Soru Mi 8 lite yüksek ram kullanımı

• Konbuyu başlatan DeQuB
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 7
  • Görüntüleme 3K

DeQuB

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alp
Cihazım
Mi 8 lite
Meslek
Öğrenci
Konular
6
Cihazı kullanmaya başlayalı 4 gün oldu 6/128 modelini kullanıyorum ve 6GB ram olmasına rağmen herşey kapalı derin temizlik yapılmış halde bilen3. 6-3.8 gb ram kullanılıyor olarak gözüküyor gereğinden fazla değil midir acaba sebebi nedir bunun?
Not: miui hidden settings uygulamasını kullanarak birçok google uygulamasını kaldırdım ona rağmen böyle
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

GurdoganMert

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Mi 8
Meslek
Öğrenci
Konular
9
Mi 8 var bende MIUI arayüzü olsun arka plan uygulamaları olsun bayağı ram yiyor aynı durumdayım bence bu bir sorun değil 2.5 GB ram bırakıyor bana da neredeyse
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bir uygulamayı kaldırıp indirmek problem değil bu bir yanılgı depolama alanı kullanır indirilen uygulama ama.arka planda çalışan bir uygulamaysa RAM de işlem gerçekleştirdiginden RAM i meşgul eder

Oyla:

DeQuB

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alp
Cihazım
Mi 8 lite
Meslek
Öğrenci
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mi 8 var bende MIUI arayüzü olsun arka plan uygulamaları olsun bayağı ram yiyor aynı durumdayım bence bu bir sorun değil 2.5 GB ram bırakıyor bana da neredeyse

Bu arada bir uygulamayı kaldırıp indirmek problem değil bu bir yanılgı depolama alanı kullanır indirilen uygulama ama.arka planda çalışan bir uygulamaysa RAM de işlem gerçekleştirdiginden RAM i meşgul eder
Bunu biliyorum google direk ana ekranda widget bulunduran ram yiyen uygulamaydı mesela o tip uygulamalardan söz ettim
İlk yazınıza gelecek olursam evet rami fazla kullanması şu an bi sıkıntı yaratmıyor fakat mantıken kullanılar ram miktarıyla şarj ömrü ters orantılı değil mi

Bunu biliyorum google direk ana ekranda widget bulunduran ram yiyen uygulamaydı mesela o tip uygulamalardan söz ettim
İlk yazınıza gelecek olursam evet rami fazla kullanması şu an bi sıkıntı yaratmıyor fakat mantıken kullanılar ram miktarıyla şarj ömrü ters orantılı değil mi
Hani en azından bu kadar rami neyin kullandığını bilsem gene tatmin olucam 3.6 gb az bi ram kullanımı değil çünkü çok android cihaz değiştirdim birçoğunada miui romu kurdum ama hiçbirinde 1.5-2gb i geçmiyordu arka planda kullanılan ram olarak

Hani en azından bu kadar rami neyin kullandığını bilsem gene tatmin olucam 3.6 gb az bi ram kullanımı değil çünkü çok android cihaz değiştirdim birçoğunada miui romu kurdum ama hiçbirinde 1.5-2gb i geçmiyordu arka planda kullanılan ram olarak

Oyla:

GurdoganMert

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Mi 8
Meslek
Öğrenci
Konular
9
Ters orantılı haklısınız ama şey gibi düşünün ekranın harcadığı watt değeri ile RAM in harcadığını karşılaştırıldığında devede kulak kalabilecek düzeylerde çözümü olduğunu düşünmüyorum hangi telefonu alsak alalım işletim sistemi ve temel android uygulamaları RAM sömürmeye devam edecektir

Oyla:

ismo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Konular
3
Benim bildiğim kadarıyla orada yazan kalan boş ram. 3.8 yazıyorsa 2.2 gb ram kullanıyor sistem.

Oyla:

oguz494

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Ekonomist
Konular
36
Cihazı kullanmaya başlayalı 4 gün oldu 6/128 modelini kullanıyorum ve 6GB ram olmasına rağmen herşey kapalı derin temizlik yapılmış halde bilen3. 6-3.8 gb ram kullanılıyor olarak gözüküyor gereğinden fazla değil midir acaba sebebi nedir bunun?
Not: miui hidden settings uygulamasını kullanarak birçok google uygulamasını kaldırdım ona rağmen böyle
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
3.8gb boşta kalan ram i ifade eder hocam

Oyla:
Üst Alt