Gcam Mavi'nin hatırına öyle bir iki kare

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Biraz önce perdenin arkasından parıl parıl parlayan koyu mavi gök yüzü dikkatimi çekti ve GCam ile bir iki fotoğraf aldım.

Mi 9 Urnyx05 v2.2

Geniş açı
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Normal

2x

Mugrab

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mugrab
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Öğretmen
Konular
30
Mi 9 kullaniyorum hicbir şekilde gcamdan memnun olamadım özellikle ön kamera selfie de çok kötü çekiyor 28 yasindaki adamı 55 yasinda gösteriyor o derece kötü :)

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mi 9 kullaniyorum hicbir şekilde gcamdan memnun olamadım özellikle ön kamera selfie de çok kötü çekiyor 28 yasindaki adamı 55 yasinda gösteriyor o derece kötü :)

Malesef ön kameradan bende hiç memnun değilim, Gcam sürümlerinde sorun çıkartıyor, kimi hamamdan çıkmış gibi pembe gösteriyor, kimi yeşil, kimi mavi, ayrıca aşırı keskinlik oluyor fotoğraflarda, yüzünüzdeki minicik bir nokta,leke sanki bıçak yarası gibi dikkat çekici ve gerçeğinden kat kat belirgin hale geliyor.

Stock uygulama ön kamerada çok daha iyi işler çıkartıyor fakat yinede olması gerektiği kadar iyi değil. Stock uygulamada japon animeleri gibi gösteriyor insanı, ruh görmüş gibi bem-beyaz, düz bir surat.

Neyse ki kendimi çekmek pek hoşuma giden bir şey değil ve ön kamerayı çok nadir kullanıyorum ve bu yüzden göze pek batmıyor benim için.

Ayrıca 1998 kamera uygulamasını denemenizi tavsiye ederim oldukça hoş görünen fotoğraflar çekebiliyorsunuz kaliteli filtreleri sayesinde.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
3D Designer
Konular
162
Elinize sağlık çok güzel kare.
Burial i denediniz mi hiç?
Ön ve arka kamera konusunda, config ile birlikte.

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Malesef ön kameradan bende hiç memnun değilim, Gcam sürümlerinde sorun çıkartıyor, kimi hamamdan çıkmış gibi pembe gösteriyor, kimi yeşil, kimi mavi, ayrıca aşırı keskinlik oluyor fotoğraflarda, yüzünüzdeki minicik bir nokta,leke sanki bıçak yarası gibi dikkat çekici ve gerçeğinden kat kat belirgin hale geliyor.

Stock uygulama ön kamerada çok daha iyi işler çıkartıyor fakat yinede olması gerektiği kadar iyi değil. Stock uygulamada japon animeleri gibi gösteriyor insanı, ruh görmüş gibi bem-beyaz, düz bir surat.

Neyse ki kendimi çekmek pek hoşuma giden bir şey değil ve ön kamerayı çok nadir kullanıyorum ve bu yüzden göze pek batmıyor benim için.

Ayrıca 1998 kamera uygulamasını denemenizi tavsiye ederim oldukça hoş görünen fotoğraflar çekebiliyorsunuz kaliteli filtreleri sayesinde.
Google Kamera'da yüz rötuşunu hafif açınca kesnkinlik biraz azalıyor,daha iyi oluyor hocam.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Elinize sağlık çok güzel kare.
Burial i denediniz mi hiç?
Ön ve arka kamera konusunda, config ile birlikte.
Urnyx05 2.2 den önce bir süre kullandım hocam sonra 2.2 çıkınca geçtim tekrar, config olarak Makshow v7 kullanıyorum. Burial de şuanda geliştirmelerini Urnyx05'in uygulaması üzerine yapıyor ve küçük farklar haricinde pek fark yok gibi. Fakat burial'ın sürümlerini de önceden beri severim daha Parrot43 tanınmamışken o kendi sürümlerini yapıyordu.

Bunun haricinde bir çok Gcam sürümü denedim fakat galiba Mi 9'a özgü bir sıkıntı var genelinde yada mi 9'un ön kamera tırt.

Google Kamera'da yüz rötuşunu hafif açınca kesnkinlik biraz azalıyor,daha iyi oluyor hocam.

Denedim hocam yüz rütuşu açık/kapalı, HDR açık/kapalı her türlü çekimde bir garip çıkıyor görüntü. Ön kamera ile ilgili en çok özelleştirme Simplecam uygulamasında var fakat hangi ayarları denediysem olmuyor.

Mugrab

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mugrab
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Öğretmen
Konular
30
Urnyx05 2.2 den önce bir süre kullandım hocam sonra 2.2 çıkınca geçtim tekrar, config olarak Makshow v7 kullanıyorum. Burial de şuanda geliştirmelerini Urnyx05'in uygulaması üzerine yapıyor ve küçük farklar haricinde pek fark yok gibi. Fakat burial'ın sürümlerini de önceden beri severim daha Parrot43 tanınmamışken o kendi sürümlerini yapıyordu.

Bunun haricinde bir çok Gcam sürümü denedim fakat galiba Mi 9'a özgü bir sıkıntı var genelinde yada mi 9'un ön kamera tırt.

Denedim hocam yüz rütuşu açık/kapalı, HDR açık/kapalı her türlü çekimde bir garip çıkıyor görüntü. Ön kamera ile ilgili en çok özelleştirme Simplecam uygulamasında var fakat hangi ayarları denediysem olmuyor.
Kamerayi geçtim hocam ne hali varsa görsün :) sizin temanin ismi ne acaba hoşuma gitti valla :) :)

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Kamerayi geçtim hocam ne hali varsa görsün :) sizin temanin ismi ne acaba hoşuma gitti valla :) :)

Hocam resmi Klasik tema üzerine Storopia font'u yüklü, duvar kağıdı da marketten restgele buldum, sık sık değiştiriyorum duvar kağıdını.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada konusu değil ama konu sahibi olarak insiyatif kullanayım. Bizim bu ön kamerayı Samsung A50 modelinde Ana kamera olarak kullanmış ve GSMArena'da gördüğüm kadarıyla harika sonuçları var. Fakat ne hikmetse bu tip harika donanımlar bizim Xiaomi cihazlarda bir garip çalışıyor.

Aşağıdaki video ve fotoğraflar A50 ile Ana modülden çekilmiş, Yani Mi 9 da ki Selfie modülü. Fakat insan yüzünde Samsung'da da insanlar anime karakteri gibi çıkıyor demek ki sensör modülü ile alakalı bir durum.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Son düzenleme:
Üst Alt