Yardım MI 9T Açılmayan Uygulama Hakkında

ekinox122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eko
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Harekat Memuru
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
RevOS Rom 20.1.31
Telefon Modeli
MI 9T
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba iyi akşamlar forum üyeleri,

İş gereği düzenli olarak kullandığım Qatara ait Metrash2(E-devlet benzeri) uygulamasını BL kilidini açtıktan sonra kullanamaz oldum. Uygulamayı açtıktan sonra sisteminiz minimum güvenlik gereksinimlerini karşılamıyor dedikten sonra kapanıyor. Telefon rootlu magiski uygulamadan da gizledim fakat sorunun BL kilidinin açık olmasından kaynaklandığına eminim rootu kaldırdığımda düzelmemişti. Sorunumun zor olduğunun farkındayım olurda çözüm önerisi olan varsa denemek istiyorum teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_20200314_223152.jpg
    IMG_20200314_223152.jpg
    65,8 KB · Görüntüleme: 18

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Merhaba hocam, bu konudaki yöntemi dener misiniz?

Oyla:

ekinox122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eko
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Harekat Memuru
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Maalesef hocam olmadı magiski gün içinde komple kaldırmıştım yine hata veriyordu. BL kilidini açtıktan sonra bu uygulama çalışmamaya başladı, BL kilidini nasıl algılıyor anlamış değilim devlet uygulaması olduğu için sıkı korunuyor sanırsam

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Playstoreda cihaz sertifikalı değil yazıyor mu? bence playstore sertifikasına bakıyodur uygulama diğer bir ihtimal ise widevine sertifikası L1 istiyodur bootloader açınca L3 olduğu için çalışmıyo olabilir.

Oyla:

ekinox122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eko
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Harekat Memuru
Konular
10
Playstoreda cihaz sertifikalı değil yazıyor mu? bence playstore sertifikasına bakıyodur uygulama diğer bir ihtimal ise widevine sertifikası L1 istiyodur bootloader açınca L3 olduğu için çalışmıyo olabilir.
Playstoreda sertifikalı olarak görünüyor sanırım geriye widevine dediğiniz durum kalıyor, bunun bir çözümü yok sanırım dimi hocam ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-03-14-23-31-01-313_com.android.vending.jpg
    Screenshot_2020-03-14-23-31-01-313_com.android.vending.jpg
    305,6 KB · Görüntüleme: 6
Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
İşiniz gereği bu tür uygulamalara ihtiyacınız varsa bootloader kapalı stock şekilde kullanın root işleride artık günümüzde çok önemli değil android belli bi seviyeye geldi zaten normalde resmi romda bootloader kilidi açılınca playstore sertifikası uçuyor sizin yüklediğiniz rom bunu aşmış ama bazı şeyleri aşamamış sanırım. custom rom kullanıyomuşsunuz bişey daha aklıma geldi rom geliştiricisi kernel ile oynamış olabilir yada siz farklı kernel yüklediyseniz SELinux modu normalde enforcing olur rom geliştiricisi veya kernel yüklediyseniz bu mod permissive olabilir.
bu bahsettiklerin nedir diyecek olursan kernel düzeyinde güvenlik modudur.
sizin çözüm mi flash ile resmi rom kurmak ve bootloader kilidini kapatmak.
bootloader kilidini kapatırken cihazınızın global versiyonu olduğundan emin olun çin sürümü cihaza global rom yükleyip imei işlemi yapıp satıyolar ve bu cihaza global rom yükleyip bootloader kapatılırsa cihaz brick oluyor uzun oldu ama sizi her konuda uyarmak istedim kolay gelsin :)

Oyla:

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Bootloader kilidi hocam, root degil. Kilidi tekrar kapatman gerekecek

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ekinox122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eko
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Harekat Memuru
Konular
10
İşiniz gereği bu tür uygulamalara ihtiyacınız varsa bootloader kapalı stock şekilde kullanın root işleride artık günümüzde çok önemli değil android belli bi seviyeye geldi zaten normalde resmi romda bootloader kilidi açılınca playstore sertifikası uçuyor sizin yüklediğiniz rom bunu aşmış ama bazı şeyleri aşamamış sanırım. custom rom kullanıyomuşsunuz bişey daha aklıma geldi rom geliştiricisi kernel ile oynamış olabilir yada siz farklı kernel yüklediyseniz SELinux modu normalde enforcing olur rom geliştiricisi veya kernel yüklediyseniz bu mod permissive olabilir.
bu bahsettiklerin nedir diyecek olursan kernel düzeyinde güvenlik modudur.
sizin çözüm mi flash ile resmi rom kurmak ve bootloader kilidini kapatmak.
bootloader kilidini kapatırken cihazınızın global versiyonu olduğundan emin olun çin sürümü cihaza global rom yükleyip imei işlemi yapıp satıyolar ve bu cihaza global rom yükleyip bootloader kapatılırsa cihaz brick oluyor uzun oldu ama sizi her konuda uyarmak istedim kolay gelsin :)
İlgi,alakanız ve bilgi içerikli uzun yazınız için çok teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alarak işlem yapacağım, iyi forumlar iyi geceler

Oyla:
Üst Alt