Yardım Mi 13 Ultra MIUI 14.0.2.0 Fake ROM

byhappy.06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mutlu
Cihazım
Mi 13 Ultra
Konular
6
Herkese Merhaba 2 gün önce Mİ 13 ultra 16/512 yurtdışı cihazını aldım fakat aklıma takılan bazı sorular var sırasıyla yazarsam sanırım daha net anlatabilirim.
1- Kontrol ettiğimde cihaza direnç ve imei atılmamış. Direnç değişim işleminde nfc çalışmıyor ve güncelleme almıyor vs. deniyor bu doğru mu? en doğru yöntem nedir direnç mi yazılım mı?
2- Cihazda mevcut MIUI 14.0.2.0 Global (TNAMIXM) sürümü mevcut bu fake room mu ve güncel mi?
3- Güncelleme kısmında "Güncelleme kayıtlarına erişim izniniz yok. Oturum açmış olduğunuz hesabın gerekli izinlere sahip olduğundan emin olun." hatası ile karşılaşıyorum. neden bu hatayla karşılamıyorum fake room olduğundan mı veya bir işlem mi yapmam gerekiyor?
4-Cihazın mevcut android sürümü 13 TKQ1.221114.001 android 14 sürümü yok mu?
5- son olarak ise cihazın son güncel MIUI sürümü nedir ve nasıl yükleyebilirim?
Forumda yeniyim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Not: sürümlere ve hataya ait tüm ekran görüntüleri ektedir. Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    340,9 KB · Görüntüleme: 191
  • 2.jpg
    2.jpg
    277,3 KB · Görüntüleme: 180
  • 3.jpg
    3.jpg
    570,9 KB · Görüntüleme: 174
  • 4.jpg
    4.jpg
    256 KB · Görüntüleme: 166
  • 5.jpg
    5.jpg
    133,7 KB · Görüntüleme: 173

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
1- Direnç sonrası NFC çalışmama vs. durumu olmaz. NFC'de sadece bir cihaz için çalışmama durumu oldu, o da çözüldü gibi. Güncelleme alırsınız, sıfırlamayı da TWRP üzerinden yaparsınız. Ayrıca cihazınız için yazılımsal kayıt yöntemi yok.
2- Fake rom var cihazınızda. Normalde model kodu TMAMIXM olmalı, sizdeki TNAMIXM.
3- Fake rom olduğundan böyle yazıyor.
4- Cihazınız için Android 14 tabanında HyperOS yayınlandı ancak fake romda güncelleme alamazsınız.
5- BL kilidini açıp 'a tıklayıp son sürüm Global romu indirip Uygulama - Mi Flash [ Türkçe ] ve Fastboot Rom Kurulumu konusundan kurulumu gerçekleştirin.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
1- Kontrol ettiğimde cihaza direnç ve imei atılmamış. Direnç değişim işleminde nfc çalışmıyor ve güncelleme almıyor vs. deniyor bu doğru mu? en doğru yöntem nedir direnç mi yazılım mı?
Bende aynı cihaz aldım ve direnç yaptırmayı düşünmüyorum, henüz yazılımla atılabildiğini okumadım, belki de güncellenmiştir.
Cihazda mevcut MIUI 14.0.2.0 Global (TNAMIXM) sürümü mevcut bu fake room mu ve güncel mi?
Baktığım kadarıyla fake rom
Güncelleme kısmında "Güncelleme kayıtlarına erişim izniniz yok. Oturum açmış olduğunuz hesabın gerekli izinlere sahip olduğundan emin olun." hatası ile karşılaşıyorum. neden bu hatayla karşılamıyorum fake room olduğundan mı veya bir işlem mi yapmam gerekiyor?
Fake rom olduğu için bu hatayı veriyordur, fastboot açıp orijinal roma geçerseniz bu hatayı almazsınız.
Cihazın mevcut android sürümü 13 TKQ1.221114.001 android 14 sürümü yok mu?
A14 sürümü için cihazın kendi konusuna bakabilirsiniz
son olarak ise cihazın son güncel MIUI sürümü nedir ve nasıl yükleyebilirim?
Fastboot kilidi açıp güncelleme yapabilirsiniz, yada orijinal romu yükleyip güncellemeleri ota üzerinden alırsınız. Cihaz konunuzu takip edin.

byhappy.06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mutlu
Cihazım
Mi 13 Ultra
Konular
6
1- Direnç sonrası NFC çalışmama vs. durumu olmaz. NFC'de sadece bir cihaz için çalışmama durumu oldu, o da çözüldü gibi. Güncelleme alırsınız, sıfırlamayı da TWRP üzerinden yaparsınız. Ayrıca cihazınız için yazılımsal kayıt yöntemi yok.
2- Fake rom var cihazınızda. Normalde model kodu TMAMIXM olmalı, sizdeki TNAMIXM.
3- Fake rom olduğundan böyle yazıyor.
4- Cihazınız için Android 14 tabanında HyperOS yayınlandı ancak fake romda güncelleme alamazsınız.
5- BL kilidini açıp 'a tıklayıp son sürüm Global romu indirip Uygulama - Mi Flash [ Türkçe ] ve Fastboot Rom Kurulumu konusundan kurulumu gerçekleştirin.
hocam çok teşekkür ederim tüm bilgilerle aydınlandım bir soru daha sormak istiyorum.

sizin iletmiş olduğunuz sürüm "OS1.0.4.0.UMACNXM" olarak geçiyor. " " linkinde bulunan "V816.0.6.0.UMACNXM" sürümlerinin farkı nedir, ikiside andorid 14 hangisini yüklemeliyim?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
hocam çok teşekkür ederim tüm bilgilerle aydınlandım bir soru daha sormak istiyorum.

sizin iletmiş olduğunuz sürüm "OS1.0.4.0.UMACNXM" olarak geçiyor. " " linkinde bulunan "V816.0.6.0.UMACNXM" sürümlerinin farkı nedir, ikiside andorid 14 hangisini yüklemeliyim?
Benim attığım sürüm UMACNXM değil hocam, UMAMIXM. V816.0.6.0.UMACNXM ise Çin Beta stok romu. Kodun içinde CN yazan Çin stok romu ancak ben Global stok romu paylaştım sizinle. Çin romunda Türkçe ve Google servisleri yok, Global'i kurmanız lazım.

byhappy.06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mutlu
Cihazım
Mi 13 Ultra
Konular
6
Benim attığım sürüm UMACNXM değil hocam, UMAMIXM. V816.0.6.0.UMACNXM ise Çin Beta stok romu. Kodun içinde CN yazan Çin stok romu ancak ben Global stok romu paylaştım sizinle. Çin romunda Türkçe ve Google servisleri yok, Global'i kurmanız lazım.
tamam hocam çok teşekkür ederim

byhappy.06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mutlu
Cihazım
Mi 13 Ultra
Konular
6
hocam bootloader kilidini açmak için hangi uygulama ve yöntem kullanılmalı yanlış bir işlem yapmak istemiyorum yönlendirebilir misiniz?

byhappy.06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mutlu
Cihazım
Mi 13 Ultra
Konular
6
hocam BL kilidini mi unlock ile açarken 168 hours bekleme süresi verdi beklemeden kilidi açmanın bir yöntemi var mı?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
hocam BL kilidini mi unlock ile açarken 168 hours bekleme süresi verdi beklemeden kilidi açmanın bir yöntemi var mı?
Beklemeden açma yöntemi yok hocam. 168 saat normalde almanız gereken süre zaten. 7 güne tekabül ediyor, tam 7 gün geçtikten sonra yeniden açma başvurusu yapacaksınız ve cihazınız sıfırlanarak BL açılacak.

byhappy.06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mutlu
Cihazım
Mi 13 Ultra
Konular
6
Beklemeden açma yöntemi yok hocam. 168 saat normalde almanız gereken süre zaten. 7 güne tekabül ediyor, tam 7 gün geçtikten sonra yeniden açma başvurusu yapacaksınız ve cihazınız sıfırlanarak BL açılacak.
yeniden açma başvurusu derken hocam süre bitince işlemleri tekrarlamam yeterli değil mi ayrıca bir başvuru vs. mı gerekiyor. hesapları bağladım ve senkronize ettim süre dün 167 ye düştü yani geri sayım başlamış.

Üst Alt