Soru Mi 9 Lite Quickcharge 4 desteği

draqkin

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
özgür
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Meslek
Dr.
Konular
5
Birkaç sitede(epey vs.) mi 9 lite 'ın quick charge 4 desteği olduğu yazıyordu. Elinde 4 uyumlu şarj cihazı olan varsa deneyip sonuçlarını yazabilir mi. Ben de Huawei supercharge uyumlu şarj aleti var ben de onunla deneyim sonuçları yazacağım. Sanırım şarkı görmek için "Ampere" isminde bir uygulama vardı. Karşılaştırmaları bu başlık altına yazabiliriz. Qc 4 uyumlu bi şarj aleti almak ne kadar mantıklı onu merak ediyorum...

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ampere ve benzeri diğer uygulamalar, şarj akımını geleneksel yöntemlere kıyasla sağlıklı okuyamazlar. Bunların verdiği değerler gerçek değer değil, tahmini değerlerdir. Akımölçer ya da voltajölçer devreleri olmadan ölçüm yapılamaz. Bu tip ekstra devreler de çeyrek sentin hesabını yapan üreticiler için çok büyük bir külfettir.
En doğru ve sağlıklı bir şekilde ancak USB ölçüm cihazları ile sonuç alabilirsiniz. Tabi onların da QC4.0 uyumlu olmaları gerekmekte.

Oyla:

draqkin

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
özgür
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Meslek
Dr.
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ampere ve benzeri diğer uygulamalar, şarj akımını geleneksel yöntemlere kıyasla sağlıklı okuyamazlar. Bunların verdiği değerler gerçek değer değil, tahmini değerlerdir. Akımölçer ya da voltajölçer devreleri olmadan ölçüm yapılamaz. Bu tip ekstra devreler de çeyrek sentin hesabını yapan üreticiler için çok büyük bir külfettir.
En doğru ve sağlıklı bir şekilde ancak USB ölçüm cihazları ile sonuç alabilirsiniz. Tabi onların da QC4.0 uyumlu olmaları gerekmekte.
Evet o cihazlardan görmüştüm youtube daki videolarda. Sırf bu deneme için almak pek mantıklı değil gibi duruyor. O yüzden sanırım eski usül şarj süresini karşılaştıracağız...

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Evet o cihazlardan görmüştüm youtube daki videolarda. Sırf bu deneme için almak pek mantıklı değil gibi duruyor. O yüzden sanırım eski usül şarj süresini karşılaştıracağız...
Elbette o şekilde de olur. Ama cihaz açıkken şarj etmeniz sağlıklı olmaz. Kapalıyken bir kronometre ile saat tutmanız ve %100'ü kaçırmamanız gerekmekte.

Oyla:
Üst Alt