Soru Mi 8 Ailesinde Amoled yanığı yaşayan oldu mu?

The Sirius

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
51
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
eu beta
Telefon Modeli
8 SE
Bootloader Kilidi
Açık
Mi8/EE/SE gibi amoled telefonlarda burn in yaşayan oldu mu arkadaşlar?
Bir kaç haftadır aklıma takılıyor bu soru.Aceba benim ekranda burn in olur mu? Ben 8 SE kullanıyorum ve son günlerim gerçekten can sıkıcı olmaya başladı.Ekran parlaklığını olabildiğince düşükte kullanıyorum,aynı sayfa uzun süre açık bırakmıyorum falan.
Böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
Olduysa ne kadar sürede oluyor?
Olmuyorsa rahatça kullanabilir miyim?

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Ekranın amoled olduğuna göre büyük ihtimal markası Samsung diye düşünüyorum bi bakın bakalım panel markası neymis . Amoled ekranlarda yanma çok görülüyordu Samsung da bilhassa . Hala böyle midir bilmiyorum hiç olmaz yada olur da diyemeyiz bu biraz şansa kalıyor . Ekranı kısık kullanmana gerek yok sadece ekran zaman aşımı yüksek olmasın aynı simgeler ekranda uzun süre kalmasın kâfi

Oyla:

The Sirius

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
51
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekranın amoled olduğuna göre büyük ihtimal markası Samsung diye düşünüyorum bi bakın bakalım panel markası neymis . Amoled ekranlarda yanma çok görülüyordu Samsung da bilhassa . Hala böyle midir bilmiyorum hiç olmaz yada olur da diyemeyiz bu biraz şansa kalıyor . Ekranı kısık kullanmana gerek yok sadece ekran zaman aşımı yüksek olmasın aynı simgeler ekranda uzun süre kalmasın kâfi
Nasıl bakabiliyorum hocam ekran markasına.Büyük ihtimal samsung ama bilmiyorum tam.

Birde zaman aşımı ne kadarı geçmesin hocam şimdi o da önemli bir konu.Bazen açıyorum 30 dklik SDN videous izliyorum bazen oluyor Donanım Haber videosu izliyorum 1 saat.Solda sağda bir yerde logoları oluyor bu kanalların şimdiye kadar olmadı izledim bayağı ama yani 1-2 saati mi geçmemeli 5-6 saat mi bu zaman aşımı?

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Nasıl bakabiliyorum hocam ekran markasına.Büyük ihtimal samsung ama bilmiyorum tam.

Birde zaman aşımı ne kadarı geçmesin hocam şimdi o da önemli bir konu.Bazen açıyorum 30 dklik SDN videous izliyorum bazen oluyor Donanım Haber videosu izliyorum 1 saat.Solda sağda bir yerde logoları oluyor bu kanalların şimdiye kadar olmadı izledim bayağı ama yani 1-2 saati mi geçmemeli 5-6 saat mi bu zaman aşımı?

Telefon hakkında kısmındaki çekirdek sürümü yazısına seri olarak 5 kez tıklayın donanım test ekranı açılacak orda en üstteki Check version Info kısmına girin sayfanın en altında panel markası yazar.

Ekran zaman aşımı video izlerken veya ekranda sürekli bir akış varken önemli değil bunun zararı olmaz demek istediğim misal sabit bir ekranda yarım saat ekran açık kalırsa yazılar ve simgeler ekranda gölge gibi kalabilir hepimizin bildiği gibi ekran yanması yani . Samsung panel kalitesini geliştirdi mi bilmiyorum ama yine de bunlara dikkat etmek gerek

Oyla:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Böyle detayları kafaya takarsanız cihazdan keyif alamazsınız. Bir ekranda saatlerce açık durursa oranın izinin kalması gayet olası, bu amoledin doğasında var. Fakat normal şartlarda oluşmaz.

Oyla:

ata gorgun

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ata
Cihazım
xiaomi mi 8
Konular
0
mi 8 cihazımda amoled yanığı oluştu bunu nasıl çözebilirim