Yardım Masaüstü .bat olarak çalışan BL kilidi açıcı araç?

KaizenTR

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
.
Meslek
.
Konular
37
Arkadaşlar benim cihaz Redmi note3 pro kate.
gelinen kanaat o ki benim cihaz ile ilgili özel bir engel var Bootloader Kilidinin açılamaması konusunda.
Şöyle bir Fan sayfalarını gezdiğimde bu sorunla çok uğraşmış ve pes etmiş bir hayli kullanıcı var.Bilmiyorum

Note3 dışındaki Mi cihazlarda da aynı müzmin sorunla karşılaşan varmıdır?
Şöyle bir deneme yapıldı mı? Arkadaşların geneli bilir ki offical Bootloader unlock işlemleri dışında kalıcı unofficall çözümler diğer marka cihazlarda yaşadık.

Yapıldı ve çok güzel de kullanılabildi.
Bilmiyorum uzmanı değilim sadece kod yazma konusunda uzman olan kardeşler hiç deneme yaptılar mı? Mi merkezine başvuru ihtiyacı gerektirmeyen. PC üzerinde .bat olarak unoffical ama sadece geçici reco.img değişimi yapmayıp kalıcı bir çözüm sunabilecek araç scripti yapabilirler mi?

Son düzenleme:

trojan89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
10
Öyle bişey fikir olarak güzel, fakat Xiaomi böyle basitçe kilidin açılmasına müsaade etmezdi. Ki bazı satıcılar 5X'de fake rom kullanıp sattıkları için şuan kilit sistemini yeniden düzenliyor.

Oyla:

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
Hocam kilit olayı tamamen kullanıcının güvenliği düşünülerek yapılmış bir olay. Xiaomi Mi4'den sonra bu kilit olayına geçti. Resmi olarak size kilidi açma hakkıda tanıyor. Neden resmi olmayan yollara gerek duyuyorsunuz,merak ettim. :)
Kilidi genelde Root ya da Rom değişimi için açıyorlar. Bazı cihazlar için özel düzenlenmiş kilitli halde rootlu ve twrp yüklü paketler mevcut. Fastboot'dan yüklenebiliyor. Cihazınız için varsa böyle paketler twrp yüklendikten sonra rom değişimi ve root yapabilirsiniz.

MI 4S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

KaizenTR

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
.
Meslek
.
Konular
37
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam kilit olayı tamamen kullanıcının güvenliği düşünülerek yapılmış bir olay. Xiaomi Mi4'den sonra bu kilit olayına geçti. Resmi olarak size kilidi açma hakkıda tanıyor. Neden resmi olmayan yollara gerek duyuyorsunuz,merak ettim. :)
Kilidi genelde Root ya da Rom değişimi için açıyorlar. Bazı cihazlar için özel düzenlenmiş kilitli halde rootlu ve twrp yüklü paketler mevcut. Fastboot'dan yüklenebiliyor. Cihazınız için varsa böyle paketler twrp yüklendikten sonra rom değişimi ve root yapabilirsiniz.

MI 4S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
teşekkürler üstadım. Biliyorum kullanıcı güvenliği için yapıldı. Zaten bunu yapmak isteyen dediğiniz gibi ya beta kullanıcı olmak isteyecektir yada kişisel rom root gibi özelleştirmeler. Yukarıda da bahsettiğim gibi kate cihazları baya BL unlock sorunu mevcut. Yerli yabancı fan form sitelerine baktığımızda bunu çokça görüyoruz. İnanın 6 adet Xiaomi destek merkezine defalarca bunu aktardım. ne dedilerse yaptım. kaç adet vers. romdenedim, kaç tane ID alarak denedim. sonuç yok. Ya benim cihaza özel lock-unlock tester cihaz ki ben bunu sıfır dan aldım. Yada gloabal 122mm kate cihazlara özel bir engelleme var, bunu düzeltsinler diyorum cevam standart cevaplar. Ya çözüm olarak böyle bir kalıcı script çözümünden başka yol gözükmüyor kateler için.
terw vw root içinde reco.img değişimi ile çözüm var ancak onlara da costum romun yeni versiyonunu attığınızda cihaz brick oluyor. aynı işlemleri her versiyonda yapmanız gerekli yani yorucu ve sıkıntılı.
Bundan dolayı böyle bir arayışa girdim

Oyla:
Üst Alt