Yardım Mi 6 Tuşlar Çalışmıyor

EmirMFurat21

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emir
Cihazım
Xiaomi Mİ6
Konular
6
Herkese iyi günler. Xiaomi Mi 6 sahibiyim. Son 2 gündür yaşadığım bir sorun var. Telefonun güç tuşu dışında diğerleri çalışmıyor. Ancak dokunduğumda titreme geri bildirimi alıyorum (,orta tuşa basılı tutunca google asistan, soldakine basılı tutunca flash açılıyor, ekran kapalıyken ses açma-kapamaya basınca ekran açılıyor ) Ancak kendi asıl işlevleri olan ; geri gitme, ana ekrana gelme, açık uygulamaları görme veya ses açma-kapama kısımları çalışmıyor. Aynı şekilde ses tuşları da öyle. Telefonu kapat-aç yaptığımda ise sorun bir süreliğine kalkıp tekrar oluyor. Sıkıntısı nedir? Servise götürmeli miyim yoksa başka çözüm yolu var mı?

YasPeh

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
31
Garantili ise servise yollayın aksi halde bizim yapmamızı önereceğimiz şeyler cihazı garanti dışı bırakır ve 15 gün bekletir. Bunlara değmez. Verilerinizi yedekleyip yollayın gitsin.

Oyla:

EmirMFurat21

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emir
Cihazım
Xiaomi Mİ6
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Garantili ise servise yollayın aksi halde bizim yapmamızı önereceğimiz şeyler cihazı garanti dışı bırakır ve 15 gün bekletir. Bunlara değmez. Verilerinizi yedekleyip yollayın gitsin.
Maalesef garantili değil ve klon imei var yani güncelleme/format vb işlemler yapılmıyor

Oyla:

YasPeh

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
31
Maalesef garantili değil ve klon imei var yani güncelleme/format vb işlemler yapılmıyor
Öyleyse bl kilidi açıktır yeni rom ile halledilir de dediğiniz gibi imei uçuyor mu onu bilemem. Çünkü mi8 se kullanıyorum imeiye bişey olmuyor rom atınca.

Oyla:

Laqqer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Laqqer
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Tekniker
Konular
5
64 bit Mi Flash ile "Clean All" seçerek temiz bir kurulum yap.(Imei'ler uçmuyor)

Oyla:

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Eğer tuşlar arızalı ise yapabilirseniz miuipro rom ücretli alıp yükleyebilirsiniz. Miuipro da sanal navigasyon tuşları ekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Oyla:

EmirMFurat21

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emir
Cihazım
Xiaomi Mİ6
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
64 bit Mi Flash ile "Clean All" seçerek temiz bir kurulum yap.(Imei'ler uçmuyor)
Dosyalar siliniyor mu yoksa sadece güncelleme mi yapıyor ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer tuşlar arızalı ise yapabilirseniz miuipro rom ücretli alıp yükleyebilirsiniz. Miuipro da sanal navigasyon tuşları ekleyebilirsiniz.
Tuşsuz telefonlardaki gibi sanal navigasyon tuşları var zaten. Ancak ses açma-kapama da çalışmadığından sıkıntı yaşıyorum.

Kurulum yapma konusunda biraz bilgisizim. Bakarak yapabileceğim bir rehber tarzı yazı/video var mı ?

Son düzenleme:
Oyla:

WarLox

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mİ6
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı - Developer
Konular
1
Tam ekran hareketleri açıksa çalışmayabilir

Oyla:

Laqqer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Laqqer
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Tekniker
Konular
5
Dosyalar siliniyor mu yoksa sadece güncelleme mi yapıyor ?

Tabi ki dosyalar siliniyor. Cihazındaki her şeyi bilgisayarına yedekleyip Mi Flash ile "Clean All" (özellikle belirtiyorum) seçerek sıfırdan temiz kurulum yapıp sonucu buradan bildirirseniz seviniriz..

Oyla:
Üst Alt