Yardım Mi 9 batarya sorunu

DrakİQ

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Salih
Cihazım
Mı 9
Konular
1
1 senedir Xiaomi mi 9 kullanıyorum eskiden pubgde oyun içi tek şarjda 5 saat kadar kalıyordum şimdi ise aynı ayarlarda 1 saat kalıyorum. Telefonu şarja takıyorum telefonu şarjdan çıkarıp elime alıyorum 10 dk Instagram,whatsapp vb. Bakınıyorum direk 90 a na kadar iniyor

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Miui12 den sonra cihazlardaki pil performansı belirgin şekilde düşüş gösterdi, o kadar kötü olmasa da Note 7 ile de benzerini yaşıyorum

DrakİQ

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Salih
Cihazım
Mı 9
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Miui12 den sonra cihazlardaki pil performansı belirgin şekilde düşüş gösterdi, o kadar kötü olmasa da Note 7 ile de benzerini yaşıyorum
Benim durum çok kötü 3 saat ekran süresi aldım 11 şarj kaldı ki bataryayi düzgün kullanan biriyim şarjda oyun felan oynamam

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
1 senedir Xiaomi mi 9 kullanıyorum eskiden pubgde oyun içi tek şarjda 5 saat kadar kalıyordum şimdi ise aynı ayarlarda 1 saat kalıyorum. Telefonu şarja takıyorum telefonu şarjdan çıkarıp elime alıyorum 10 dk Instagram,whatsapp vb. Bakınıyorum direk 90 a na kadar iniyor
Bu olayın sebebi şu:Bataryayı istediğiniz kadar dikkatli kullanın,o cihaz açık olduğu sürece işlemci yine güç tüketecektir.İşte bundan dolayı eskisi kadar kalamıyorsunuz,ayrıca miui 12 batarya yutuyor.Ama 10 dakika WhatsApp Instagram ile %90 a düşüyorsa batarya değişimi yapmanız gerek.

Yusufozbay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
MIUI 8 se
Konular
19
Aynı sorunu bende yaşıyorum bataryayı değiştirmeyi düşünüyorum ama orijinal bataryayı nereden bulurum bilmiyorum bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

DrakİQ

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Salih
Cihazım
Mı 9
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı sorunu bende yaşıyorum bataryayı değiştirmeyi düşünüyorum ama orijinal bataryayı nereden bulurum bilmiyorum bilen arkadaş varsa yardımcı olursa seviniryou
Muiu Türkiye'nin videosu vardı galiba YouTubede batarya değişimi 200 TL di bende değişcem

Yusufozbay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
MIUI 8 se
Konular
19
20.12.9 beta romu yükledim sanki pil tüketimi biraz daha iyi gibi

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Resmi 12.0.3 EEA sürüm.

Sıradan bir günlük kullanım. Bir kısmı wifi kullanımıyla, bir kısmıysa mobil veri. Ayrıca 30-35dk Navigasyon var. Diğer şeyler standart. Instagram, youtube, telegram, Bir kaç fotoğraf, Chrome vs. Normal bir günlük kullanım yani, özel bir şey yok. Ayrıca Bluetooth 7/24 sürekli açık ve Mi band ile bağlı.

1,5 senelik cihaz.

Meraklısına...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Yusufozbay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
MIUI 8 se
Konular
19

Ben bu şekilde yaptım bataryamin kapasitesi 2157 mAh gözüküyordu bu işlemleri yaptıktan sonra bataryamin kapasitesi 2397 mAh a yükseldi azda olsa kendini toparladı birkaç kez daha yapacağım batarya ölçümlerini AİDA64 programı ile baktım batarya kısmında şarj sayacı var o batarya kapasitesini gösteriyor kapasite kismi ise olması gereken değeri gösteriyor. Forumdaki diğer konuyu denedim değişen olmadı çünkü benim bataryam kötü kullanımdan mAh 3300 den düşmüş yani yüzde 69 a düşmüş yapacağınızı açıklıyorum maddeler halinde ne kadar çok bu şekilde yaparsanız bataryanın ölü hücrelerini devreye alırsınız.​

Root yetkiniz varsa batarya kalibrasyonu için aşağıdaki adımları takip edin. Adımların çok büyük bir kısmı root yetkisi olmayanlar için verdiğimiz yöntemle aynı. Rot yetkisi olmayanlar sadece battery calibration uygulamasını kurmadan yapsın. Diğer maddeler aynı

1. Cihazınıza uygulamasını kurun.
  2. Cihazınızın şarjını cihazınız kapanana kadar tüketin.
  3. Cihazınızı açın. Şarjı olmadığı için ekran bir an açılır gibi olacak ve tekrar kapanacaktır. Bu adımı, ekran açılır gibi olmayana kadar tekrarlayın.
  4. Artık ekranınızın hiçbir şekilde açılmadığına emin olduktan sonra cihazınızı şarja takın ve kapalı bir şekilde %100 dolana yani ışık sönene kadar şarj edin.
  5. Cihazını açın. Cihazınız bu aşamada %100 yerine %98-99 gösteriyor olabilir. Cihazınız açık bir şekilde şarj etmeye devam edin.

6. Şarjınız %100 olduğunda cihazınızı yeniden başlatın.
  7. Bu aşamada cihazınız yine %98-99 gösteriyor olabilir. Şarj etmeye devam edin.
  8. Şarjınız tekrar %100 olduğunda şarj kablonuzu çıkarmayın ve bu şekilde 1 saat daha şarjda bırakın.
  9. 1 saatin ardından cihazını şarjdan çıkarın ve bir daha hiç şarja takmadan bataryanız tükenene kadar kullanın.
  10. 3. adımdan 8. adıma kadar olan adımları tekrarlayarak cihazınızı bir kez daha şarj edin.
  11. Cihazınızı yeniden başlatın ve hemen Battery Calibration uygulamasını başlatın.
  12. Battery Calibration uygulamasının ana ekranında GET STARTED’a basarak CALIBRATE sekmesine geçin. Burada bataryanızla ilgili bilgileri göreceksiniz.
  13. Bu aşamada cihazınızın şarjı zaten tam olduğu için uygulamada doluluk oranını “100%” olarak göreceksiniz. Ekrandaki START CALIBRATION düğmesine basın.
  14. “Calibration successful! Plug out your phone!” mesajını gördüğünüzde “OK”a basarak mesajı kapatın ve sonra uygulamadan çıkın
Uzun oldu ama detaylı olması gerekiyordu

Üst Alt