Yardım Mi 11t İmei Repair SORUNLARI

Ustaeller

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ersin
Cihazım
mi 11t
Konular
1
Merhaba ,
Arkadaşlar elimde mi 11 t AGATE cihaz var üzerinde de V14.0.4.0.TKWIDXM Endonezya romu var. fakat nvram yedeğim yok. cihaza dft den imeileri yazıyor gibi gösteriyor fakat imeiler yazılmıyor. başka bir çözüm önerisi olan varmı acaba?

cihaz açılyor
*#06# yapınca İMEİ ALINAMIYOR hatası veriyor.

chimera dan da

bölüm yamalanamadı boot_a
bölüm yamalanamadı boot_b

hatası aldım

Sizin önerilerini varsa, bunlara açığım. tavsiyelerinizi vekliyorum...

Elimde olan box'lar, DFT Pro - Chimera - UnlockTool - Pandora

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
23
Merhaba! Bu tür IMEI sorunları özellikle MediaTek tabanlı cihazlarda (Mi 11T AGATE gibi) biraz uğraştırıcı olabiliyor ama bazı yöntemlerle çözülebiliyor. Senin durumunda birkaç önemli noktaya değinelim:
Sorunun Özeti

• Cihaz açılıyor ama *#06# ile IMEI alınamıyor.
  • Chimera Tool'da boot_a ve boot_b bölümleri yamalanamıyor hatası alınıyor.
  • NVRAM yedeğin yok.
  • DFT Pro, Chimera, UnlockTool ve Pandora gibi araçlar elinde mevcut.

Olası Çözüm Yolları

1. NVRAM/NVDATA Yedeği Olmadan IMEI Onarımı

• Bazı kullanıcılar, benzer durumda DFT Pro ile Security bölümünü manuel olarak yazarak IMEI'yi geri getirebildiklerini belirtiyor.
  • Ancak bu işlem için cihazın bootloader kilidinin açık olması ve DA authorization işleminin başarılı olması gerekiyor.
  • Eğer cihazda RSA şifreleme varsa, bu da işlemi engelleyebilir. Chimera Tool bu noktada boot_a ve boot_b bölümlerini yamalayamadığı için hata veriyor olabilir.

2. Patch Certificate Yöntemi

• Chimera Tool’da “Patch Certificate” özelliğini kullanarak IMEI yazımı yapılabiliyor. Ancak bu işlem için:

• Cihazın resmi olarak kilidi açılmış olması gerekiyor.
  • ROM sürümünün desteklenmesi şart. Endonezya ROM’ları bazen bu işlemlerde sorun çıkarabiliyor.
  • Alternatif olarak Global ROM’a geçiş önerilebilir (örneğin V14.0.6.0.TKWMIXM gibi).

3. NVRAM/NVDATA Yedeği Alma ve Geri Yükleme

• Eğer elinde aynı modelden çalışan bir cihaz varsa, onun üzerinden nvram ve nvdata bölümlerini yedekleyip kendi cihazına yazabilirsin.
  • Bu işlem için DFT Pro veya SP Flash Tool kullanılabilir.
  • Scatter dosyası ile doğru adreslere yazmak çok önemli. Yanlış adres cihazı brick edebilir.

4. MTKClient ile Manuel Onarım

• Python tabanlı MTKClient aracı ile meta mode üzerinden IMEI yazımı yapılabiliyor.
  • Bu yöntemle nvram, nvdata, md1img_a, md1img_b gibi bölümler düzenlenebilir.
  • Ancak bu işlem teknik bilgi ve dikkat gerektiriyor. Yanlış adım cihazın açılmamasına neden olabilir.

⚠Dikkat Edilmesi Gerekenler

• IMEI onarımı Türkiye’de yasal olarak sadece IMEI alanı bozulmuş cihazlar için yapılabilir.
  • Bu işlemler cihazın garantisini etkileyebilir.
  • Güncelleme sonrası IMEI tekrar silinebilir, bu yüzden yedek almak şart.

Üst Alt