Yardım Mi 15 Ultra Aşırı ısınma sorunu

Ucakoci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ucakoci
Cihazım
Mi 15 Ultra
Konular
1
Telefonum çok saçma derecede ısınmaya başladı, böyle değildi bir süredir böyle olmaya başladı, Ne yaparsam yapayım ekran aşırı ısınıyor, brawl stars gibi basit bir oyunda bile ekran öyle bir ısınıyor ki parmaklarım dokunurken yanmaya başladı artık, buna bağlı kamera kasmaya başladı, FPS düşüşü oluyor 120 fps ekranda kullanıyorum ısınmalardan sebep ana ekranda kasmalar oluyor, uygulamalar arasında geçişlerde kasmalar oluyor, acaba güncellemelerden dolayı mı böyle oldu.
Sürüm: 3.0.8.0.WOAMIXM
Android sürümü: 16BPA.250605.031.A3
Andorid güncellemesi: 2025-12-01

Erhankaan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
Mi 8
Konular
23
Muhtemelen son güncelleme kaynaklidir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende 15 ultra da ücretli rom kullaniyorum. Akici ve isinma problemi yok

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-02-24-19-59-10-600_com.android.settings-edit.png
    Screenshot_2026-02-24-19-59-10-600_com.android.settings-edit.png
    4,3 MB · Görüntüleme: 24

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
BL açıksa Xiaomi EU rom kurun hocam. Ekstra debloat yapın. Birkaç optimizasyon modülü de kurabilirsiniz. Özellikle birkaç büyük güncellemeyi sıfırlamadan yaptıysanız yazılımda sıkıntı olma ihtimali doğabilir. Tabi bunu sadece 1 uygulama da yapıyor olabilir. Pil istatistiklerinden en çok pili sömüren uygulamaya bakın. Farklı bir uygulama tepedeyse sorunun kaynağı o olabilir. Modlu uygulamalar kurduysanız onlardan kaynaklı da olabilir. Instagram'ın kurduğum bir modlu sürümü aşırı pil tüketiyordu mesela.

Erhankaan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
Mi 8
Konular
23
Bu rom nasıl hocam?
Akici ve güzel hocam root olarak ksu direk romda geliyo, bootloader kapali gosteriyor, 3 integrity den geçiyor, whatsapp veya banka uygulamalarinda sorun yaşanmiyor, 2 saat pubg oynadiğimda aşiri isinma veya olağan üstü bir durum yaşamiyorum. Şiddetle tavsiye ederim

Erhankaan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
Mi 8
Konular
23
romu daha detayli görmek isteyen varsa link birakiyorum

Ucakoci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ucakoci
Cihazım
Mi 15 Ultra
Konular
1
BL açıksa Xiaomi EU rom kurun hocam. Ekstra debloat yapın. Birkaç optimizasyon modülü de kurabilirsiniz. Özellikle birkaç büyük güncellemeyi sıfırlamadan yaptıysanız yazılımda sıkıntı olma ihtimali doğabilir. Tabi bunu sadece 1 uygulama da yapıyor olabilir. Pil istatistiklerinden en çok pili sömüren uygulamaya bakın. Farklı bir uygulama tepedeyse sorunun kaynağı o olabilir. Modlu uygulamalar kurduysanız onlardan kaynaklı da olabilir. Instagram'ın kurduğum bir modlu sürümü aşırı pil tüketiyordu mesela.
hocam ben şunu anlamıyorum, Android kullanıyoruz, aynı güncellemeleri farklı marka telefonlar da alıyor, Aynı sorunlar onlarda da oluyor mu, Orijinal gelen kendi güncellemeleri birikip nasıl sorun çıkabilir ben anlamıyorum. Telefonum aşırı dolu, sıfırlama yapamam ve bi de bu terimlerin çoğunu bilmiyorum dümdüz kullanıcıyım 😂. bootloader açık ama yani niye uğraşmak zorunda bırakıyor bizi farklı bir rom da kullanmak istemiyorum orjinal halinde sorunu çözmek istiyorum

Erhankaan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
Mi 8
Konular
23
hocam ben şunu anlamıyorum, Android kullanıyoruz, aynı güncellemeleri farklı marka telefonlar da alıyor, Aynı sorunlar onlarda da oluyor mu, Orijinal gelen kendi güncellemeleri birikip nasıl sorun çıkabilir ben anlamıyorum. Telefonum aşırı dolu, sıfırlama yapamam ve bi de bu terimlerin çoğunu bilmiyorum dümdüz kullanıcıyım 😂. bootloader açık ama yani niye uğraşmak zorunda bırakıyor bizi farklı bir rom da kullanmak istemiyorum orjinal halinde sorunu çözmek istiyorum
Sizdeki rom muhtemelen global olan diye tahmin ediyorum, oda romlar arasinda en kullanilmamasi gereken bi tür, reklam çok, gereksiz arka planda calişan uygulamalar var... Telefon isinmasi bu durumda normal, Sizi ve telefonu yoracak bir rom, eu tabanli custom rom kullansaniz ne siz nede telefon eziyet çekmezsiniz hocam. Global romdan koşarak uzaklaşmak lazim :D

Üst Alt