- Adım
- ersin
- Cihazım
- GMD
- Konular
- 3
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- MIUI 9.2.6
- Telefon Modeli
- Mi 6
- Bootloader Kilidi
- Kapalı
Merhaba arkadaşlar
Mi 5 kullandığımda ahize sesi duyulmaz haldeydi,
Mi 6 kullandığımda uzun bir süre stabildi ama MIUI 9.2.6 güncellemesi geldiği hafta ahize sesi bir anda düştü.
İki telefonda da sorunun yazılımsal olduğunu düşünerek yerli ve yabancı forumlardaki yöntemleri denedim,
(sıfırlama, root, güncelleme, çin ses dosyası yükleme, güncellemeleri kaldırma, sound booster uygulamaları kullanma vs.)
Ahizeye toz kaçmış olma ihtimaline istinaden;
fırça ile temizlik yaptım (bir şey değişmedi)
sakız yapıştırıp kaldırdım (bayağı kir topladı, tekrar tekrar yaptım)
ince iğne ucu ile deliklere bastırdım, sertçe üfledim ve SONUÇ; ses normale döndü ilk aldığım günkü gibi.
Xiaomi telefonlarda görülen bu kronik sorunun genel sebebinin ahize filtresinin kir toplamaya müsait olması olarak düşünüyorum.
DENEYENLERİN SONUÇ VE YORUMLARINI BEKLİYORUM
Mi 5 kullandığımda ahize sesi duyulmaz haldeydi,
Mi 6 kullandığımda uzun bir süre stabildi ama MIUI 9.2.6 güncellemesi geldiği hafta ahize sesi bir anda düştü.
İki telefonda da sorunun yazılımsal olduğunu düşünerek yerli ve yabancı forumlardaki yöntemleri denedim,
(sıfırlama, root, güncelleme, çin ses dosyası yükleme, güncellemeleri kaldırma, sound booster uygulamaları kullanma vs.)
Ahizeye toz kaçmış olma ihtimaline istinaden;
fırça ile temizlik yaptım (bir şey değişmedi)
sakız yapıştırıp kaldırdım (bayağı kir topladı, tekrar tekrar yaptım)
ince iğne ucu ile deliklere bastırdım, sertçe üfledim ve SONUÇ; ses normale döndü ilk aldığım günkü gibi.
Xiaomi telefonlarda görülen bu kronik sorunun genel sebebinin ahize filtresinin kir toplamaya müsait olması olarak düşünüyorum.
DENEYENLERİN SONUÇ VE YORUMLARINI BEKLİYORUM