Yardım Mi 10 T cihaza rom yüklerken çökerttim yardım lütfen

kanguncesi

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Volkan
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
4
Doğukan hocamın söylediğini yapıyor musunuz ?
EU rom SD kartı şifreliyor. O yüzden format data (wipe format data değil) yapmadan romu açamazsınız.
SD kartınızdaki verilere artık ulaşamayacaksınız. İnşallah önemli bir şeyiniz yoktur.
Yaptım hocam o ihtimal aklıma geldiği için hatta flash bellek ile de denedim aslına bakarsanız acemisi değilim note 7 note 8 note 10 pro note 10 lite ve mi 10 t kullandım ve hepsine romlarını vs kendim attım bu güne dek

toricelli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
mi max 2
Konular
2
Eu rom sitesinde bootloop'a düşen cihazla ilgili bir kullanıcı;
TWRP'nin stabil olmadığından söz etmiş. Data'yı formatlarken problem olduğundan bahsetmiş.
Çözüm yolu olarak,
EEA rom kurmuş, cihaz normal olarak boot etmiş, daha sonra eu rom'un fastboot paketini flashlamış; ancak tekrar bootloop'a düşmüş.
Stock recovery'de wipe data yaptıktan sonra cihaz eu rom'da normal olarak boot etmiş.
Tavsiyem,
şu eski 3.4.0 twrp'yi kurup, herşeyi silip, cihazı fastboot moduna alıp EEA global romu yükleyip, cihazın tepkisini bir görelim. (daha önce başıma gelmediği için mantık yürütüyorum.)
Cihaz normale dönmedi ise ona göre tekrar araştıralım.

cdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10T
Konular
3
Yaptım hocam o ihtimal aklıma geldiği için hatta flash bellek ile de denedim aslına bakarsanız acemisi değilim note 7 note 8 note 10 pro note 10 lite ve mi 10 t kullandım ve hepsine romlarını vs kendim attım bu güne dek
Hımm o zaman umarım ciddi dir sorun yoktur.

kanguncesi

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Volkan
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
4
Eu rom sitesinde bootloop'a düşen cihazla ilgili bir kullanıcı;
TWRP'nin stabil olmadığından söz etmiş. Data'yı formatlarken problem olduğundan bahsetmiş.
Çözüm yolu olarak,
EEA rom kurmuş, cihaz normal olarak boot etmiş, daha sonra eu rom'un fastboot paketini flashlamış; ancak tekrar bootloop'a düşmüş.
Stock recovery'de wipe data yaptıktan sonra cihaz eu rom'da normal olarak boot etmiş.
Tavsiyem,
şu eski 3.4.0 twrp'yi kurup, herşeyi silip, cihazı fastboot moduna alıp EEA global romu yükleyip, cihazın tepkisini bir görelim. (daha önce başıma gelmediği için mantık yürütüyorum.)
Cihaz normale dönmedi ise ona göre tekrar araştıralım.
hocam artık 5 6 saat oldu kafayı yakma noktasına geldim global eea flashladım miflash ile o kadar tarumar oldum ki flash larken bootloader i de kitlemişim bekleyecez artık yeni işlemler için teşekkür ederim yardımcı olan herkeze

toricelli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
mi max 2
Konular
2
bir de bu var.
Buradaki şahısta,
twrp'den wipe bölümüne gidiliyor, sağ aşağıdaki yerde format data seçenekleri varmış. Orada silme işlemi YES diyerek onayladıktan sonra cihazı twrp'de recovery modda reboot ettikten sonra rom'u hafızaya atıp yükleme işlemi yapılıyormuş.
Oradaki sorun yaşayan kişide bu şekilde çözüldüğünü yazmış. (şahsın cihazı mi 6 imiş. Yine de denenebilir.)
Kolay gelsin.

kanguncesi

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Volkan
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
4
bir de bu var.
Buradaki şahısta,
twrp'den wipe bölümüne gidiliyor, sağ aşağıdaki yerde format data seçenekleri varmış. Orada silme işlemi YES diyerek onayladıktan sonra cihazı twrp'de recovery modda reboot ettikten sonra rom'u hafızaya atıp yükleme işlemi yapılıyormuş.
Oradaki sorun yaşayan kişide bu şekilde çözüldüğünü yazmış. (şahsın cihazı mi 6 imiş. Yine de denenebilir.)
Kolay gelsin.
şimdi bootloader i açtım tekrar temiz bir şekilde cihazım :) nasıl ilerleyebilirim hocam varmı bi taktiğimiz

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
kanguncesi, custom eu rom kurulumu konusunda bu şekilde yazılmış, deneyin...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

kanguncesi

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Volkan
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
4
kanguncesi, custom eu rom kurulumu konusunda bu şekilde yazılmış, deneyin...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

tamda bu konudan ilerliyordum şuan kurulumum yeni bitti :) teşekkür ederim
sorunumu hiç bi şekilde çözemedim flashlayıp cihazı eea global kurup sonra fastboot dan EU rom a geçip bu konudan devam ettim şuan sorunsuz.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
kanguncesi, Yarında benim BL açılıyor,yapmam gerekenler

1-EEA rom yüklenecek
2-Fadtboot custom eu yüklenecek
3-Twrp yükleyip,istenilen custom rom mu yüklenecek?

kanguncesi

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Volkan
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
4
kanguncesi, Yarında benim BL açılıyor,yapmam gerekenler

1-EEA rom yüklenecek
2-Fadtboot custom eu yüklenecek
3-Twrp yükleyip,istenilen custom rom mu yüklenecek?
Şuan zaten EEa tarzı bi yazılım vardır global vs. siz direk fastboot üzerinden EU rom yükleyebilirsiniz. Ardından Twrp yükleyip Eu rom un en güncel sürümü yada istediğiniz custom rom a geçebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuan zaten EEa tarzı bi yazılım vardır global vs. siz direk fastboot üzerinden EU rom yükleyebilirsiniz. Ardından Twrp yükleyip Eu rom un en güncel sürümü yada istediğiniz custom rom a geçebilirsiniz.

Yinede garanti olsun derseniz benim en son çözüm bulduğum yöntem
apollo_eea_global v12.0.9 sürümlü fastboot destekli bir rom indirip bunu MiFlash yazılımı ile telefonunuza flashlayın cihazınız fastboot' dayken. ( Miflash' da clen all seçeneğini işaretlemeyi unutmayın. )

ardından bu konudaki işlemi yaptım rom u indirip fastboot dan yükledim.

ardından twrp yükledim telefona ve xiaomi-eu-12-0-10-0-stable olan en güncel EU rom ' a geçirdim sorunsuz cihazımı.

Başına gelen olursa diye buraya bırakayım adımlarımı.

Son düzenleme:
Üst Alt