Mi 4W modelinde 4g yok, yazılımla gelir mi?

mert25

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mert25
Cihazım
xiaomi mi6
Meslek
Öğretmen
Konular
31
Pasaport kayıtlı ikinci el mi4 aldım, modeli mi 4w, fakat mobil ayarlarında 4g yok
Daha önce Çinden getirttiğim ve bir hafta kullandığım mi4 te mobil ayarlarda 4g vardı
sorum şu; acaba mi 4w modeline yazılımla 4g gelir mi?

mert25

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mert25
Cihazım
xiaomi mi6
Meslek
Öğretmen
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HiddeNKinG' Alıntı:
Hayır gelmez hocam

cevap için teşekkür ederim, fakat 4g olmaması kötü oldu, alırken ilanda 3g/4g uyumlu yazıyordu oysa

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
mert25' Alıntı:
HiddeNKinG' Alıntı:
Hayır gelmez hocam

cevap için teşekkür ederim, fakat 4g olmaması kötü oldu, alırken ilanda 3g/4g uyumlu yazıyordu oysa
Hocam o zaman o ilanı kim verdiyse muhatabınız da o olmalı değil mi?
3G/4G olayı bir yazılım değil, donanım özelliğidir. Donanım olmadan yazılımla donanım özelliğini veremezsiniz.

Elbetteki bir donanım özelliğini yazılımla kısıtlanması mümkündür ama bu şimdiki konumuz değil.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Oyla:

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
chatin_62' Alıntı:
mert25' Alıntı:
HiddeNKinG' Alıntı:
Hayır gelmez hocam

3G/4G olayı bir yazılım değil, donanım özelliğidir. Donanım olmadan yazılımla donanım özelliğini veremezsiniz.

Elbetteki bir donanım özelliğini yazılımla kısıtlanması mümkündür ama bu şimdiki konumuz değil.  

Türkiyede 4g yokki, neden sorun olsun telefonun 4g desteklemiyor olması? Ayrıca hollandadan bir arkadaşım 3g ile 4 g arasında öyle aman aman bir fark yok demişti, haltmı ediyor? bilgisi olan cevaplasın...

Oyla:

Tmp341

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tugay
Cihazım
iPhone 7
Konular
7
W olan sadece 3g içeren değil mi? Ben mi yanlış biliyorum? Yani donanım desteklemeyince yazılımla destekleme imkanı yok. Donanım var fakat yazılımla kapatıldı ise açılır sadece. Örneğin, fm radyoların bir yazılımla çalışması gibi.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
oruba' Alıntı:
chatin_62' Alıntı:
mert25' Alıntı:

Türkiyede 4g yokki, neden sorun olsun telefonun 4g desteklemiyor olması? Ayrıca hollandadan bir arkadaşım 3g ile 4 g arasında öyle aman aman bir fark yok demişti, haltmı ediyor? bilgisi olan cevaplasın...

Şimdilik 4G yok. Bu bir tercih meselesidir. Şu anda 3-5 sene kullanabilmek düşüncesiyle bir telefon almak isteyenlerin mutlaka gözardı etmemeleri gereken bir durum bu. Ayrıca arkadaşınıza yeniden bir sorun, Hollanda'daki 4G hızı ne kadarmış? Turkcell yaptığı hız testinde 891Mbps'e ulaşmıştı. Pratikte bu hızın 100Mbps'ten aşağıya düşmesi pek mümkün olmayacaktır. Turkiye'de 3G hızı ise teorik olarak 40Mbps civarındadır. Pratikte ise 12Mbps üzerini ben görmedim. Hadi bilemedim 16Mbps olsun. Herkes bunu speedtest uygulamasını yükleyerek test edebilir. Teorik olarak 40Mbps ile 890Mbps arasında pratik olarak ta 16Mbps ile 100Mbps arasında aman aman bir fark olup olmadığını yeniden bir düşünün.

Şunu derseniz, tartışılır.
" Kimimiz hala 2G'yi yeterli görebiliyorken 100Mbps hız telefonda ne işe yarayacak? "
Ama aman aman bir fark yok derseniz yanlış olur.

Oyla:

mert25

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mert25
Cihazım
xiaomi mi6
Meslek
Öğretmen
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
chatin_62' Alıntı:
mert25' Alıntı:
HiddeNKinG' Alıntı:
Hayır gelmez hocam

oruba' Alıntı:
chatin_62' Alıntı:
mert25' Alıntı:

Mesajı yazarken kimseyi muhatap alma gibi bir niyetim yokken, sadece bilgilenmeyi amaçlamışken ve nihayetinde dikkatsizliğim yüzünden kendime hayıflanmışken "Hocam o zaman o ilanı kim verdiyse muhatabınız da o olmalı değil mi?" cevabına hayret etmedim desem yalan olur.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
mert25' Alıntı:
cevabına hayret etmedim desem yalan olur.

İşin açıkçası ben de bu kadar alınganlık göstermenize hayret ettim.
Ben kötü birşey yazmadım ki. Ben içinizden geçene göre değil, yazdığınız cümleye göre birşeyler yazabilirim. Takdir edersiniz ki düşüncelerinizi bilemem. Verilen cevaplara "ama o ilanda 4G yazıyordu" şeklinde yapılan bir itiraza başka nasıl bir cevap yazılabilirdiki? Yazdığınız bu cümle gösteriyor ki satıcıya "niçin ilanda 4G yazdığı halde 3G modeli gönderdiniz" şeklinde sormak aklınıza gelmemiş. Bunda kötü birşey de yok. Gayet insani bir durum. Ben de bunu hatırlattım sadece. Hatırlatma olduğunu da "değil mi" kalıbı ile belirtmiştim. Ardından da asıl sorunuza karşılık birşeyler yazdım. Bu da herhangi bir ard niyetimin olmadığının bir göstergesidir.

Buna rağmen, halen daha niçin alındığınızı anlamadım ama istemeden de olsa sizi kırdıysam özür dilerim.

Oyla:
Üst Alt