Yardım Mi 6 batarya kapasitesinde şarj olmuyor

aritizm

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi6
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Blissrom v.12.12 - Android 10
Telefon Modeli
Mi 6
Bootloader Kilidi
Açık
Cihaza blissrom kurduktan 1 hafta sonra mevcut pil kapasitesi resimde de görüleceği uzere baya düştü. Birkac gun akilli sarj ozelligini acmistim, sanki ondan sonra oldu ne olduysa. Normalde batarya performansi 3,5 yillik bir cihaz icin gayet iyiydi. Biraz arastirayim dedim ama cok da cozum bulamadim, Kernel vs biseyler söyleniyor.
Bu nedenle buyuk ihtimalle eu roma gecis yapacağım. Acaba eu rom ile bu problem çözülür mu?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210224-131820777.jpg
    Screenshot_20210224-131820777.jpg
    184,2 KB · Görüntüleme: 18

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
aritizm, Hocam tam olarak doğru kapasiteyi göstermesi imkansız gibi bir şey. Yaptığı şey basitçe gelen akım ile ne kadar sürede ne yüzdede doldurduğu üzerinden matematik hesabı yapmak. Deneysel bir şey olduğu için atıyorum 5 kere değil de 50 kere şarj etseniz bu değer gerçeğe daha da yakın olacaktır. Yani diyeceğim o ki bu değere takılmayın. Günlük kullanımda istediğiniz süreleri alabiliyor musunuz ona bakın

Oyla:

aritizm

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi6
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aritizm, Hocam tam olarak doğru kapasiteyi göstermesi imkansız gibi bir şey. Yaptığı şey basitçe gelen akım ile ne kadar sürede ne yüzdede doldurduğu üzerinden matematik hesabı yapmak. Deneysel bir şey olduğu için atıyorum 5 kere değil de 50 kere şarj etseniz bu değer gerçeğe daha da yakın olacaktır. Yani diyeceğim o ki bu değere takılmayın. Günlük kullanımda istediğiniz süreleri alabiliyor musunuz ona bakın
Zaten gunluk kullanimda cihazin sarji daha hızlı dusmeye basladigi icin bu durum dikkatimi cekti. Konu basligini acarken ekledigim resimde (3 gun once ekran görüntüsü almıştım) 2257 olarak görünen mevcut pil kapasitesi az önce baktigimda 2120 olarak gorunuyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210226-172532112.jpg
    Screenshot_20210226-172532112.jpg
    184,2 KB · Görüntüleme: 2
Oyla:

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
aritizm, Dediğiniz üzere 3.5 yıllık cihazmış hocam. Bu derece bir kayıp olması normaldir. Batarya değişikliğine gidebilirsiniz bence

Oyla:

aritizm

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi6
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aritizm, Dediğiniz üzere 3.5 yıllık cihazmış hocam. Bu derece bir kayıp olması normaldir. Batarya değişikliğine gidebilirsiniz bence
Hocam dedikleriniz mantikli eyvallah, ama ne olduysa rom yükledimten sonra oldu. (Miui 11 globalden blissrom'a)
Her gecen gün mevcut pil kapasitesi degeri 50-100 mAh civarı azalıyor ve onceki romda boyle birşey olmamıştı.
Miui Eu rom düşünüyorum, acaba düzelir mi kurarsam?

Oyla:

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
aritizm, Yani hocam deneyin tabiki. Ama dediğim gibi bataryanızın kapasitesi bir günde o kadar düşmez. Siz şarj ettikçe gerçek değere yaklaşıyordur

Oyla:
Üst Alt