Yardım Mi 8 dondu kapandı ve açılmıyor

emasali

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
mi 8
Konular
1
Herkese Merhaba,

Xiaomi Mi 8 telefonum dün akşam Facebook uygulaması açıkken dondu, kapatma tuşuna uzun bir süre bastıktan sonra kapatabildim fakat akşamdan beri hiçbir şekilde açamadım. Ses açma tuşu + power tuşu ya da ses kapama tuşu + power tuşu kombinasyonu ile de hiçbirşey gelmiyor. Gece forumdaki paylaşımları okuyarak mi flash tool yazılımını indirdim. Usb kablo ile bağlayıp uygulamadan refresh yaptığımda aşağıdaki listede Com7 üzerinden görünüyor, yani bilgisayar telefonu görüyor. fastboot rom indirdim yüklemek için, ilgili yeri seçiyorum flash butonuna basıyorum, Mi hesabımı authorize yapmamı istiyor, login oluyorum, hesabımın yetkili olduğunu ve işleme devam etme notu geliyor fakat işlem ilerlemiyor, hesap bu işlem için yetkili değil uyarısına dönüyor.

Sorum şu, Hiçbirşekilde açılmayan ve fastboot ya da recovery moduna geçmeyen ama mi flash tool tarafından usb ile bağlanınca görünen cihazımı kurtarabilir miyim? forumdaki twrp yükleme başlığını okudum, oradaki adb dosyasını ve driver ları da yükledim ama cihaz recovery moda geçmediği için yükleyemiyorum.

farklı bir yöntem ya da uygulama önerisi olan var mı acaba? (Cihazın bootloader kilidi açıktı, yani normalde açılış ekranında unlocked yazıyordu)

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Cihazınız şu anda EDL modda.

Eğer cihazınız garantili ise bataryanın bitmesini bekleyin bir ihtimal bittikten sonra EDL moddan çıktıktan sonra açılabilir. Eğer açılmaz ise servise göndermeniz en mantıklısı çünkü kurtarmak için yapcağınız işlemler garanti dışı bırakır ve işlemlerin bir sonuç vereceğinin de garantisi yok. Donanımsal bir arıza da olabilir.

Eğer cihazınız garantili değil ise arka kapağı açarak batarya bağlantısını söküp biraz bekledikten sonra tekrar takmayı ve telefonu açmayı deneyebilirsiniz. Eğer çözülmez ise ve hala bilgisayar cihazınızı com port olarak görüyor ise bu durumda yetkili hesapla yazılım atılması gerekir. Bu hesap ise sadece yetkili servislerde ve Zenex hocamda mevcut. Ücretli işlem yaptırmak için kendilerine ulaşabilirsiniz.

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Telefonu şarjdan/bilgisayardan çekin,30 sn boyunca(ya da titreşim gelene kadar) güç tuşu+ses açma+ses kısmaya basın.Otomatik yeniden başlaması gerekiyor.(OnePlus'da bu şekilde belki MI'de de çalışır :D)

Oyla:

emasali

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
mi 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazınız şu anda EDL modda.

Eğer cihazınız garantili ise bataryanın bitmesini bekleyin bir ihtimal bittikten sonra EDL moddan çıktıktan sonra açılabilir. Eğer açılmaz ise servise göndermeniz en mantıklısı çünkü kurtarmak için yapcağınız işlemler garanti dışı bırakır ve işlemlerin bir sonuç vereceğinin de garantisi yok. Donanımsal bir arıza da olabilir.

Eğer cihazınız garantili değil ise arka kapağı açarak batarya bağlantısını söküp biraz bekledikten sonra tekrar takmayı ve telefonu açmayı deneyebilirsiniz. Eğer çözülmez ise ve hala bilgisayar cihazınızı com port olarak görüyor ise bu durumda yetkili hesapla yazılım atılması gerekir. Bu hesap ise sadece yetkili servislerde ve Zenex hocamda mevcut. Ücretli işlem yaptırmak için kendilerine ulaşabilirsiniz.

Hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Cihazımın garantisi bitti, öğrenmek istediğim şu aslında. Eskiden Samsung S serisi telefonuma farklı rom ve recovery ler indirip bilgisayar üzerinden direk yüklemeler yapmıştım. Xiaomi'de de bu şekilde cihaz hiç recovery e girmese bile USB'den yeni recovery ya da rom yükleyebiliyor muyuz acaba?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Cihazımın garantisi bitti, öğrenmek istediğim şu aslında. Eskiden Samsung S serisi telefonuma farklı rom ve recovery ler indirip bilgisayar üzerinden direk yüklemeler yapmıştım. Xiaomi'de de bu şekilde cihaz hiç recovery e girmese bile USB'den yeni recovery ya da rom yükleyebiliyor muyuz acaba?
Evet hocam Xiaomi'lerde de yapılabiliyor. Ancak EDL mod sınırlı bir mod ve siz bu moddayken yapamıyorsunuz. Cihazın öncelikle EDL moddan çıkartılması lazım. Eğer çıkartamazsanız söylediğim gibi servise gitmesi gerekir...

Oyla:
Üst Alt