Yardım mi 8 se ekran sorunu

Mi8veben

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi 8 se
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
miui 12. 0.2.0 stable
Telefon Modeli
xiaomi mi 8 se
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar telefonun ekranında titrek bir perde beliriyor telefon soğukken oluyor, biraz kullanıp ısınınca veya sıcak bir ortama girince düzeliyor... telefona miui 12.02 eu rom twrp ile yüklü. bir yıldır kullanıyorum birkaç gündür bu sorun çıktı. geçen miui 12.5 yükledim düzeldi ama pil çabuk bitiyor diye tekrar eski romu yükledim aynı sorun devam ediyor ama dediğim gibi bir yıldır sorun yoktu telefona pek öyle oyun uygulama yüklemem acaba roma virus mu bulaştı diyorum ama telefon gayet stabil ve şarjı bir günden fazla gidiyor bu yüzden bu romdan vazgeçmiyorum, daha önce kaç tane rom yükledim hem stabil değildi hem de pili çabuk bitiyordu

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-11-06-23-42-17-905_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-11-06-23-42-17-905_com.android.chrome.jpg
    422 KB · Görüntüleme: 17

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
Arkadaşlar telefonun ekranında titrek bir perde beliriyor telefon soğukken oluyor, biraz kullanıp ısınınca veya sıcak bir ortama girince düzeliyor... telefona miui 12.02 eu rom twrp ile yüklü. bir yıldır kullanıyorum birkaç gündür bu sorun çıktı. geçen miui 12.5 yükledim düzeldi ama pil çabuk bitiyor diye tekrar eski romu yükledim aynı sorun devam ediyor ama dediğim gibi bir yıldır sorun yoktu telefona pek öyle oyun uygulama yüklemem acaba roma virus mu bulaştı diyorum ama telefon gayet stabil ve şarjı bir günden fazla gidiyor bu yüzden bu romdan vazgeçmiyorum, daha önce kaç tane rom yükledim hem stabil değildi hem de pili çabuk bitiyordu
Ghost screen mi sorununuz hocam tam anlayamadım ama yani hayalet ekran ise değişim gerekiyor panel ne yazık ki.
Yazılımsal ekranda öyle dalgalanma olmaz ısınınca bir kaç sadise önceki ekranın arka plan gibi izi görünür dalgalanma gibi görebilirsiniz ama bu ghost screen adıyla tabir edilen hayalet ekrandir.
Sebebi ise cihazın aşırı ısınmasından kaynaklı donanımsal Bir sorundur. Dediğim gibi panel değişimi gerekmekte veya öyle kullanılmalı.
Ghost screen önlemi olarak.
Cihazı çok yüksek ışık değerlerinde kullanmamak oyun vs oynarken FPS olarak mod kullanmamak ( en çok sebebi mod uygulama veya eklenti ile cihazın kendi verdiği FPS değerlerinin üstüne çıkarılması).
Birde aşırı ekran ışığı aşırı şarj tüketimi demektir buda ısınma ve daha sonralarda ghost screene sebep olmaktadır

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Ghost screen mi sorununuz hocam tam anlayamadım ama yani hayalet ekran ise değişim gerekiyor panel ne yazık ki.
Yazılımsal ekranda öyle dalgalanma olmaz ısınınca bir kaç sadise önceki ekranın arka plan gibi izi görünür dalgalanma gibi görebilirsiniz ama bu ghost screen adıyla tabir edilen hayalet ekrandir.
Sebebi ise cihazın aşırı ısınmasından kaynaklı donanımsal Bir sorundur. Dediğim gibi panel değişimi gerekmekte veya öyle kullanılmalı.
Ghost screen önlemi olarak.
Cihazı çok yüksek ışık değerlerinde kullanmamak oyun vs oynarken FPS olarak mod kullanmamak ( en çok sebebi mod uygulama veya eklenti ile cihazın kendi verdiği FPS değerlerinin üstüne çıkarılması).
Birde aşırı ekran ışığı aşırı şarj tüketimi demektir buda ısınma ve daha sonralarda ghost screene sebep olmaktadır
Tebrik ediyorum, bu kadar ilgisiz yazılabilirdi... Belirtilen sorunun Ghost Screen ile uzaktan yakından alakası yok. Ya konuyu okumadan yazdınız, ya ghost screen ne demek bilmiyorsunuz ya da laf olsun diye mesaj karalamışsınız. facepalm~~

Mi8veben kullanmak istediğiniz, hatayı yaşadığınız romu yüklerken ve yükledikten sonra bir süre için wifi ve mobil veriyi kapatıp tekrar gözlemler misiniz sorun devam edecek mi?

Oyla:

Sublevel35

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sublevel35
Cihazım
Redmi note 13 p
Konular
8
bende de var ayni problem,12.5 te de duzelmiyor,donanimsal bir problem bu

Oyla:

Mi8veben

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi 8 se
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
pilden kaynaklanıyormuş, pili değişirse düzelir dedi telefoncu...

Oyla:

Suleyman.sadioglu

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Süleyman
Cihazım
Xiaomi mi8 Se
Konular
15
Oyla: