Mi 6 rom çeşitleri

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
beyler şimdi bir sürü rom çeşidi felan var hangisi ne işe yarar hiç bilmiyorum ne farkı var onuda bilmiyorum.
MiuiPro, eu rom,Multi rom, global stabil, chine stabil rom gibi bir çok çeşit romlar var.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Hocam iki çeşit rom vardır.stock rom ve custom rom.stock rom (official) telle birlikte gelen romdur,custom rom (unofficial) rom da o romun geliştiriciler tarafından modifiye edilmiş halidir.şimdi sen gittin sıfır otomobil aldın ve o otomobile benzinini yağını koyup kullanıyorsun o stock romdur.ama o otomobili tamirciye götürüp dilediğin gibi altını üstünü sağını solunu modifiye ediyorsun,o da custom romdur :)bütün romların üç hali vardır.ilk haline genelde alfa denir ve deneme amaçlıdır.o romda çok hata vardır yüklenmesi tavsiye edilmez.alfa romdaki hataları azaltıp daha kullanışlı hale getirirler ve ona da beta derler.betadaki hataların hemen hemen hepsini ortadan kaldırırlar ve sorunsuz bi rom yapıp yayınlarlar.ona da stable (kararlı) rom denir :)

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam iki çeşit rom vardır.stock rom ve custom rom.stock rom (official) telle birlikte gelen romdur,custom rom (unofficial) rom da o romun geliştiriciler tarafından modifiye edilmiş halidir.şimdi sen gittin sıfır otomobil aldın ve o otomobile benzinini yağını koyup kullanıyorsun o stock romdur.ama o otomobili tamirciye götürüp dilediğin gibi altını üstünü sağını solunu modifiye ediyorsun,o da custom romdur :)bütün romların üç hali vardır.ilk haline genelde alfa denir ve deneme amaçlıdır.o romda çok hata vardır yüklenmesi tavsiye edilmez.alfa romdaki hataları azaltıp daha kullanışlı hale getirirler ve ona da beta derler.betadaki hataların hemen hemen hepsini ortadan kaldırırlar ve sorunsuz bi rom yapıp yayınlarlar.ona da stable (kararlı) rom denir :)
tamam da hocam bunlar miuiPro multirom eu rom. alfa beta stable değil ki.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
tamam da hocam bunlar miuiPro multirom eu rom. alfa beta stable değil ki.
Hocam sesin gelmiyor tüneldeyim duyamıyorum :)sen kapat ben seni sonra ararım :) :)hocam onlar custom rom,yani geliştiricilerin,bu işe kafası basan senin benim gibi üstadların çok fazla emek vererek yaptığı romdur.bu romlar bütün dillerde çıkar genelde.hemen hemen hepsinde google play yüklüdür ve sorunsuz çalışır.extradan pekçok özellik katılmış bol bol modifiye edilmiş romlardır.yani fantezi yapılmış rom ayrıca indirme sayfalarında yada romun paylaşom yapıldığı platformda beta mı stabil mi olduğu belirtilir

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
yani bu işlerle az buz ugrasmadim ama mi 6 kullanmaya başlayınca bı dünya terim çıktı karsima. insanda merak ediyor haliyle.
Hocam sesin gelmiyor tüneldeyim duyamıyorum :)sen kapat ben seni sonra ararım :) :)hocam onlar custom rom,yani geliştiricilerin,bu işe kafası basan senin benim gibi üstadların çok fazla emek vererek yaptığı romdur.bu romlar bütün dillerde çıkar genelde.hemen hemen hepsinde google play yüklüdür ve sorunsuz çalışır.extradan pekçok özellik katılmış bol bol modifiye edilmiş romlardır.yani fantezi yapılmış rom ayrıca indirme sayfalarında yada romun paylaşom yapıldığı platformda beta mı stabil mi olduğu belirtilir
hocam kbmayin kendimi anlatamadım. :$ evet biliyorum custom rom. bunlar hakkında bilginiz var mı acaba. hangisi daha iyi çalışır hatasızdir felan.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
yani bu işlerle az buz ugrasmadim ama mi 6 kullanmaya başlayınca bı dünya terim çıktı karsima. insanda merak ediyor haliyle.

hocam kbmayin kendimi anlatamadım. :$ evet biliyorum custom rom. bunlar hakkında bilginiz var mı acaba. hangisi daha iyi çalışır hatasızdir felan.
Hocam ben eu beta rom kullanıyorum çok memnunum. Zaten linkini paylaşmıştım diğer konuda ama ayrıntılı bilgi istiyorsan rom gurusu Skorpi hocam seni aydınlatabilir

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
sa
Hocam ben eu beta rom kullanıyorum çok memnunum. Zaten linkini paylaşmıştım diğer konuda ama ayrıntılı bilgi istiyorsan rom gurusu Skorpi hocam seni aydınlatabilir
sağolun hocam baya ilgilendiniz. teşekkür ederim. sizi baya bı sure rahatsız etmesem iyi olacak :D

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
sa

sağolun hocam baya ilgilendiniz. teşekkür ederim. sizi baya bı sure rahatsız etmesem iyi olacak :D
Hocam bende bildiklerimi sora sora öğrendim ve hala bilmediklerimi sorduğum hocalarım var sağolsunlar cvp veriyorlar.sıkıntı yok kafana takılan birşey varsa sor elbet,yaz konu aç öğren.zaten adı üstünde yardımlaşma platformu burası.biri bişey sorduğu zaman zaten bilen-gören cvp yazar

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Hayırlı kandiller Üstadım... lütfen abartmayalım guru muru diyerek....ben karacahilin tekiyim8=)Idea~~
Mi6 konusunda Üstadlarım Sayın Otto_man ve ertanx daha çok yardımcı olabilirler

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Hayırlı kandiller Üstadım... lütfen abartmayalım guru muru diyerek....ben karacahilin tekiyim8=)Idea~~
Mi6 konusunda Üstadlarım Sayın @Otto_man ve @ertanx daha çok yardımcı olabilirler

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk
Sağol hocam hayırlı kandiller. Gerçek neyse onu söylerim ben :)

Üst Alt