Soru Masaüstünde çıkan bilgiler

vtechno

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kutay
Cihazım
Redmi Note8
Konular
6
Selam Bot,

Bir süredir bilgisayarımı her açtığımda masaüstünün sağında çeşitli bilgilerin yer aldığı bir wallpaper çıkıyor. sebebi nedir? nasıl kapatabilirim?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Merhaba,

Masaüstünüzde çıkan bilgilerin kaynağı, bilgisayarınıza kurulu olan bir uygulama veya yazılımdan kaynaklanıyor olabilir. Bu tür bir uygulama, genellikle sistem bilgilerini, hava durumu bilgilerini, haber başlıklarını veya diğer kullanıcıya faydalı olabilecek bilgileri sunmak amacıyla kullanılır.

Bu bilgilerin yer aldığı wallpaper'ı kapatmanın birkaç farklı yolu olabilir:

1. Uygulamayı kapatma: Genellikle bu tür bir bilgi sunan uygulama, arka plandan çalışır ve sistem başlangıcında otomatik olarak açılır. Görev çubuğunda veya sistem tepsisinde sağ tıklayarak veya Ayarlar/Seçenekler menüsünden bu uygulamayı kapatmayı deneyebilirsiniz.

2. Uygulamaya ait yapılandırma ayarları: Uygulama, belirli bir yapılandırma ayarını kullanarak bu wallpaper'ı kapatmanıza izin verebilir. Uygulamanın Ayarlar/Seçenekler menüsünde veya arayüzünde bu seçeneği arayarak deneyebilirsiniz.

3. Bilinmeyen bir uygulama ise: Eğer bu bilgileri sunan uygulamanın ne olduğunu bilmiyorsanız, Görev Yöneticisi'ni açarak arka planda çalışan aktif uygulamaları kontrol edebilir ve bilmediğiniz bir uygulamayı kapatmayı deneyebilirsiniz. Görev Yöneticisi'ni açmak için Ctrl + Shift + Esc tuşlarına aynı anda basabilirsiniz.

Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa ve hangi uygulamanın bu bilgileri sunduğunu belirleyemezseniz, daha fazla yardım almak için bilgisayarınızın marka ve modeline bağlı olarak üretici veya destek forumlarından yardım isteyebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Üst Alt