Yardım Mi 10T Proximity Sensor ( Yakınlık sensörü ) Yatay konumda çalışmıyor.

XiaomiOmur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömür
Cihazım
Xiaomi Mi 10T
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.1.2
Telefon Modeli
Xiaomi Mi 10T
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Evet abiler ablalar sensör cihaz dikey konumdayken veya video izler gibi yana yatık konumdayken çalışıyor fakat masanin üstüne koydugumda çalışmıyor. Yani uzun lafın kisasi işim geregi ellerim dolu olduğu icin telefonu omuz yoluyla tutarak konusmak istedigimde kendi kendine ekran ışığı yanıyor ve cihazi illa yüzümden uzaklastirip tekrar yerine koymam gerekiyor sonrasında bu sorun tekrar ediyor gene. Yani sensor saglam ama yatay konumda çalışmıyor birtek. Buda yatakta iken veya çalışırken sorun yaratıyor. Yardımınız için teşekkürler şimdiden.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Sensor önünün kapanması ile tetiklenmiyor. Telefonu kulağa götürme hareketini istiyor. O açıdan ne yapsak boş omuzda konuşma hareketini bırakmak lazım belli ki kablosuz kulaklık iyi gider böyle meşgul insanlar için. giggle~~

Oyla:

XiaomiOmur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömür
Cihazım
Xiaomi Mi 10T
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sensor önünün kapanması ile tetiklenmiyor. Telefonu kulağa götürme hareketini istiyor. O açıdan ne yapsak boş omuzda konuşma hareketini bırakmak lazım belli ki kablosuz kulaklık iyi gider böyle meşgul insanlar için. giggle~~
Şimdi birşey keşif ettim ekranin ön kısmı değilde resmen tepesini kapatinca sensör çalışıyor. Çok ilginç

Oyla:

cdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10T
Konular
3
Bazı arkadaşlar konuşma başlayınca ana ekrana dönüp. Sanırım widget vb. ile tuş kilidini aktif hale getiriyorlarmış. Geçici bir çözüm olabilir belkide sizin için.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Şimdi birşey keşif ettim ekranin ön kısmı değilde resmen tepesini kapatinca sensör çalışıyor. Çok ilginç
İlginç değil esasen. Cihazın ekranından kaynaklı. 2.5D dedikleri bir kavis veriyorlar cihazlara. Sensörleri de en tepeye koyuyorlar. Ancak tepeden gelen ışık 2.5D kısımda kırılıp sensöre geliyor. Böylece tepeden hafif ışık almada bile hemen aktif ediyor ekranı.

Bu nedenle olabildiğince iyi kapatmak gerekiyor sensörü. Omuza koyma şeklinde çok mümkün değil bu. Kablosuz kulaklık kullanabilirsiniz.

Oyla:

XiaomiOmur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömür
Cihazım
Xiaomi Mi 10T
Konular
2
İlginç değil esasen. Cihazın ekranından kaynaklı. 2.5D dedikleri bir kavis veriyorlar cihazlara. Sensörleri de en tepeye koyuyorlar. Ancak tepeden gelen ışık 2.5D kısımda kırılıp sensöre geliyor. Böylece tepeden hafif ışık almada bile hemen aktif ediyor ekranı.

Bu nedenle olabildiğince iyi kapatmak gerekiyor sensörü. Omuza koyma şeklinde çok mümkün değil bu. Kablosuz kulaklık kullanabilirsiniz.
Ama her ne olursa olsun cihaz yatay konumda sensoru pasif ediyor yani ışık vs birşey ile alakali değil. Ve görüşme esnasında ekran birden aktif olsada illa kulaktan teli uzaktirmak ve sonrasinda tekrar yaklaştırıp görüşmeye devam etmek zorunda kalıyorum adeta resetlercesine veya tekrar kulağımi tanımlatircasina bunu yapmam gerekiyor. Yoksa hic bi şekilde kendi kendini kapamiyor ekran.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Ama her ne olursa olsun cihaz yatay konumda sensoru pasif ediyor yani ışık vs birşey ile alakali değil. Ve görüşme esnasında ekran birden aktif olsada illa kulaktan teli uzaktirmak ve sonrasinda tekrar yaklaştırıp görüşmeye devam etmek zorunda kalıyorum adeta resetlercesine veya tekrar kulağımi tanımlatircasina bunu yapmam gerekiyor. Yoksa hic bi şekilde kendi kendini kapamiyor ekran.
Yatay durumda olmaktan olduğunu çok sanmıyorum hocam, yatay konuma alırken ışık almasındandır yüksek ihtimalle. Cihazı yatay konuma getirip arama yaparken elinize sensörü kapatırsanız ekran kararırsa ışıktandır.

Ben arama sırasında bir defa güç tuşuyla kilitliyorum ekranı ve bir daha açılmıyor ben basmadan yine güç tuşuna.

Oyla:

XiaomiOmur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömür
Cihazım
Xiaomi Mi 10T
Konular
2
Yatay durumda olmaktan olduğunu çok sanmıyorum hocam, yatay konuma alırken ışık almasındandır yüksek ihtimalle. Cihazı yatay konuma getirip arama yaparken elinize sensörü kapatırsanız ekran kararırsa ışıktandır.

Ben arama sırasında bir defa güç tuşuyla kilitliyorum ekranı ve bir daha açılmıyor ben basmadan yine güç tuşuna.
Malesef kesin bi ağızla konuşuyorum yatay konumda sensör çalışmıyor.

Oyla:
Üst Alt