Soru Mi 8 SE ' den sonra ...

AKINLASINN

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AKIN
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
7
Merhaba arkadaşlar.
Xiaomi markası ile Mi5 prime sayesinde tanıştım. Mükemmel bir telefondu ve fiyat performans olarak kullandığım tüm süre boyunca çok memnundum. Sırf yeni bir telefona geçme isteği sebebiyle Mi 8 SE ye geçtim ve hem eşime hem kendime aynı anda 2 telefon aldım. 1650 tl gibi bir fiyata aldım zamanında ve yine kullandığım süre boyunca en ufak bir beğenmediğim özelliği olmadı. Yazılım olarak da mi room 9.10.10 sürümü kusursuz geldi ve şu an onu kullanmaya devam ediyorum. Gelelim asıl meseleye.
Dün eşim telefonunu suya düşürdü ve tahminimize göre dönülemez bir noktada şu anda telefonu. Ben telefonumu eşime versem yerine kendime hangi telefonu almalıyım. Bugün şöyle yeni telefonlara bakıyorum. Özellikle fiyat performans olarak bir türlü Mi 8 SE' den sonra şu model telefon iyi diyemedim. Mi 8 Se' de özellikle en sevdiğim şey telefonun tutuşdaki enine geniş, üstten kısa oluşu ve premium his vermesi. O nedenle bakarken yeni telefonlara yine Mİ serisi bakayım dedim. Kavisli ekran olan modelleri beğenmedim. Telefon üstünden fotoğraf bakmayı çok severim ve kavis yüzünden fotoğrafların köşelerini düzgün göremezsem takılırım ben o konuya. Kamerasının iyi olması benim için hiç önemli değil. Fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmeyi sevdiğim için telefonun kamerasını hiç kullanmıyorum diyebilirim. İstediğim şey kullanırken keyif alacağım bir kasa tasarımı, hızlı bir telefon, ve de en önemlisi fiyat performans. Bir de radyolu olursa sevinirim. Evet Mi 8 Se'den sonra dikkatinizi çeken telefon var mı bakalım arkadaşlar. Hem tavsiye, hem sohbet adına yorumlarınızı bekliyorum.

Xependios

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
13
Mi 8 SE'den sonra hangi cihaz bizi tatmin eder inanın bilmiyorum hocam. Mi serisi bakıyorsanız şuan fiyatları biraz tuzlu fakat Amoled ekranlı modellere yönelmenizi tavsiye ederim. IPS ekranlar sizi kesinlikle tatmin etmez. Garantisiz Mi Note 10 Lite bakabilirsiniz benim tavsiyem Mi serisinden çıkmamış olursunuz. Biraz ucuz olsun isterseniz da IPS ekranlılardan Poco X3 modelini öneririm.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Benim eşim de aynı şekilde Mi8 SE kullanıyor... Değiştirme vakti yaklaştı ve hatta geldi ama açıkçası ben de Mi8 SE'nin yerini alabilecek bir cihaz bulamadım. Eğer amiral gemisi modellerden düşünürseniz K40 veya Mi10T düşünülebilir fakat Aynı segmentte olsun derseniz bence Mi8 SE halen rakipsiz :)

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Mi 8 Se efsane bir cihaz. Ben değiştirmek zorunda kaldığım için Mi Note 10 Lite'a geçtim. Note 10 Lite'da da aynı premium his var, ekranı görüntü olarak çok kaliteli yalnız ön kamera mi 8 se'de daha iyi bilginiz olsun. Bunun dışında yeni cihazların hepsi Mi 8 Se'ye göre ağır ve büyük aklınızda bulunsun. Ama siz siz olun Mi 8 Se'den sonra metal kasalı ve amoled olmayan bir cihaz almayın üzülürsünüz.

AKINLASINN

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AKIN
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gelen cevaplar doğrultusunda gerçekten sizler anladınız beni. Mi 8 se den sonra telefon beğenmek gerçekten çok zor.

Mi 10 ve mi note 10 serisi kavisli ekrandı değil mi? doğru mu hatırlıyorum?

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Gelen cevaplar doğrultusunda gerçekten sizler anladınız beni. Mi 8 se den sonra telefon beğenmek gerçekten çok zor.

Mi 10 ve mi note 10 serisi kavisli ekrandı değil mi? doğru mu hatırlıyorum?
Evet kavisli ekran. Benim de kavisli ekrana antipatim vardı elde tutuş olarak. Kavis çok gereksiz geliyordu bana. Ama emin olun görüntüye derinlik katıyor ve sonrasında düz ekrana baktığınızda çok basit görünüyor. Xiaomi'nin kavisli ekranları çok kavisli değil. Yani Samsunglar gibi elde tutunca sağdan soldan bir çok şeye eliniz dokunmuyor, o açıdan kullanımı daha rahat.

AKINLASINN

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AKIN
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
7
Poco F2 pro ve Xioami Mi10T arasında kalınsa kim kazanır?

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Biraz daha dişinizi sıkın ve mi 10s bekleyin. Beklemem derseniz en mantıklı cihaz mi note 10 veya lite modeli çünkü tasarım olarak ele oturuş ve kibarlık açısından premium bir cihaz. Mi 10s e gelicek olursak ne mi 10t kadar kaba uzunluk ve genişliği daha dar hemde ekranı amoled üstüne snapdragon 870 var 4 yıl rahat götürür. F2 pro belki düşünebilir onunda tam ekran ve amoled avantajı var ama yinede kaba bir cihaz. Aciliyetiniz varsa alın ama yoksa mi 10s aradığınız cihaz olabilir.

AKINLASINN

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AKIN
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
7
Mi10s fiyat olarak beklemeye değecek mi acaba, uçuk fiyatlarla gelme ihtimali var mı acaba?

asfadam

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
19
Yanlış anlamayın da mi 8 se neyinize yetmiyor şu an? Hala 2 yıllık ömrü var cihazın.

Üst Alt