Yardım Mi 8 çeşitli sorunlar

kubce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kubilay
Cihazım
Mi 8
Konular
4
Dostlar selamlar, bir haftalık taze Xiaomi Mi 8 kullanıcısıyım; ancak telefonda çeşitli sorunlarla karşılaştım. Bununla ilgili bilgileriniz ya da çözüm önerileriniz varsa yardımlarınıza açığım.

Telefonu alır almaz en son sürüme geçirdim, Miui 10 kararlı global sürümü. Telefonda bildirimlere ilişkin ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Şöyle ki,

1-) Instagram'dan hiçbir şekilde bildirim alamıyorum. Ne gelen beğeniler ne de gelen özel mesajlar. Uygulama simgesinde bile gözükmüyor ki bütün izinler açık durumda.

2-) Bazı uygulamalardan bildirim alamıyorum. Örneğin Sabah'ın haber uygulamasını kullanıyorum; ancak herhangi bir bildirim gelmiyor. Bu durum uygulamadan değil, telefon kaynaklı bir sorun.

3-) Bildirim sayısı eksik bir şekilde gözüküyor. Mesela bir adet mail geliyor kutuma; ama gmail üzerinde mail sayısı 2 gösteriyor.

Bunun dışında ekranın üst tarafında bildirim çubuğu olmaması da çok can sıkıcı bir durum. Aranızda bu problemleri ya da benzer problemleri yaşayanlar var mı? Tek bende mi bu sorun var yoksa genel bir problem mi? Çözüm önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler, sevgiler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca telefonumun global veya çin romlu olup olmadığını nasıl anlarım? Ne yazık ki çok bilgi sahibim değilim bu konuda.

Alicandk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Alican
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
15
Yeni güncelleme (fix) şart bende kamera da sıkıntı yaşıyorum

Oyla:

bymcs

вчmcs
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MCS
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Aynı sorunlar bende de mevcut hocam sağlam bir güncelleme gelirse düzeleceğine inanıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kutunun üstünde global yazıyorsa global dir

Oyla:

darkronn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
mehmet
Cihazım
iphone
Konular
0
Aynı sorunlar bende de var bende 1 haftalık mi 8 kullanıcısıyım iphone 6 plus ımda var iphone a bildirim anında geliyor şakdiye mi8 e gelecek diye bekliyorum geç geliyor kimi uygulamalar da bildirim hiç gelmiyor 2 gündür araştırıyorum çözüm bulamadım bütün bildirimleri açmama rağmen aynı sorun

Oyla:

kubce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kubilay
Cihazım
Mi 8
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anladım anladım... anlaşılan yalnız değilmişim bu sorunları yaşayan olarak.

bildirim konusunda bir çözüm buldum kendimce. biraz araştırdım biraz da deneme yanılma yolu yaptım. en azından instagram için bildirim gelmeme olayını çözdüm. şöyle ki, ayarlar > pil performans > pil tasarrufu (uygulamaları seçin) > mesela instagram a tıklayın > uygulamaya tıkladıktan sonra iki seçenekli bir şey karşınıza gelirse pilden tasarruf et seçeneğin işaretleyin > en üstte yer alan kısıtlama yok seçeneğini işaretleyin.

sanırım olası pil tasarrufu modu bazı uygulamalardan bildirim gelmesini engelliyor. bu adımları yaparak instagram bildirim sorununu hallettim. umarım çentik kısmında bildirim simgeleri, gelen bildirimlerin sayısının doğruluğu vs de en kısa zamanda bir güncellemeyle halledilir.

Oyla:

Özgür 3535

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Özgür
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Yeni güncelleme (fix) şart bende kamera da sıkıntı yaşıyorum
Arkadaşlar mi 8 cihaz aldım . Global 10.0 kararlı güncellemesi geldi ve yaptım . Cihazı aldığım dan beri kamera ile ilgili problemler yaşıyorum. Arka kamera karıncalı görünüyor ve düşük ışıkta güzel fotoğraf çekmiyor . Ön kamera şahane ama arka kamera ise tam bir hayal kırıklığı bunun sebebini siz değerli arkadaşlarım dan öğrenmek istiyorum. Arka kamera mı bozuk yoksa yazılımmı eksik ne yapacağımı bilmiyorum . Oysaki güzel fotoğraf çektiği için almıştım ama eski telefonum lenovadan kötü çıktı yardımlarınızı bekliyorum..

Oyla:

bymcs

вчmcs
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MCS
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Arkadaşlar mi 8 cihaz aldım . Global 10.0 kararlı güncellemesi geldi ve yaptım . Cihazı aldığım dan beri kamera ile ilgili problemler yaşıyorum. Arka kamera karıncalı görünüyor ve düşük ışıkta güzel fotoğraf çekmiyor . Ön kamera şahane ama arka kamera ise tam bir hayal kırıklığı bunun sebebini siz değerli arkadaşlarım dan öğrenmek istiyorum. Arka kamera mı bozuk yoksa yazılımmı eksik ne yapacağımı bilmiyorum . Oysaki güzel fotoğraf çektiği için almıştım ama eski telefonum lenovadan kötü çıktı yardımlarınızı bekliyorum..
Yazlım ile ilgili usta

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Erhankaan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
Mi 8
Konular
23
Ayni sorun bende de var eski telefonuma kiyasla ( lg g5) bildirim sorunu izinler dahil hersey acik olsada aşiri şekilde var, mesela bu yorumdan soraki yorumlar bana uyari olarak gelmecek bunu biliyorum. Ancak kendi yorumumu bulacamda sizin yazilarinizi oyle girecem... Bence yazilimla alakali birsey... xiaomi donanim olarak emsalleri gibi ileri seviye olsada yazilimsal olarak piyasada yeni ve tazeliğini koruyor. Oturmuş bir yazilima sahip olana kadar uzun bir süre beklemek gerekicek gibi telefonu ilk aldiğimda bildirim sorunu gozume carpti acikcasi canimida sıktı ama alismaya basladim ki sim karti eski telefonuma taktiğimda bildirimler ardi ardina geliyor telefonu kitleme derecesine ulastiriyor, en az yarim saat bildirimleri goruldu yaparak telefonu kurtarmaya calisiyorum ki youtube bildirimleri telefona gelmesi gerekirken onuda notebook'u açinda ekranin sag kosesine gelen bildirimleri silene kadar 10 dakkada orda vakit harciyorum... Kisacasi xiaomi bildirimleri gostermek konusunda 10 üzerinden 2 alir. Oda whatsapp ve faceyi az uz da olsa bildirim gosteriyor ama umudum var :))

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt