İnceleme Mi 9T ( K20 ) ile Mi 9T Pro ( K20 Pro ) Arasındaki Farklar.

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Herkese iyi forumlar. Bu cihaz arasında kağıt üzerinde çok bir fark görünmüyor ama iki cihazı da kullanmış biri olarak kendi gözlemlediğim ve yabancı forumlarda okuduğum bazı farkları yazmak istedim. Alacak arkadaşlara fikir olması açısından iyi olacaktır.
1-) Pro modelde 7nm teknolojisi ile üretilmiş, sd855 varken düz modelde ise 8nm teknolojisi ile üretilmiş, sd 730 işlemcisi bulunmakta.
2-) Pro modelde Samsung'un ürettiği Süper Amoled ekran kullanırken, düz modelde visionox markasına ait amoled ekrana yer verilmiştir.
3-) İkisi de yüksek çözünürlüklü kameralar kullandığı için fotoğraf çekiminden sonra düz modelde saniselikte olsa bir işleme gecikmesi olurken pro modelde böyle bir probleme rastlamadim.
4-) Yabancı forumlarda bir çok kullanıcının yazdığı konu ise parmak izi sensöründeki hız farkı. Gerekli karşılaştırmayi bende yaptığımda pro model parmak izi konusunda düz modelden daha hızlı. İki cihazdada farklı sensör kullanıldığını söylüyorlar.
5-)Pro modelde 4k video çekiminde 60 fps'e izin veriyorken, düz modelde 30 fps'e çıkabiliyoruz.
6-)Pro modelde daha güçlü ve kaliteli hoparlör kullanırken düz modelde biraz daha az ses veren farklı hoparlöre yer verilmiş.
7-)Batarya olarak düz model pro modelden biraz daha iyi performans veriyor Diyebilirim. Sd730 sd855 den daha az güç tükettiği için böyle bir fark var.

Sonuç olarak kağıt üzerinde bu cihazlar aynı gibi görünsede aralarındaki temel Farklar bunlar. Başka kullanıcılarda gözlemlediği Farklari yazarlarsa konuya ekleyelim.

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Faydalı bir konu olmuş. Elinize sağlık hocam.

Blackelectro

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz Orhan
Cihazım
Xiami mi9t pro
Meslek
Bilgisayar Bileşen
Konular
6
Hocam bilgilendirme için teşekkürler. Mi9t pro yu nereden temin ettiniz? Şuan kullanmaya devam ediyor musunuz?

Mi 9T

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
Mi 9T
Konular
1
1. Bilinen bir şey zaten
2. Süper amoled değil, düz amoled ekran kullanılıyor. Hiç bir xiaomi cihazda süper amoled yok.
3. Böyle bir şey yok, sanırım liste dolu olsun diye yazdınız ki saniselik şeyi nasıl tespit ettiniz orası da ayrı bir soru.
4. Bu olabilir çünkü 9T nin parmak izinden çok memnun değilim.
5. Doğru, IMX586 nın kamerada ki tek farkı bu zaten
6. Bu da biraz hikaye gibi çünkü incelemelerde frekans, noise, dynamic range aralıkları neredeyse aynı
7. Bu külliyen hikaye :) bu da kanıtı buyrun; K20 nin %9 şarjı varken K20 pro kapanıyor..

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bilgilendirme için teşekkürler. Mi9t pro yu nereden temin ettiniz? Şuan kullanmaya devam ediyor musunuz?
Benim cihazım k20 pro hocam. Farklı bir forum sitesinden 2700 tl ye aldım 8/128
1. Bilinen bir şey zaten
2. Süper amoled değil, düz amoled ekran kullanılıyor. Hiç bir xiaomi cihazda süper amoled yok.
3. Böyle bir şey yok, sanırım liste dolu olsun diye yazdınız ki saniselik şeyi nasıl tespit ettiniz orası da ayrı bir soru.
4. Bu olabilir çünkü 9T nin parmak izinden çok memnun değilim.
5. Doğru, IMX586 nın kamerada ki tek farkı bu zaten
6. Bu da biraz hikaye gibi çünkü incelemelerde frekans, noise, dynamic range aralıkları neredeyse aynı
7. Bu külliyen hikaye :) bu da kanıtı buyrun; K20 nin %9 şarjı varken K20 pro kapanıyor..

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
7. Maddede bende aynı şeyi söyledim. Düz modelin daha iyi şarjı gidiyor dedim. Diğer maddelere ise hikaye diyip geçmek yerine kendi düşüncenizi yazabilirsiniz. Ben iki cihazada sahibim. Birini çıkarıp diğerini gömme gibi bir durumum yok. İyi forumlar.

tioma

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
tayfun
Cihazım
Mi 9T PRO
Konular
4
Pro modelde çift GPS var. bu fark işlemciye bağlı bir durum mu diğer bir donanımsal durum mu bilmiyorum bunuda belirteyim..

Son düzenleme:

ergenekon34

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ruhi
Cihazım
samsung
Konular
2
Hocam k20 pro 8/128 almayı düşünüyorum aldığınız forum sitesinin linkini ara bilirmisiniz şimdiden teşekkür ler.

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
Çift gps
İşlemci farki
Parmak izi

Bu üçünden başkası hikaye.

Bunlar pro nun artıları.

K_Sevil01

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kaan
Cihazım
Poco x2
Meslek
Ogretmen
Konular
0
pro modelin işlemcisi 480 fps ye kadar ağır çekim desteği verirken düz modelin ki 240 fps ye kadar destek veriyor. tabi ikisinde de yazılımsal 960 fps çekim var ama donanım desteği olmadan gerçek 960 sn/kare olmaz heralde

Üst Alt