Yardım Mi 4 ve Mi 4s Şarj sırasında Isınıyor! Nedendir?

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
Merhaba arkadaşlar.
Bu site üzerinden dedem için Mi 4 almıştık. Kendisi severek kullanıyor. 15 günde bir defa şarja koyuyor. Ancak şunu fark ettim. Cihaz şarj sırasında ciddi ciddi ısınıyor. Cihazda arka planda çalışan ekstra bişey yok çünkü telefonda toplasınız sonradan kurulma 3-5 uygulama vardır. Uçak moduna aldım denedim gene ısınıyor. Rami temizledim denedim , gene ısnıyor. Forumda 1-2 konu var bu durum hakkında ancak bi çözüm göremedim.

Gelelim 4s'e...
ByKatre arkadaşımızdan Lila renk Mi 4s aldım halam için. Bugün kargo şubesinden teslim aldım. Cidden çok estetik ve hoş bir cihaz. ByKatre arkadaşımıza ilgisinden ötürü teşekkür ederim. Daha 4s'e hiçbişey kurmadım. İnternete kapadım uçak modunu açtım. Rami de temizledim. Arka plan işlemlerinide kontrol ettim. Ancak cihaz Mi 4 gibi şarj sırasında ciddi ciddi ısınıyor. % 40 civarında kapattım. Kapalı şarj olsun diye. Kısmende olsa serinledi cihaz ancak çok rahat hissedilebilir şekilde sıcaktı.
- 2 cihazda %90 seviyelerini geçince serinliyor. Normale dönüyor.

Gelelim sorumuza ; Nedendir ? :)

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Tüm cihazlar şarj olurken ısınırlar.
Bir Kova düşünün. Bu kovayı mümkün olan en hızlı sürede ve hiç bir damla suyu taşırmadan dolduracaksınız. Ne yaparsınız?
Önce musluğu sonunda kadar açıp mümkün olduğunca hızlı dolmasını sağlarsınız. Ama kova dolmaya yaklaştıkça suyun debisi kovadaki suyu dışarı doğru taşırmaya başlar. Bunun üzerine musluğu yavaş yavaş kısarsınız. Kova doldukça daha da kısarsınız.
İşte piller de bu mantıkla doluyor. Önce yüksek akımla dolmaya başlıyor ve bu nedenle pil ısınıyor. Isınmasını dert etmemek gerekir. Çünkü hemen hemen kaliteli tüm telefonlarda, pil haddinden fazla ısındığı takdirde, ısı eşik değerine ulaşıldığı an güvenlik nedeniyle akım düşürülür yada gerekirse kesilir. Isı eşik değeri altında olduğu sürece normal seyrine devam eder ve dolmaya yaklaştıkça akım düşer. Akım düşünce ısı da düşer.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hatta geçenlerde cantara hocam yazmıştı.
Pil şarj olurken telefonu kullanırsanız daha fazla ısınır. Hocam bu konuda söyle bir çözüm bulmuş. Bilindiği üzere yeni telefonlar genelde 2A ile şarj oluyor. Hocam 1,5A 'lik bir adaptör kullanarak akımı kendisi düşürmüş. Böylece ısı da düşmüş olur.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamam hocam, eyvallah. Şimdi dedeme nasıl anlatsam bu durumu onu düşünüyorum. :) :D

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Mi4'te fark ettim bu durumu. Cihaz yeni, ilk defa şarj ediyorum. Şarj esnasında inanılmaz bir ısınma meydana geliyor, %90 civarında ısı yavaş yavaş azalmaya ve %95 gibi bir oranda da hemen hemen hiç yok derecesine gelmiş oluyor. Mi4C'de de bu durumu yaşadım aynen. Her ikisinde de orijinal aparatlarıyla şarj ettim cihazları. Demek ki 4s'de de var olan bir durummuş. Diğer marka cihazlarda bu durum yaşanıyor mu, araştırmadım hiç. Ama dikkat etmişseniz, cihaz hızlı şarj özelliğinden kaynaklı şarja taktığınızda çok hızlı şekilde ilerliyor şarj yüzde oranı yukarıya doğru. Yani araba motoru gibi, gaza bastıkça motor ısınıyor. Daha sonra belli bir noktaya gelince şarj oranı -buna dikkat etmedim ama %40-50 civarı galiba- dikkat edin, yavaşlamaya geçiyor şarj dolum süresi. Burada da ısınma düşüyor doğal olarak ve cihaz ısısı düşüşe geçtikçe, dolma aşaması da yavaş yavaş ilerliyor paralel olarak. Mantığı bu şekilde anladığım kadarıyla. Ne derece normal, sağlıklı bir durum bilemiyorum. Samsung note 4'de mesela böyle bir durum yaşanıyor mu? Lg,apple vs..

Oyla:

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
aynen bendede mi4 LTE modeli var şarz olurken oda çok ısınıyor bırde cihazın tasarımı nedenyle ısı hissedbilir düzeye çıkıyor.

Oyla:

Münzevi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
S3 Mini
Konular
2
Foruma ısı olayı ile ilgili konu açacaktım ki osos11 ısı konusu gördüm clap~~
Şimdi Mi 4S kullanmışlığım var ve kullandığım bu süre zarfında telefonda ısı olayını fark ettim.
Telefonu 10 dakika kullandıktan sonra alev topu gibi oluyordu. Bende Cpu-Z uygulaması ile sıcaklık değerlerine baktım ve değerler 45 - 50 derece arasını gösteriyordu ki bu değerlerde Facebook, İnstagram ve WhatsApp gibi uygulamaların kullanımı sırasında çıkan değerler. Mi 4S arka kapağının cam olmasıda bu sıcaklığı daha fazla hissetmemize neden olabiliyor sanırım.
Mi 5 ve Mi 4S kullanan arkadaşlarında yorumlarını merak ediyorum aslında.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar Mi4'te daha önce de bahsettiğim şekilde şarj olurken ciddi bir ısınma meydana geliyordu. chatin_62 hocamın da söylediği şekilde daha düşük akım veren bir şarj aletiyle şarj etme çözümünü kullanıyordum ancak iki gün önce farklı nedenlerden dolayı telefonu sıfırladım. (Fastboot/wipe all) Sıfırlama sonrasında ısınma sorunu tamamen ortadan kalktı. Hatta acaba diyerek orijinal şarj aletini taktım ve NFS açıp şarjdayken oynadım yine de aşırı ısınmadı. Bir diğer artısı da batarya'nın çok daha uzun süre gitmesi oldu. Normalde akşam 5-6 gibi %30 seviyesine düşen şarj dün %60 üzerindeydi. Yani tavsiyem telefonu tamamen bir temizleyin :)

Oyla:
Üst Alt