Yardım Mi 9 kötü kamera çekimleri

xwolker

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa yeni
Cihazım
Mİ 9 8-128
Konular
16
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Çin Rom
Telefon Modeli
Mi 9
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar merhaba ilk defa iPhone'den Mi 9'a geçiş yaptım. Fakat kamera konusunda hiç testlerdeki gibi güzel çekimler çıkmıyor özellikle portre modu inanılmaz derecede kötü çekimler yapıyor ayarlarım bu şekilde neden böyle çekiyor anlayamadım yapabileceğim bir ayar filan varsa lütfen yardımcı olur musunuz teşekkürler şuanda telefonda çin romu yüklü

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

oguzhanbekci

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan Bekc
Cihazım
Mi 8
Konular
16
çoğu xiaomi kullanıcısı gibi tavsiyem Google Cam uygulamasını yüklemeniz. Forumda Mi9 için var mı bilmiyorum ama Mi8 için konular ve ayarlar mevcut.

Oyla:

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
Arkadaşlar merhaba ilk defa iPhone'den Mi 9'a geçiş yaptım. Fakat kamera konusunda hiç testlerdeki gibi güzel çekimler çıkmıyor özellikle portre modu inanılmaz derecede kötü çekimler yapıyor ayarlarım bu şekilde neden böyle çekiyor anlayamadım yapabileceğim bir ayar filan varsa lütfen yardımcı olur musunuz teşekkürler şuanda telefonda çin romu yüklü

Forum alanı anladığım kadarıyla görselleri orijinal haliyle yayınlamıyor, bu sebeple fotoğrafı çok inceleyemedim. Fakat AI ve HDR gibi seçenekleri iptal ettiğinizde sonuçlar nasıl o da önemli.

Bu arada Mi'nin kamera uygulamasına karşı Google'ın Pixel cihazlarda kullandığı kamera uygulaması şu sıralar çok popüler ve gerçekten de cihazın donanımını Mi'nin kendi kamera uygulamasından çok daha iyi kullanıyor. Bu elbette ki sorunuzun cevabı değil, siz doğal haliyle testlerden başarısız olduğunu söylüyorsunuz, fakat ben yine de bu durumun gerçekten bir sorun olup olmadığını anlayana kadar alternatif kamera uygulamalarını denemenizi öneririm.

Oyla:

Mmseg

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 5
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Hocam o mesafede portre çekilmez. Normal modda çekin.

Oyla:

kimyagERdem

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Xiaomi mi8
Konular
24

O kadar yakından portre çekilmez hocam. Portre çekerken aşağıda uyarı görünür zaten. O uyarı da "derinlik efekti" yazmalı sağlıklı portre çekimleri için.

Oyla:

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
Arkadaşlara katılıyorum, portre modu için aşırı yakın bir çekim (ben sorunuzda o kısmı atlamışım). "Objeden uzaklaşın" gibi bir mesaj da mı çıkmadı?

Oyla:

xwolker

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa yeni
Cihazım
Mİ 9 8-128
Konular
16
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlara katılıyorum, portre modu için aşırı yakın bir çekim (ben sorunuzda o kısmı atlamışım). "Objeden uzaklaşın" gibi bir mesaj da mı çıkmadı?

Çıkmadı hocam

Oyla:

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
O zaman tek diyebileceğim (önceki iletideki yorumlarımın dışında), portre modunun bu mesafeden tatmin edici çıkmaması normal.

Oyla:

xwolker

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa yeni
Cihazım
Mİ 9 8-128
Konular
16
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman tek diyebileceğim (önceki iletideki yorumlarımın dışında), portre modunun bu mesafeden tatmin edici çıkmaması normal.

hocam bakın sanki normalde arka kamera 48 megapiksel ama portre de sanki 10 megapiksel ile çekim yapmış gibi birde belki anlarsınız diğer fotoğarlar da bazıları 2x zoom yapıyorum aşırı bulanıklaşıyor çözemedim gitti ya bir yardımcı olur musunuz ?

Oyla:

Mmseg

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 5
Meslek
Öğrenci
Konular
22
hocam bakın sanki normalde arka kamera 48 megapiksel ama portre de sanki 10 megapiksel ile çekim yapmış gibi birde belki anlarsınız diğer fotoğarlar da bazıları 2x zoom yapıyorum aşırı bulanıklaşıyor çözemedim gitti ya bir yardımcı olur musunuz ?
Portre modu için en az 2 metrelik mesafe olması gerekiyor. Sizin örnekteki çekim sahnesi yakın çekim yani makro çekimdir. İnternetten çekim modları hakkında kısa bir araştırma yapabilirsiniz.
2x zoom için bi örnek fotoğraf atabilir misiniz?

Oyla:
Üst Alt