İnceleme Mi 6 V9.5.6

furkanyiiner

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi8
Konular
19
Bir çok arkadaşın sürümleri sorarken genellikle şarj süresi ve ekran açık kalma süresini irdelediğini farkettim ve ben de kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Öncelikle custom rom, beta sürümler ve kararlı sürümleri denediğimi bilmenizi isterim. Bundan önce V9.2.2 en beğendiğim sürüm olmuştu fakat şimdi V9.5.6 yı daha çok beğeniyorum. Gerek şarj süresi gerekse de performans açısından gayet memnunum. Custom romlarda saf android arayüz bana göre mi'nin tüm çekiciliğini bitiriyor. Launcher ile falan birşeyler yapıyorsunuz ama o da rami sömürüp performansı yok ediyor. Beta romlar da belli bir süre iyi giderken ne hikmetse herhangi bir güncelleme olmadan bile telefon performanstan düşüyor. Şimdi ki 9.5.6 da ise böyle birşey yaşamadım. Temiz kurulum sonrası memnun kalacağınızı düşünüyorum.
Not: ben güncellemeleri telefondan değil de her zaman mi tooldan sürümü indirerek yapıyorum. Bu da etkiliyor olabilir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ChamYapragi

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Başlangıç
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Bende senim gibi dusunuyorum 9.5.6.0 gayet guzel bence bendeki kullanimda bu sekilde

Hicks

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hicks
Cihazım
Mi 8
Konular
15
9.5.6.0'da bu süreler mucize nasıl bir kullanım yaptınız? 2 gün bekleme 9 saat ekran süresi için ekstra ayarlar yapmış olmanız lazım diye düşünüyorum. Ayrıca gece kullanımlarında da sabit çizgiler yok, 9.5.6.0 beklemede çok az şarj harcayan bir sürüm olmasına rağmen sizde o şekilde davranmamış. Bu işin püf noktalarını bize de anlatın lütfen...
Bende senim gibi dusunuyorum 9.5.6.0 gayet guzel bence bendeki kullanimda bu sekilde

ChamYapragi

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Başlangıç
Cihazım
Mi 6
Konular
3
9.5.6.0'da bu süreler mucize nasıl bir kullanım yaptınız? 2 gün bekleme 9 saat ekran süresi için ekstra ayarlar yapmış olmanız lazım diye düşünüyorum. Ayrıca gece kullanımlarında da sabit çizgiler yok, 9.5.6.0 beklemede çok az şarj harcayan bir sürüm olmasına rağmen sizde o şekilde davranmamış. Bu işin püf noktalarını bize de anlatın lütfen...
Vallahi ekstra ayar olarak soylemek gerekirse arka plan kisitlamalari yaptimm programlara o kadar. Ben su an icin bu surumden memnunum 9 saat ekran 2 gun bekleme olarak. Ha performans olarak degisiklik de gosterebiliyor. Bazi gunlerde 1 bucuk gune 7 saatte oldugu oluyor ama onuda sebeke bazli diyorum. Ama genelde hic almazsam 1 bucuk gun 8 saat standartim 8 saatin altina hic dusmedi tlf. Benim icin aktif 8 saat kullandiktan sonra 1 gunu cikartmasi bile isime geliyor. Ama hani 1 bucuk gun 7 saat bana gore iyi. Bazi arkadaslar stock rom un pil kullanimini sevmemesine ragmen kullanicidan kullaniciya baya fark ediyor gibi. Ben 7 saatin altina dusmedikten sonra stock rom kullanmaya devam. Bence asil nokta arka plan uygulamalari engellemek benim yaptigim ekstra o belkide onun sayesinde bu performansi aliyorum.

yakupacıkgoz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
yakup
Cihazım
mi5
Konular
0
mi5 e root atacagım ama ana ekran da paylaşmayı bilmiyorum yardımcı olur musunuz lütfen

UlnX

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi 6
Konular
0
kullanım süresinin aynı cihaz olsa da, herkes için aynı olması imkansız zaten. pili etkileyen çok fazla faktör çok fazla etken var.. ekran süresi de kesin bir referans noktası olarak alınamaz.. çünkü:
1- senin ve onun ekran parlaklığı aynı olmayabilir. biri çok parlak severken, birisi karanlık ekran kullanabilir..ama cihaz ekranı acık oldugu için saat olarak ikisinide ekran saatine sayar. (veya gece gündüz, içerde, dışarıda kullanım durumları)
2- kullandığın uygulama.. biri sürekli oyun oynar, başkası film izler, yada sosyal medya.. fotograf.. vs..her ugulama aynı ekran süresinde farklı pil tüketir..
3 - ses .. oyun oynarken veya film izlerken sesi yüksek sesle hoparlörden çıkıyorsa, veya kulaklık takıyorsa buda farklı etkiler.. aynı ekran saati ama farklı pil tüketimi..
4- diğer... arka plan uygulamaları, konum gps, mobil veri, titreşim.. pil senaryoları akıllı modlar.. bildirimler.. ve diğer etkenler.. sizin aklınızda vardır başka böyle etkenler..

ben telefonda çok oyun oynarım.. durmadan 1 şarj bitene kadar oynarım yani :) 5 aylık mi6 telimdeki deneyimime göre Global romda sürekli oyunlarda pil kullanımı en çok gidiyor.. hiç durmadan 6-7 saat..Eu ve Epik romda oyun oynarken cihaz hızlı ısınıyor ve pil hızlı tükeniyor..(4-5saat) ama bu sadece oyun oynarken.. normal kullanımda Global romda beklemede çok pil yiyor yani normal kullanırken 1 gün ancak çıkarıyordu.. ama eu ve epik romlarda normal kullanımda 1.5-2 güne kadar gidiyor.. tabi bu benim kullandıgım şartlara göre..
sizde kendi kullanım alanlarınıza, önceliklerinize göre deneyimleyip en uygun romu kullanmanız şarj dayanma süresine faydası olabilir.

Üst Alt