Yardım Mi 10T Alınca Neler Yapılmalı?

fsmfatih

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fff
Cihazım
Mi 10t
Konular
5
Arkadaşlar uzun yıllar süren iOS deneyimimden sonra almış olduğum Mi 10T bir kaç gün sonra elime geçecek ve ilk defa android telefon kullanacağım forumdan anladığım kadarıyla rom yüklemek zorunluluk gibi bir şey zaten ürün yurtdışı olduğu için bootloaderi açacağım bunun dışında Mİ10T kullanıcısı olarak neler yapmam gerekir twrp olsun rom olsun bu konulara yabancıyım daha iyi bir deneyim içim neler yapmalıyım burada yazılacaklar bana ve benim gibi sonradan android/xiaomi dünyasına katılacaklara çok faydalı olabilir diye düşünüyorum şimdiden teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
bootloader kilidinizi bekletmeden açın. Bunun dışında rom yükleme zorunluluğu diye bir şey yok. Çoğu insan global romda geldiği gibi kullanıyor cihazını.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Başlığı görünce, girip;

Mi 10T alınca hava da üç takla atıp, amuda kalkmalısınız yazasım vardı ama mesajı okuyunca boşver dedim. wasntme~~ :D

Forumda Mi 10T bölümüne gidip konuları şöyle kabaca bir süre gözden geçirirseniz diğer kullanıcıların deneyim ve fikirleri hakkımdaki mesajları analiz edip kemdinizin ne yapacağına yada yapmayacağına karar verebilirsiniz. Özellikle şu cihazı alınca, şu yapılması gerekir diye bir durum yok.

Rom işi zorunluluk değil, ihtiyaç yada arzu meselesi. Şu bir gerçektir ki dünyada, resmi yazılımdan çok Custom yazılım kullanılan xiaomi gibi bir marka yoktur herhalde. Ancak yinede kullanıcıdan kullanıcıya değişmektedir. Ben cihazımı aldığımdan sonraki bir kaç ayda çeşitli romlar denedim fakat her zaman için resmi rom bana daha yeterli geldi ve her zamanda resmi rom ile kullandım.

Ancak bazı cihazlar ilk seneyi atlatana kadar resmi olsun, custom olsun yakayı düzeltemiyor.

fsmfatih

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fff
Cihazım
Mi 10t
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Forum genelini inceleceğim zaman bu telefon asla romsuz kullanılmaz sonucuna ulaşıyorum herkes kurtuluş olarak bahsediyor ayrıca orjinal halinin stabil olmadığı ve birçok hatanın olduğunu dile getiriyorlar genelde bundan dolayı bende rom zorunluymuş gibi bir algı oluştu zaten

Emrahkocaci7

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Poco f2 pro
Konular
0
Rom lar her cihazda aynı olmuyor en azından kendi telefonumda bu şekilde yani bir arkadaş aynı rom ile 12 saat ekran süresi alırken diğeri 9-10 saat ekran süresi alabiliyor romu kendiniz deneyip farkına varabilirsiniz ayrıca illa atmak veya memnun kalmazsanız da forumda konular mevcut bende yazılıma dahi en ufak bilgim yokken forum sayesinde bir çok şeyi öğrendim zamanla aşina olursunuz zaten detaylı şekilde anlatımları mevcut

FarFara

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
11
Hocam bende senin gibi ilk kez xiaomi dünyasına girdim. Bu siteyi/forumu takip ede ede şuan telefonuma neredeyse hergün yeni bir rom deniyorum diyebilirim. Çok sıkça duyacağım şeyler, twrp-magisk-custom rom gibi kelimeler olacak. Hiç telaşlanma, bir hafta takip et komple çözersin. Hayırlı olsun kolay gelsin.

fsmfatih

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fff
Cihazım
Mi 10t
Konular
5
Cevaplar için teşekkürler artık elimize ulaşınca deneme yanılma ile en uygun olanı bulacağız o zaman

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Forum genelini inceleceğim zaman bu telefon asla romsuz kullanılmaz sonucuna ulaşıyorum herkes kurtuluş olarak bahsediyor ayrıca orjinal halinin stabil olmadığı ve birçok hatanın olduğunu dile getiriyorlar genelde bundan dolayı bende rom zorunluymuş gibi bir algı oluştu zaten

Klasik milletimiz hocam, herşeyi bilmeden,sırf duydukları için abartırlar.Sorsanız OnePlus marka herhangi bir telefonu uzaktan bile görmemiş yüzlerce insan size en iyi ve stabil telefonun o olduğunu hiç tereddüt etmeden söyleyecektir.Sirf bir iki kişi şişirdiği için.O yüzden kendiniz bakın,global android 10(12.0.11) sürümü yeterince stabil.11 güncellemesini birkaç ay bekletin daha stabil olur yeni güncellemelerle,o zaman 11'i kurarsınız.

fsmfatih

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fff
Cihazım
Mi 10t
Konular
5
Klasik milletimiz hocam, herşeyi bilmeden,sırf duydukları için abartırlar.Sorsanız OnePlus marka herhangi bir telefonu uzaktan bile görmemiş yüzlerce insan size en iyi ve stabil telefonun o olduğunu hiç tereddüt etmeden söyleyecektir.Sirf bir iki kişi şişirdiği için.O yüzden kendiniz bakın,global android 10(12.0.11) sürümü yeterince stabil.11 güncellemesini birkaç ay bekletin daha stabil olur yeni güncellemelerle,o zaman 11'i kurarsınız.
teşekkürler sanırım imei işleminin ardından aynen dediğiniz gibi yapacağım

Üst Alt