Arkadaşlar selamlar şu anda mi 8 lite cihazımda miRoom 20.7.9 sürümünü kullanıyorum. Miroom yazılımı sonlandığı için Eu ya Stabil Miui12 nin gelmesini bekleyip direkt ona geçmeyi planlıyordum. Ancak biraz önce Masik'in 15.1 sürümünün çıktığını gördüm. Sizce Masik rom'a geçilir mi ? Miroom'dan sonra aynı performansını ve pil optimizasyonunu sunabilir mi ? Kullanan arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.
aynı cihazı kullanıyoruz, mi 8 lite, uzun süre mi room beta yı kullandım ek özellikler ve batarya kullanımı olsun gayet memnun olduğum bir romdu
fakat bizim cihazlarda and10 da yapılan fix dosyası ya sadece gcam kullanmamızı miui cam den feragat etmemizi neden olup buda 3. party uygulamaların kameralarında sıkıntı yaratıyor, ya da fix yüklemeden stock cam ile devam etmemiz gerekiyor, fakat gcam kaliteside yadsınamaz bir gerçek
bu sebeple mi room sonlanmadan önce gayet habersiz olarak masik 15 port romuna geçtim bu rom gcam fix dosyasını yaratan grup tarafından yayınlanıyor ( redmi note 7 den port yapıyorlar) böylece hem gcam hem miui stock cam kullanılıyor
1,5 hafta önce mi room beta dan masik 15 e geçtim,şimdi şunları söyleyebilirim :
romda kuramadığım bir şey olmadı, xposed,viper, dolby,gcam.. herşey sıkıntısız çalışmakta
batarya kullanımı için henüz erken ama mi room a göre bir tık önde diyebilirim
mi room da var ben bu roma ekliyemedim dediğim hiçbir özellik yok tersine fazlası var
boşta ram kullanım miktarı mi room dan çok düşük, mi room son sürümlerinde bir kaç uygulamada kasma olurken şuan hiç bir kasma olmuyor ( boşta ram 1.3-1.8 arasında seyrediyor mi roomda en fazla 1.2 oluyordu / 4 gb lık cihaz da)
sonuç olarak hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadığım bir rom diyebilirim, şuan sanırım ilk kez masik geliştiricisi masik P ile mi 8 lite kullanıcılarına miui 12 sundu, ama ben dediğim gibi telegramda port yapılan romu bekliycem bir kaç güne yayınlıycaklarını söylediler
umarım yazdıklarım aklındaki sorulara cevap olabilmiştir