Yardım Mi 9 Çöktü Düzeltemiyorum

aktan1453

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
15
Merhabalar sevgili forum ailesi uzun zamandır yoktum. Telefonla pek uğraşamıyordum. Dün telefonumun kapanma tuşu bir anda çalışmamaya başladı telefonu kilit ekranına koyamadım sonra kapatıp açayım düzelir muhtemelen dedim. Maalesef twrp ekranına atmaya başladı bende yedeklerimi o ekran üzerinden aldım ve format data yes yazıp yeniden rom kurmaya başladım. YouTube yardımı ve forum yardımı ile rom kuruldu. Reboot system dedikten sonra yine twrp ekranına atmaya başladı sonra kendi kendine twrp silindi ve fastboot ekranına düştü bu sefer ne yapıp ne ettiysem twrp'yi yeniden yükleyemedim. Bu sefer mi flash tool ile global 10.2.14 tgz isimli romu kurmaya çalıştım her şey bitti orada da error dedi en sonda ve telefon şu anda sadece Main Menu ekranında herhangi bir şey yapamıyorum. Sadece Reboot Wipe Data ve Connect with MIAssistant kısmı var telefon unlock halde. Sizlerden ricam Mı-Recovery 3.0'dan nasıl çıkabilirim inanın ki dünden beri kafayı yedim. Mahvoldum bir türlü düzeltemiyorum. Artık fastboot ekranına da giremiyorum ne yapacağımı şaşırdım. Yardımcı olabilirseniz öğrenci bir kardeşinizi çok mutlu edersiniz sağolun varolun.

Ekli dosyalar

• IMG_20220128_114101.jpg
    IMG_20220128_114101.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 23

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47
Merhabalar sevgili forum ailesi uzun zamandır yoktum. Telefonla pek uğraşamıyordum. Dün telefonumun kapanma tuşu bir anda çalışmamaya başladı telefonu kilit ekranına koyamadım sonra kapatıp açayım düzelir muhtemelen dedim. Maalesef twrp ekranına atmaya başladı bende yedeklerimi o ekran üzerinden aldım ve format data yes yazıp yeniden rom kurmaya başladım. YouTube yardımı ve forum yardımı ile rom kuruldu. Reboot system dedikten sonra yine twrp ekranına atmaya başladı sonra kendi kendine twrp silindi ve fastboot ekranına düştü bu sefer ne yapıp ne ettiysem twrp'yi yeniden yükleyemedim. Bu sefer mi flash tool ile global 10.2.14 tgz isimli romu kurmaya çalıştım her şey bitti orada da error dedi en sonda ve telefon şu anda sadece Main Menu ekranında herhangi bir şey yapamıyorum. Sadece Reboot Wipe Data ve Connect with MIAssistant kısmı var telefon unlock halde. Sizlerden ricam Mı-Recovery 3.0'dan nasıl çıkabilirim inanın ki dünden beri kafayı yedim. Mahvoldum bir türlü düzeltemiyorum. Artık fastboot ekranına da giremiyorum ne yapacağımı şaşırdım. Yardımcı olabilirseniz öğrenci bir kardeşinizi çok mutlu edersiniz sağolun varolun.
Hocam mi flash tool ile kuruluma rağmen cihaz normal açılmadı ise ne desek şaşırdım yeminle

jitterprosu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
Oneplus 8 pro
Konular
60
Hocam bende de şöyle bir şey olmuştu benim cihazım oneplus ve bu cihazda Android düşürünce cihazım açılmamaya başlamıştı ve crash moda atıyordu ( recovery be değil) ayrıca Android düşürmeden önceki açıp kapamalarim da sistem kafayı yemeye başlamıştı Ben de bunun üzerine cihaza persist attım ve düzeldi sizde atmayı deneyebilir misiniz

aktan1453

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
15
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam mi flash tool ile kuruluma rağmen cihaz normal açılmadı ise ne desek şaşırdım yeminle
Hocam benim de anlayamadığım kısım bu zaten twrp ile normal format data attım rom dosyasını gayet temiz kurulumla yükledim 4 wipe vb. her şeyi yaptım. Rom kuruldu sonra yine twrp'ye atmaya devam etti bende mi flash tool ile deneyeyim dedim bu sefer twrp tümü ile gitti. Twrp tek tuş yükleme araçlarıyla deneme yaptım yükledi diyordu program fakat hiçbir şey olmadı cihaz fastboot modda idi. Bu sefer mi flash tool ile halledeyim dedim ondan sonra error verdi yaklaşık 650 saniye sonunda yüklendi gibi gösterdi ondan sonra fastboot'a da giriş yapamamaya başladım kısacası brick oldu muhtemelen. Sadece ne yapabilirim fikir almaya çalışıyorum çok teşekkür ederim cevap yazmanız bile beni mutlu etti.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bende de şöyle bir şey olmuştu benim cihazım oneplus ve bu cihazda Android düşürünce cihazım açılmamaya başlamıştı ve crash moda atıyordu ( recovery be değil) ayrıca Android düşürmeden önceki açıp kapamalarim da sistem kafayı yemeye başlamıştı Ben de bunun üzerine cihaza persist attım ve düzeldi sizde atmayı deneyebilir misiniz
Sevgili hocam persist vb. atamıyorum çünkü fastboot moduna da giremiyorum artık. Sadece resimdeki modlar da takılı kaldı ne ileri ne geri gidebiliyorum.

aktan1453

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
15
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok garip bir şekilde açabildim cihazı. Reboot dedikten sonra ses kısma tuşuna uzun bastım ve açıldı ne olduğunu anlayamadım. Telefonu kapatıp açınca aynı moda atıyor ama yine reboot ses kısma tuşuna basınca cihaz açılıyor. Güvenli bir şekilde bu cihaza yeniden twrp'yi nasıl yükleyip normal olarak kullanabilirim acaba ?

jitterprosu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
Oneplus 8 pro
Konular
60
Çok garip bir şekilde açabildim cihazı. Reboot dedikten sonra ses kısma tuşuna uzun bastım ve açıldı ne olduğunu anlayamadım. Telefonu kapatıp açınca aynı moda atıyor ama yine reboot ses kısma tuşuna basınca cihaz açılıyor. Güvenli bir şekilde bu cihaza yeniden twrp'yi nasıl yükleyip normal olarak kullanabilirim acaba ?
Hocam aynı gariplikleri ben de OnePlus cihazımda yaşıyorum en son başka cihazın dosyalarini kullanınca tel açılmıştı o yüzden artık hiç şaşırmıyorum :D

Faruk89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Mi 9 Global
Konular
10
Benim mi 9 da twrp de sürekli takılı kalıyordu fastboot rom kurdum bu sefer kendi recovery ekranında kaldı ne yaptiysam duzeltemedim en son fastboot ekranına attı açma kapama tuşları ve ses açma azaltma tuşlarında sorun varmış takılı kalıyormuş yaptırdım düzeldi ve telefon normal bi şekilde açıldı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu cihazda kronik sorun bu tuşlar 2 tane mi 9 var istisnasız ikisinin tuşları da problemli kafasina göre takılı kalıyor sizin bahsettiğiniz şey bundan kaynaklı aynı sorunu yaşadım kendi kendine twrp ve fastboot tuş kombinasyonu yapıyor ben de habire rom deniyorum 😂

Keep

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Mi 9
Konular
6
mi 9 da kronik sorun herhalde, benim telefonda lucky patcheri yükledikten sonra root uçtu, veriler şifreli hale geldi falan derken yeni rom yükleyerek açtım telefonu. olan yedeklerime oldu

Üst Alt