Yardım Mi 9 T Cihaz Kilitlendi ( This Device is Locked )

xxxxliderxxxx

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sercan Lider
Cihazım
mi 9 t
Konular
1
Mi 9 T cihazımı mi cloudu unuttugum için sıfırladım her şey silinir diye . Ses açma ve kapatma tuşlarına basıp wipe data all diyerek sıfırladım ve reboot diyerek cihazı açtım . Cihazı açtıgımda Cihaz kilitlendi bu cihazı etkinleştir diyor ve mi clouda yönlendiriyor . Bir çok video izledim yapmaya çalıştım fakat olumlu bir sonuç alamadım . Cihaz Etkinleştiri atlamanın veya geçmenin bir yolu yok mu ?

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
Evet hocam cihazı bir suriyeli şahıstan satın aldım . Kendisine şuan ulaşamıyorum . O yüzden açamıyorum . Kötüyü düşünme sebebinizi de anlıyorum . Aklımda takılan sorulardan bir tanesi ise şu . Bu cihaz kilitlenmeyi 30 $ a açan kişiler var onlara güvenmelimiyim ?
Güvenip güvenmemek size kalmış da satan şahıs size mi hesap şifresini vermiş miydi?

Oyla:

xxxxliderxxxx

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sercan Lider
Cihazım
mi 9 t
Konular
1
Satan şahıs mi den çıkış yapıp verdi fakat mi cloud üzerinden de çıkış yapmak gerekliymiş . Cihaz yedekleme yapmadıgı için format atsam düzelir mantıgıyla format attım mi cloud tarafından cihaz kilitlendi .

Oyla:

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
Satan şahıs mi den çıkış yapıp verdi fakat mi cloud üzerinden de çıkış yapmak gerekliymiş . Cihaz yedekleme yapmadıgı için format atsam düzelir mantıgıyla format attım mi cloud tarafından cihaz kilitlendi .
Mi hesabından çıktığı an cloud servisi de devre dışı kalır. Ayrıca cloud üzerinden çıkma gibi bir olay yok. Demek ki çıkmamış ya da çıkamamış hesaptan. Aldığınız kişiye ulaşamadığınıza göre de muhtemelen cihaz çalıntıydı. Forumdan Zenex hocam yardımcı olursa olur. Bir yöntem dışında başka bir yolu yok.

Oyla:

xxxxliderxxxx

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sercan Lider
Cihazım
mi 9 t
Konular
1
Aldıgım cihaz çalıntı olsa mi cihazları mi hesaplarla kilitleniyor . Fakat ben aldıgımda cihaz açıktı . Cihazı kullanabiliyordum . Bu gün format atma girişimimden sonra oldu . İnşallah çalıntı gibi bir durumla karşılaşmam onu kontrol edebilecegim bir yer var mı ? Telefonun arkasında imei adresi mevcut .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aldıgım cihaz çalıntı olsa mi cihazları mi hesaplarla kilitleniyor . Fakat ben aldıgımda cihaz açıktı . Cihazı kullanabiliyordum . Bu gün format atma girişimimden sonra oldu . İnşallah çalıntı gibi bir durumla karşılaşmam onu kontrol edebilecegim bir yer var mı ? Telefonun arkasında imei adresi mevcut .
BTK üzerinden kontrol ettigimde Kayıt dışı oldugu bildirilen İMEİ diyor.

Ekli dosyalar

• imeisorgu.PNG
    imeisorgu.PNG
    25,6 KB · Görüntüleme: 36
Oyla:

muhlis bey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
1

Bu konuya bir bak bootloader kapalıyken bile bazı romlar yüklenebiliyor galiba. Konuyu baştan sona okumanda fayda var. Kolay gelsin.

Oyla:

fox5578

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
17
Eğer cihaz açıkken ayarlardan sıfırlama yapsan böyle olmazdı. Direkt kurtarma menüsünden yaparsan güvenlik nedeniyle kilitlenir. Keşke bootloader açık olsaydı.

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
42
BTK üzerinden kontrol ettigimde Kayıt dışı oldugu bildirilen İMEİ diyor.
göründüğü kadarıyla cihazda bulunan imei de kayıtlı değil yani repair işlemi yaptırmanız gerekiyor. en güzeli Zenex hocama bu durumu da bildirin telefonu gönderin ikisini birden halletsin kafanız rahat olsun. çünkü yarın öbür gün imei sebebiyle cihazınız kapanacak tekrar uğraşacaksınız

Oyla:
Üst Alt