Yardım Lütfen yardım edin, mi 11 lite

selmgzr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selim
Cihazım
redmi note 6
Konular
5
Merhaba, mi 11 lite 4g modelli cihazım imei sonrası önce parmak izi git gide kötü okumaya başladı sonra ise ön kamera hiç çalışmıyor şimdi. 5-6 farklı rom ve yeni ile eski modemi denedik hiçbir etkisi olmuyor yine arka kamera açılıyor öne çevirince donuyor. İmei atan arkadaş da donanımsal diyor ama kesinlikle donanımsal olduğunu düşünmüyorum en ufak bir darbe vs almadı cihaz. Bunu kaç gündür çözmeye çalışıyorum olmuyor lütfen yardım edebilecek birisi var mı ?

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28
hocam şimdi size bir sorum var cihazınızın miui sürümü nedir ? bize bir kaç bilgi verirseniz yardımcı olmamız daha kolay olacaktır

kasimtmc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kasim
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
25
Cihazda herhangi bir custom recovery (Twrp, OF, PB... gibi) yüklüyse (yoksa cihaza ve android sürümüne uygun bir tane yükleyin) ve elinizde bir fastboot rom varsa (yoksa cihaza uygun bir tane indirip herhangi bir klasöre çıkartın) ;
1. Çıkardığınız dosyaların içinden persist.img'yi bulup telefon hafızasına atın.
2. Cihazı fastboot moda alıp şu komutu verin.
Kod:
fastboot erase persist
3. Cihazda custom recovery yüklü değilse flashlayın.
4. Cihazı recovery modda başlatıp custom recovery içerisinden persist'i flashlayın.

selmgzr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selim
Cihazım
redmi note 6
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazda herhangi bir custom recovery (Twrp, OF, PB... gibi) yüklüyse (yoksa cihaza ve android sürümüne uygun bir tane yükleyin) ve elinizde bir fastboot rom varsa (yoksa cihaza uygun bir tane indirip herhangi bir klasöre çıkartın) ;
1. Çıkardığınız dosyaların içinden persist.img'yi bulup telefon hafızasına atın.
2. Cihazı fastboot moda alıp şu komutu verin.
Kod:
fastboot erase persist
3. Cihazda custom recovery yüklü değilse flashlayın.
4. Cihazı recovery modda başlatıp custom recovery içerisinden persist'i flashlayın.
Global rom Persist flaşladım düzelmedi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam şimdi size bir sorum var cihazınızın miui sürümü nedir ? bize bir kaç bilgi verirseniz yardımcı olmamız daha kolay olacaktır
Global 13.0.8 yüklü hocam.
Daha önce 12-12.5-13 sürümlerin Endonezya eu tr sürümleri ve farklı modem dosyaları yüklendi yazılımcı bir arkadaş tarafından fakat yine düzelmedi.

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Fastboot ile daha önceden kameranın çalıştığı bir sürüme geçin mesela global 12.5.4

Yine ön kamera çalışmazsa donanımsaldır, 12.5.4'te çalışırsa yazılımsaldır.

kasimtmc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kasim
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
25
Hocam bu gibi sensör çalışmama, ayar ekranında görünmeme gibi durumların çoğu sersörle ilgili bir sorundan kaynaklanıyor. Cihaz herhangi bir darbe aldıysa ya da açılıp tamir vb. gördüyse soket çıkmış, tam takılmamış ya da soket filmi zarar görmüş olabilir. Tamirci arkadaşlar genelde dikkatsiz bir anlarında bu filmlere zarar verip "amaaaaaan tak geç" deyip cihazı teslim ediyorlar. Her ihtimale karşı bahsettiğiniz sensörlerin soket ve filmlerini kontrol edin, sorun yazılımsal olmayabilir.
Soket ve filmler düzgünse başka donanımla test ettirin sorunun donanım kaynaklı olup olmadığını doğrulamak için.
Not: herhangi bir donanımdaki sorundan ötürü;
persist, modem vb. gibi dosyalar flashladıktan sonra mutlaka cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayın ( custom recovery'den cache, dalvik, data formatlayın ).
Not: bunlara rağmen düzelmezse tekrar persisti custom recovery, modem ve boot.img'yi fastboot modda flashladıktan sonra ayarlar uygulaması içerisinden sıfırlama işlemi yapın.

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Maalesef sorununuz son Miui güncellemesinden kaynaklanıyor. Cihazın telegram grubunda yazılan 13.0.8'e güncellenen bazı cihazlarda ön kameranın çalışmaz hale geldiği. Garantiniz varsa gönderin yoksa şu anda çözümü bulunmadı maalesef.

Üst Alt