Soru Mi 8 Telefonun ahizesini kulağa yaklaştırınca gelen elektronik sesler

aes97

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alp Ertuğrul
Cihazım
Xiaomi Mi8
Konular
1
İyi günler cihazı bu hafta satın aldım; (Mi 8 6/128 black delta garantili global rom yüklü)

Sessiz bir ortamda cihazı kulağıma dayayınca ahizesinden elektronik cihazların çalışırken çıkarttığı örneğin hard diskin işlem yaparken çıkarttığı ses gibi elektronik bir uğultu geliyor. Ayrıca iphone kulaklığıyla telefon konuşması yaparken karşı tarafa da benden o tarz uğultular geliyor.

Sorum şu;

*Telefonda teknik bir problem mi var?
*Neden kaynaklı olabilir?
*Düzeltilmesi gerekir mi?

Yardımcı olursanız sevinirim...

spacemedia

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilhan
Cihazım
oneplus 6t
Meslek
uzman teknisyen
Konular
32
Bir parazit sesi söz konusu veya bir temassızlık durumunda ortaya çıkan bir durum bence donanımsal gibi duruyor. Vakit geçirmeden yetkili servisin yolunu tutun.

Oyla:

aes97

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alp Ertuğrul
Cihazım
Xiaomi Mi8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir parazit sesi söz konusu veya bir temassızlık durumunda ortaya çıkan bir durum bence donanımsal gibi duruyor. Vakit geçirmeden yetkili servisin yolunu tutun.
Teşekkür ederim.

diğer mi 8 kullanıcıları da aynı problemi yaşıyor mudur acaba?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biraz daha araştırma yaptım gürültü engelleme özelliği çözebilir gibi mikrofondaki problemi fakat o özelliği bulamadım.

ahize için ise arama gürültü azalt parazit engelleme gibi samsung cihazlarda ayar var o tarz bir ayarda bulamadım.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Son düzenleme:
Oyla:

faysaLTaran

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Faysal
Cihazım
Mi Note 3
Konular
0
Teşekkür ederim.

diğer mi 8 kullanıcıları da aynı problemi yaşıyor mudur acaba?

Biraz daha araştırma yaptım gürültü engelleme özelliği çözebilir gibi mikrofondaki problemi fakat o özelliği bulamadım.

ahize için ise arama gürültü azalt parazit engelleme gibi samsung cihazlarda ayar var o tarz bir ayarda bulamadım.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Mantık güzel ama o özellikler kaydedilen ve kayıttan oynatılan sesler için.
Yani sizin sorununuz donanımsal ise o yazılımlar bu cızıltıya bir müdahalede bulunamazlar.

Oyla:

aes97

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alp Ertuğrul
Cihazım
Xiaomi Mi8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mantık güzel ama o özellikler kaydedilen ve kayıttan oynatılan sesler için.
Yani sizin sorununuz donanımsal ise o yazılımlar bu cızıltıya bir müdahalede bulunamazlar.
Anladım. O dediğim özellikler veya ayarlar bulunuyor mu peki mi8 lerde bi deneyeyim varsa.

Oyla:

canirtuk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Can
Cihazım
Mi8 128GB
Konular
13
ben de de arama yapınca karsı taraf açınca, hani arabanın anahtarı üzerinde iken kapıyın acınca bi ses gelir ya uyarı tink diye oyle bi ses geliyor

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

faysaLTaran

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Faysal
Cihazım
Mi Note 3
Konular
0
Anladım. O dediğim özellikler veya ayarlar bulunuyor mu peki mi8 lerde bi deneyeyim varsa.
Giden ses için eğer telefonunuz rootlu ise (bootloaderın açık olması gerekiyor) bir ayarı var MIUI için. Lakin telefondan çıkan ses için böyle bir özellik var mı bilmiyorum. Olsa dahi telefonda herhangi bir konuşma-müzik işlemi yapılmıyor iken aktif şekilde arkaplanda çalışır mı acaba işin o kısmı da var :^)

Bu arada giden ses yani telefonun kaydettiği ses için bu özellik geneld aktif oluyor. İnsanlar sesi boğduğu için bu özelliği kapama amacıyla telefonuna root yapıyor. Bu yüzden giden ses konusunda bu özellik aktif olarak delefonunuzda varsayılan olarak, belirteyim.

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Giden ses için eğer telefonunuz rootlu ise (bootloaderın açık olması gerekiyor) bir ayarı var MIUI için. Lakin telefondan çıkan ses için böyle bir özellik var mı bilmiyorum. Olsa dahi telefonda herhangi bir konuşma-müzik işlemi yapılmıyor iken aktif şekilde arkaplanda çalışır mı acaba işin o kısmı da var :^)

Bu arada giden ses yani telefonun kaydettiği ses için bu özellik geneld aktif oluyor. İnsanlar sesi boğduğu için bu özelliği kapama amacıyla telefonuna root yapıyor. Bu yüzden giden ses konusunda bu özellik aktif olarak delefonunuzda varsayılan olarak, belirteyim.
Nasıl kapatıyoruz bende root var

Mi6 kullanıyorum bu arada yanıltma olmasın

Oyla:

faysaLTaran

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Faysal
Cihazım
Mi Note 3
Konular
0

Mi6 kullanıyorum bu arada yanıltma olmasın
Olay MIUI içerisindeki "audio fluence" adıyla geçiyor ama sizin durumunuzla pek bir bağı yok gibi ben sadece siz söylediğiniz için bahsettim durumdan.
Normalde bu ayar açık (bu true de olabilir, fluence de olabilir modele ve sürüme göre değişiyor) oluyor. Ve bazı kullanıcılar çok gürültülü ortamlarda kendi seslerinin de telefon tarafından bu ayarın açık olması sebebiyle gürültü olarak algılanıp seslerinin konuşma esnasında yavaş yavaş karşı tarafa gitmemeye başladığından şikayetçiler. Yani durum biraz farklı.

Yine kapalı olması durumunda da karşı tarafa ortamdaki tüm sesleri olduğu gibi iletir ( sürüme göre none veya false olabilir bu ayar ).
Ama benim bildiğim varsayılan olarak açık geliyor. Ve kapamak istiyorsanız telefon dosyalarını gösteren bir dosya yöneticisi indirip gerekli dosyalardan düzenleme yapmak ama sizin durumunuza pek çözüm getirecek bir şey değil bence. Belki kapalıysa açtığınız zaman karşı tarafa uğultu gitme sorununu çözebilir ama ahizeden gelen uğultuyu önleyecek bir özellik değil.

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Olay MIUI içerisindeki "audio fluence" adıyla geçiyor ama sizin durumunuzla pek bir bağı yok gibi ben sadece siz söylediğiniz için bahsettim durumdan.
Normalde bu ayar açık (bu true de olabilir, fluence de olabilir modele ve sürüme göre değişiyor) oluyor. Ve bazı kullanıcılar çok gürültülü ortamlarda kendi seslerinin de telefon tarafından bu ayarın açık olması sebebiyle gürültü olarak algılanıp seslerinin konuşma esnasında yavaş yavaş karşı tarafa gitmemeye başladığından şikayetçiler. Yani durum biraz farklı.

Yine kapalı olması durumunda da karşı tarafa ortamdaki tüm sesleri olduğu gibi iletir ( sürüme göre none veya false olabilir bu ayar ).
Ama benim bildiğim varsayılan olarak açık geliyor. Ve kapamak istiyorsanız telefon dosyalarını gösteren bir dosya yöneticisi indirip gerekli dosyalardan düzenleme yapmak ama sizin durumunuza pek çözüm getirecek bir şey değil bence. Belki kapalıysa açtığınız zaman karşı tarafa uğultu gitme sorununu çözebilir ama ahizeden gelen uğultuyu önleyecek bir özellik değil.

Çok teşekkürler ayrıntılı cevabınız için . Sesimin karşıya az gittiğini söylüuorlardı o yüzden mesajınızı görünce sormak istedim :)

Oyla:
Üst Alt