Yardım Mı 6 kamera hatası

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Üç aydır severek kullandığım mı 6 cihazima son on gündür bir haller oldu. On gün önce kamerayı açtığımda telefon kısa süreliğine dondu. Yeniden başlatarak durum düzeldi. Fakat bugün kamerayı açtığımda kamera başlatılmadi komutu verdi. Ekran siyah kaldı. Tekrar yeniden başlattım ve sorun düzeldi. Fakat beni Bir korku sardı. Bu durum devam ederse ne yapacağımı bilemiyorum. Açıkçası servisede göndermek istemiyorum. Acaba sorun donanımsal mı yoksa yazılım kaynaklı mıdır? Bu sorundan muzdarip arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Bl kilidi açma ve rom yükleme konusunda bilginiz var ise temiz kurulum yapmanızı öneririm.

Oyla:

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Global 9.5.6.0 kararlı surum kullanıyorum hocam. MIUI 8 fen güncelleme yaparak önce 9.2.2 ye daha sonra da 9.5.6 ya yukselttim. Açıkçası rom yükleme konusunda yeterli bilgi ve deneyime sahip değilim. Yanlış bir durumda cihazın garantilik olmasından da korkuyorum. Onerebileceginiz başka bir çözüm ( tabii varsa) olabilir mi? Ya da bir kaç ay sonra geleceği soylenen MIUI 10 ile düzelir mi?

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Global 9.5.6.0 kararlı surum kullanıyorum hocam. MIUI 8 fen güncelleme yaparak önce 9.2.2 ye daha sonra da 9.5.6 ya yukselttim. Açıkçası rom yükleme konusunda yeterli bilgi ve deneyime sahip değilim. Yanlış bir durumda cihazın garantilik olmasından da korkuyorum. Onerebileceginiz başka bir çözüm ( tabii varsa) olabilir mi? Ya da bir kaç ay sonra geleceği soylenen MIUI 10 ile düzelir mi?
Bu sorunu kendim yaşamadım o yüzden çözüm odaklı başka bir yol söyleyemiyorum hocam. Donanımsal olduğunu sanmıyorum yaşadığınız durumun, eğer rom işleri ile uğraşmam diyorsanız güncelleme beklemenizi öneririm. Miui 10 hem yeni bir heyecan hem de hoşunuza giden bir sistem olacaktır.

Oyla:

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu sorunu kendim yaşamadım o yüzden çözüm odaklı başka bir yol söyleyemiyorum hocam. Donanımsal olduğunu sanmıyorum yaşadığınız durumun, eğer rom işleri ile uğraşmam diyorsanız güncelleme beklemenizi öneririm. Miui 10 hem yeni bir heyecan hem de hoşunuza giden bir sistem olacaktır.
Alakanız için teşekkür ederim hocam. Az once kamerayı açıp bir kaç test maksatlı resim çektim. Bir sıkıntı gozukmuyor. Dediğiniz gibi rom yüklemek benim işim değil. Bu yüzden ben de yeni guncellemeyi bekleme taraftariyim. İnşallah sıkıntı daha da büyümez ve MIUI 10 ile tamamen düzelir. İyi forumlar.

Oyla:

Su-i Hal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Önder
Cihazım
Mi6
Konular
3
Yazılımsal bir sorun gibi görünüyor. Güncelleme ile düzelecektir.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro