Mi6 - Mi Note 3 - Mi Mix2 model cihazlarda defalarca uyguladığım yöntem, inancım Mi8 lite aslında Mi Note 3 varyantı cihaz olduğunu düşünüyorum (Şu anda bende aynısından kullanıyorum. Sistem temelde aynı.)
İşlem Süreci :
1-Cihazınıza uygun fastboot tgz uzantılı romunu resmi siteden indirin.(içindeki dosyalar lazım olacak.)Link; (
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
)
1A-İlk olarak indirdiğiniz tgz uzantılı dosyayı tar uzantılı hale getirin ve winrar ile paketi çıkartın.
1B-Paketten uzantısız bir dosya çıkacak, ona rar uzantısı verin, ve onuda paketten çıkartın. Çıkan dosyaların içinde images klasöründe ihtiyacınız olan bütün img uzantılı dosyaları bulabilirsiniz.
2-Bootloader Kilidi açın.
3-Custom Recovery Kurun.( TWRP mevcut cihaz için varsa en ufak bir versiyon farkı yazılımsal bile olsa cihaz açılmayacaktır.Örneğin Çin versiyon cihaza Global versiyon atarsanız)
4-Cihazı Rootlayın,(SuperSU tavsiye ederim kaldırırken temiz kaldırılıyor.)
4.B-(Opsiyonel)-boot.img dosyanızı kopyasını bir yere alın.(yedekleyin.)
5-Cihazı Kurup Başlatıp Geliştirici moddan adb debug aktifleştirme;
6-Adb aktif iken cihazı bilgisayara bağlama ve dos komut satırından 3 satır komut girme (sistem köküne müdahale etmediğiniz için bütünlük bozulmuyor ve OTA hakkınız korunuyor.)Adb Kurulu olduğu dizinden komut sistemini çalıştırın,şu komutları girin.
(komutlar yeşil renkte
adb shell
su ---(Burada Root Telefonun arayüzünde izin isteyecek ardından varsa ekran kilidi şifrenizi)---
setprop persist.camera.HAL3.enabled 1
6-Cihazı restart edin.
7-İstediğiniz uygun olduğunu düşündüğünüz apkyi kurma ve test etme,
8-Unroot (Bütün kalınıtları ile birlikte.) Size eski bootloader a geçeyimmi diye sorarsa custom recovery de kalacaksanız hayır deyin. Stock'a dönecekseniz evet deyin. ( Burda sistemde Orjinal Recoverye dönmeyi planlayıp dönmeden cihazı açmaya çalışanlar Custom Recovery olduğundan stock boot imajı ile uyumlu olmadığından bootloop'a girecektir. Paniğe gerek yok. Aşağıdaki işlemi takip edin.)
9-Fastboot modunda açın en başta indirdiğiniz rom zip dosyasından recovery.img ve boot.img dosyalarını fastboot komutu ile sisteme yazın. (İhtiyaca göre detaylandıracağım.)
Resmi rom zipini açın içindeki recovery.img ve boot.img dosyalarını adb ve fastboot programlarının olduğu klasöre taşıyın.
adb fastboot aynı klasörde olduğunu varsayıyorum , değil ise fastboot ve adb klasörlerini birleştirin.
ardından;
Önce stock bootloaderı flashlıyoruz;
fastboot flash boot boot.img
Ardından stcok recovery flashlıyoruz;
fastboot flash recovery recovery.img
Aslında mantık basit (
fastboot) program adı/ (
flash)işlem adı / (
recovery) partition adı /(
recovery.img) bilgisayardan bu partitiona aktarılacak dosyanın adıdır.
(
fastboot) (
flash) (
recovery) (
recovery.img)
10-Artık Camera2API aktif ve sistem tamamen OTA aktif ve rootsuz.
Gerekli araçlar;
Cihazınızın mevcut Romunun Resmi Siteden İndirilmiş Fastboot (*.tgz) Versiyonu
Mi Unlocker Programı
Fastboot ve ADB driverları
Xiaomi ADB driverları (Geliştirici modda bağlandığınızda otomatik kuruluyor)
Gcam Port.APK (Google Camera Apksi)
Cihazınız ile uyumlu Custom Recovery
Öncelikli olarak bütün araçlara sahipseniz ve internette mevcutsa temin ediniz, Muhtelif cihazlarda uyguladım kullandım, elinizdeki cihaz Xiaomi ise mi6 ve sonrası jenerasyon ise (mi5 te çalıştıranlar olmuş ama ben denemedim. Mi8-Mi8SE ve üstü zaten API2 açık geliyor) telefonunuzda bu adımlardan sonra API2 aktif olacak.
Yazılımların yanlış varyantının kurulup cihazların brick edilmesi sorumluluğu size aittir. (Fastboot kullanmayı biliyorsanız kolay kolay brick olmaz ama kazara işiniz bitmeden bootloaderı kilitlemeyin.)