Yardım Mi 8 Se Temiz Kurulum

resneli

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Konular
7
Arkadaşlar merhabalar,
Malum 8 Se de global rom olmayıp aldığımız cihazlarda eu veya diğer custom romlar olabiliyor. Bende ki cihazda beta sürümü var iken stabil eu roma döndüm. Sormak istediğim temiz eu stabil rom atmak için ne yapmalıyım? Twrp de wipe seçeneklerden hangilerini seçersem cihaza gerçekten temiz sıfır kurulum yapmış olurum? Bu şekliyle eu stabil rom atarsam cihazda ekstra güvenlik olarak önceden atılmış olabilecek kötü amaçlı yazılımlarida silmiş olur muyum?

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Arkadaşlar merhabalar,
Malum 8 Se de global rom olmayıp aldığımız cihazlarda eu veya diğer custom romlar olabiliyor. Bende ki cihazda beta sürümü var iken stabil eu roma döndüm. Sormak istediğim temiz eu stabil rom atmak için ne yapmalıyım? Twrp de wipe seçeneklerden hangilerini seçersem cihaza gerçekten temiz sıfır kurulum yapmış olurum? Bu şekliyle eu stabil rom atarsam cihazda ekstra güvenlik olarak önceden atılmış olabilecek kötü amaçlı yazılımlarida silmiş olur muyum?

Wipe işlemlerinden Dalvik Cache-Data-Cache-System seçerek yükleme yapmanız yeterlidir.
Fakat işlem gereği oluşabilicek risklere karşı verilerinizi mutlaka yedekleme yapınız.

Oyla:

mankurt76

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kurt
Cihazım
Mi Max
Konular
7
Hocam peki sadece factory reset desek TWRPden aynı şey sayılır mı? yoksa bu dediğiniz en temiz kurulum mu oluyor? Bunda root ve twrp gitmiyor değil mi?

Oyla:

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Hocam peki sadece factory reset desek TWRPden aynı şey sayılır mı? yoksa bu dediğiniz en temiz kurulum mu oluyor? Bunda root ve twrp gitmiyor değil mi?

Root işlemi tabi ki gider TWRP ile beraber.
Her Rom'da içerisinde Root yok ise kendiniz yüklemeniz gerekir ve ayrıca TWRP'yi kalıcı yapmak için her Rom sonrası Root yani Magisk yüklemeniz gerekir TWRP menüsünde.

Oyla:

mankurt76

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kurt
Cihazım
Mi Max
Konular
7
Hocam sanırım bi yanlış anlama oldu. Root gitsin mühim değil yeniden atılır ama temiz kurulum için wipe yapınca TWRP neden gidiyor? ben şimdi dediğiniz wipe işlemlerini yapıp romu yükledim diyelim TWRPden çıkmadan. Hatta sonra root da attım aynı yerden. Cihaz açılınca TWRP gitmiş mi olacak? Sizin son yazdığınızdan bunu çıkardım sanki.

Oyla:

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Hocam sanırım bi yanlış anlama oldu. Root gitsin mühim değil yeniden atılır ama temiz kurulum için wipe yapınca TWRP neden gidiyor? ben şimdi dediğiniz wipe işlemlerini yapıp romu yükledim diyelim TWRPden çıkmadan. Hatta sonra root da attım aynı yerden. Cihaz açılınca TWRP gitmiş mi olacak? Sizin son yazdığınızdan bunu çıkardım sanki.

TWRP'yi kalıcı yapmak için cihazınızın Root işlemi yapılmış olması gerekir TWRP menüsünden yüklenerek.
Aksine Rom yükleyip açtığınızda TWRP gider test ederek sonucu görebilirsiniz.
Bu konuyu incelemenizi istiyorum açıkçası.
Kalıcı TWRP için Root yani Magisk yüklenmesi gerekir.

Rehber - Xiaomi Mi 8 SE Twrp 3.2.3-1227 Otomatik Yükleme Aracı

Oyla:

mankurt76

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kurt
Cihazım
Mi Max
Konular
7
Hocam ben dediğinizi anladım sanırım. TWRP den wipe yaptık ve romu yükledik. TWRP den ÇIKMADAN hemen root dosyasını flaşlarsak hem cihazı rootlamış hem de TWRP yi kalıcı yapmış oluyoruz.

Oyla:
Üst Alt