Yardım Mi 9T Cihazım ile İlgili Garip Sorunlar

Görkem Say

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global kararlı 10.3.11.0
Telefon Modeli
Redmi K20(Mi 9T)
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese merhabalar. Yaklaşık 1.5 aydır Mi 9T 64GB TR garantili ürünü kullanıyorum. Telefondan aşırı memnunum. Oyun falan oynamam bana şarjı 2-3 gün gidiyor. Geçenlerde telefon kendi kendine çok fazla şarj tüketmeye başladı. Yaklaşık 2 saat içerisinde %60 şarjım tükendi telefon durduğu yerde. Pil kullanımına baktığım zaman Android sistem yazıyordu. Telefonu yeniden başlattım düzeldi. Akşam aynı sorun tekrar oldu. Sabah kalktığımda telefonun şarjı bayağı azalmıştı. Telefonu açtım ve çok ilginç bir şekilde telefon kendi kendini sıfırladı. Fotoğraflarım ve dosyalarım gitmedi ama sistem ayarlarım sıfırlanmış ve uygulamalarımın hepsi silinmişti. Ayrıca kurulum yaparken yaklaşık 10 hatanın ardından sistem kuruldu. Bu olayın ardından 1 hafta geçti şuan telefonda sorun yok ama böyle bir şey yaşamam normal değil galiba. Birde aynı cihazı kullananlar fark etti mi bilmiyorum ama cihazı ister halıya ister sert bir zemine yavaşça bıraktığım zaman kamera lensinin olduğu kısımdan titreme sesi geliyor sanki içerisinde bir şey oynuyormuş gibi. Servis ile görüşmeli miyim ne dersiniz? Bu sorunları yaşan oldu mu?

merttamer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi9 T 6gb 128
Meslek
Öğretmen
Konular
7
Kamera kısmından gelen ince tiz ses bende de mi9 T telefonumda da mevcut. Hatta eşimin mi8 lite telefonundan da daha bariz geliyor. Sanırım kamera aparat ya da lenslerinden olabilir. Diğer sorunlarınız devam ederse ve garantisi varsa ijmal etmeyin ki çok normal gelmedi sorunlar. Donanımsal ya da yazılımsal sorun her neyse ortaya çıkar.

Oyla:

Görkem Say

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kamera kısmından gelen ince tiz ses bende de mi9 T telefonumda da mevcut. Hatta eşimin mi8 lite telefonundan da daha bariz geliyor. Sanırım kamera aparat ya da lenslerinden olabilir. Diğer sorunlarınız devam ederse ve garantisi varsa ijmal etmeyin ki çok normal gelmedi sorunlar. Donanımsal ya da yazılımsal sorun her neyse ortaya çıkar.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Kameradan gelen ses konusunda bir endişem kalmadı sayenizde demek ki genel bir durum. Servis ile uğraşıp 2-3 hafta cihazdan uzak kalmak istemiyorum açıkçası ama konuşmakta fayda var eğer tamir veya değişim gerekiyorsa yapacak bir şey yok.

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
''android sistem''şarj yemesi genel bir sorun.herkesde oluyor ama farkeden az.birden üste çıkıyor bataryayı içmeye başlıyor ve çözümünü bile maalesef yok.

Oyla:

Görkem Say

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
''android sistem''şarj yemesi genel bir sorun.herkesde oluyor ama farkeden az.birden üste çıkıyor bataryayı içmeye başlıyor ve çözümünü bile maalesef yok.
Bu olay yaşanmadan önce geri bildirim uygulamasından bir öneri yapmıştım. Cihaza WhatsApp üzerinden görüntülü arama gelince ön kamera otomatik açılıyor. Cihazın cepte olduğunu varsaydığımız bir durumda bu mekanizmanın bozulabileceği söylemiştim. Ondan sonra bu Android Sistemi deli gibi şarj yemeye başladı. Cihaz kendini sıfırlayınca düzeldi.

Oyla:
Üst Alt