapınız. Çünkü önceki versiyondan kalan artık dosyaların temizlenip, hataların oluşmamasına büyük katkı sağlayacaktır.
Bu konulara gözatarak incelemeniz faydalı olacaktır.

225225

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Mi 9t
Konular
16
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

konuyu iyice okuyup bunları yaparsan sorunun hallolur ben denedim çok iyi duruma geldi root gerektirmiyor işlemler iyice okuyup yapmanı tavsiye ederim
Xiaomi Adb Fastboot Tools işlemi garantiye zarar vermez değil mi veya telefonuma?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

malum yollarla imei attıysanız hard reset atmayın telefona bilginize
İnternet üzerinden Xiaomi Türkiye garantili olarak aldım.

Cihazınızda, imei işlemi yok ise, güncelleme sonrası hard reset atarak, daha stabil hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Hard reset öncesi mutlaka, yedeklerinizi alın, çünkü tüm verileriniz silinecektir. Android 10'a güncellemeden önce cihazınızı 10-15 gün kullanmanızı öneririm. Cihazı tanımanıza Android 10 geçtiğinizde aradaki farklı kıyaslamanızda yardımcı olur. Android 10 sonrası mutlaka Hard reset yapınız. Çünkü önceki versiyondan kalan artık dosyaların temizlenip, hataların oluşmamasına büyük katkı sağlayacaktır.
Hard reset ile ayarlardan fabrika ayarlarına dönder seçeneği arasında fark var mi

Android 10 da pilim daha hızlı giderse korkusu içindeyim. Geri dönüşümde olamaz.

Son düzenleme:

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Xiaomi Adb Fastboot Tools işlemi garantiye zarar vermez değil mi veya telefonuma?

İnternet üzerinden Xiaomi Türkiye garantili olarak aldım.

Hard reset ile ayarlardan fabrika ayarlarına dönder seçeneği arasında fark var mi
Hard reset ile fabrika ayarlarına dönmek benzer işlemler aslında. Biri MIUI arayüzü üzerinden yaparken diğeri Android üzerinde işlem yapar. Hard reset yapmanızı öneririm.

225225

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Mi 9t
Konular
16
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hard reset ile fabrika ayarlarına dönmek benzer işlemler aslında. Biri MIUI arayüzü üzerinden yaparken diğeri Android üzerinde işlem yapar. Hard reset yapmanızı öneririm.
Android 10 da pil sorunu düzelir mi çünkü geri dönüşüm yok.

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Android 10 da pil sorunu düzelir mi çünkü geri dönüşüm yok.
Hocam daha öncede dediğim gibi Android 10'a geçmede hiç acele etmeyin. Önce telefonu tanıyın. Fastboot, BL, Root TWRP, rom, custom rom konularında Forumumuzda bir çok rehber var, onları inceleyerek bilgi sahibi olun. Pil sürelerini istikrara kavuşması için öncelikle belli bir döngüye ulaşması lazım. Hiç acele etmeden cihazı ve MIUI hakkında bildi edinin.

225225

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Mi 9t
Konular
16

Yaptım ve pil performansında ciddi artış oldu teşekkür ederim :)

Üst Alt