Rehber LG G Watch R Akıllı Saat =Unboxing=Kurulum=Güncelleme=

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Merhaba arkadaşlar,

MIUI ile her ne kadar alakası olmasa da Android ile içli dışlı olan, teknoloji ile içli dışlı olan herkesin kafasının bir kenarında acaba nasıl birşeydir diye merak ettiği Akıllı Saat'lerden LG'nin G Watch R modelini burada biraz tanıtmaya çalışacağım. En azından bugün-yarın Xiaomi de böyle bir saat çıkarttığında (herkesin bu yönde bir beklentisi var) bu saatlerin ne işe yaradığı, nasıl kullanıldığı hususunda bur fikrimiz olur.

[attachment=744]

Satınalma aşaması:
Saati Amazon.com sitesinden satın aldım. Hemen hemen her yerde 299$'dan satılan bu saatin, Uluslararası bir versiyonunu yani Amerika'da garantisi geçmeyen bir versiyonunu 274$'a buldum. 
Saat, Amerika'nın en batısındaki Virginia Eyaleti'ne bağlı Richmond'tan, bir arkadaşımın birkaç günlüğüne gitmiş olduğu, Amerika'nın en doğusundaki Seattle'a, 4500 km üzerinde bir mesafeye (gözünüzün önünde canlanması için Hakkari'den Londra'ya gibi diyeyim), o kar-kış kıyamette 2 günde teslim edildi. Bunun sebebi, arkadaşımın 3.gün sabahı oradan ayrılacak olması nedeniyle en hızlı kargo seçeneğini yani One Day Shipping seçeneğini seçmem. Bu seçenekte 2.işgünü teslim garantisi veriliyor. Yaklaşık 25$ ekstra kargo ücretini de hesaba katınca zaten saat olması gereken 300$ seviyesine çıktığı için benim için fazla değişen birşey olmadı.

Kargo ücretinin iadesi:
İşte tam burada Amazon'un ne kadar müşteri odaklı çalıştığı ortaya çıktı. UPS Kargo, hava muhalefeti nedeniyle ürünleri Kentucky'ye indirmek zorunda kalmış. Bu nedenle Amazon bana teslim tarihinin gecikeceğine dair bir mesaj yolladı. Müşteri hizmetlerine, ürünü bedava kargo yada daha düşük ücretli diğer kargo seçenekleri ile almak varken, en yüksek kargo ücretini ödeyerek alma nedenimin, Salı akşamına kadar otele varamazsa arkadaşımın oradan ayrılacak olması ve gecikme halinde ürünün elime geçmesinin mümkün olamayacağını belirtim. Yetişememesi durumunda iade etme hususunda nasıl bir yol izlemem gerektiğini sordum. Onlar da eğer gecikme olursa o zaman yeniden irtibata geçebileceğimi, şu anda vaktinde yetişme durumumun da olabildiğini söyledi. Ertesi gün tam vaktinde saat otele ulaştı ve bir sürpriz olarak 25$ civarındaki kargo ücreti de geri iade edildi. Ürün zamanında yetiştiği halde böyle bir jest yapılması çok hoşuma gitti.

Hayal Kırıklığı: 
Bir akıllı saat olarak oldukça hayal kırıklığına uğradığımı söylemeliyim. Nedenlerini aşağıda madde madde yazacağım paragraflardan okuyabilirsiniz. Aslında nasıl bu kadar para verebildiğimi de halen daha anlayabilmiş değilim. Sanırım bir oldu-bittiye kurban gittim. Uzun zamandır merak ettiğim ve Türkiye'ye gönderimi olmayan birşeye sahip olma ihtimalimin doğması buna sebep oldu sanırım. :D 
Bir saat olarak muhteşem bir cihaz. Oldukça şık, klasik saatlerden kolay kolay ayırt edilemediği için rahatsızlık hissi vermiyor. 

Pil Durumu:
Pil oldukça berbat bir sorun. Sadece kendisinin 1,5 gün kadar gitmesi yanında, beraber kullandığım G2'nin pilini de su gibi içiyor. Yaklaşık 2 gün giden pilim 1 gün gitmez hale geldi. Bluetooth'un sürekli açık olması gerekiyor. Eğer Bluetooth'u kapatırsam, haberleşme de kesiliyor. Bu haliyle de akıllı saat olarak hiçbir anlamı kalmıyor. Çünkü cihazın benim en çok hoşuma giden ve en azından bu özelliğini kullanabiliyorum diye kendimi avuttuğum özelliğini kullanmam mümkün olmuyor. Okumaya devam edince ne olduğunu göreceksiniz.

Bildirim özellikleri:
Saat, telefona gelen her bildirimi bana gösteriyor. Daha doğrusu bildirim ekranını aşağıya indirdiğimizde orada gördüğümüz bildirimler, saate de geliyor. Bu sayede sosyal medya uygulamalarından gelen bildirimler, mesajlar, mail bildirimleri vs. hepsi saatte görülebiliyor. İstendiği takdirde "telefonda aç" butonu vasıtasıyla bildirime ait uygulama telefonda açılabiliyor. Text mailler saatten de okunabiliyor. 

Gelen telefon çağrıları:
En sevdiğim özelliği de gelen çağrılar, arayan kişinin resmi ve ismiyle birlikte saatin ekranında görünüyor. Çağrıyı saat üzerinden reddetmek yada cevaplamak mümkün. Tabi konuşmak için telefonu kullanmak gerekiyor. Güzel olan yön, telefonu cebinizden yada çantanızdan anında çıkartmanız gerekmiyor. Saatten görerek ona göre davranabiliyorsunuz. Ayrıca gürültülü yerlerde telefonun zilini duymamak gibi bir sorununuz kalmıyor. Hatta telefonu sessize almanız da mümkün. 

Fitness:
Saatte adımsayar ve nabızölçer bulunuyor. Adımölçer sanıyorum yaklaşık olarak doğru sayabiliyor. Kendi uygulaması yanında, telefona yüklediğim RunKeeper uygulamasını da kullanabiliyor. Saat üzerinden herhangi bir etkinlik için kayıt başlatılıp durdurulabiliyor.
Ama nabızölçer'den çok kuşkuluyum. Her ölçüm yaklaşık 75-80 arası çıkıyor. 2 kat merdiven çıktığım ve nefes nefese kaldığım durumlarda dahi çok nadir olarak 120 gibi rakamları görüyorum. Ya ben ölçmeyi beceremiyorum yada sensör problemli.

Müzikçalar:
Saat, eğer telefonunuza Google Play Music uygulamasını yüklediyseniz, telefonunuzda çaldığınız müziklerinizi kontrol edebiliyor. Bu, telefon çantanızda yada cebinizdeyken kulaklıkla müzik dinlemek için oldukça pratik bir yöntem.

Navigasyon:
Saat sadece telefonunuzdaki navigasyon uygulamasını açabiliyor. Kendisinin herhangi bir navigasyon yapabildiği yok.

Diğer:
Saatte, henüz hiç kullanmadığım Ajanda, Alarm, Kronometre, Geri sayım v.b özellikler de mevcut.
Saatte klavye yok. Giriş olarak Google'ın SpeakNow servisi kullanılıyor. Benim, konuşma problemim olması nedeniyle sözlerimi anlamaması normal. Ama buna rağmen birçok kelimemi anlayabiliyor.

Sonuç:
Şu anda saati sadece saat olarak kullanıyorum ve telefonum eski günlerine döndü. Saatin pil süresi de 3 günü geçiyor.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kutusu oldukça şık. Siyah kutu ve yaldızlı yazılar çok güzel yakışmış.

[attachment=745][attachment=746][attachment=747]
[attachment=748][attachment=749]

Kutu içerisinden USA dışı daha doğrusu Fransa için üretilmiş bir ürün aldığım için Euro tipi şarj adaptörü ve USA için bir çevirici çıkıyor. Eh her zaman biz adaptör kullanacak değiliz. :D

[attachment=750][attachment=751][attachment=752]

Şarj Dock'u mıknatıslı. Saate hemen yapışıyor ve kontakların oynamasına engel oluyor. Mıknatıs oldukça güçlü. Saati kaldırsanız bile onunla birlikte kalkıyor. Dock ta adaptör gibi 5V ve 0,85mA akım değerine sahip.

[attachment=753][attachment=754][attachment=755]

Fransa için üretilmiş olduğunu kitapçıkların Fransızca olmasından anlıyoruz.

[attachment=756]

Deri kayışını ben çok sevmedim. Pek kaliteli hissi vermiyor.
[attachment=757][attachment=759][attachment=760]

Saatin arkasında nabız ölçer bulunuyor. Sensör çalıştığı zaman yeşil bir ışık yayıyor. Videoda görülebiliyor.
[attachment=758][attachment=761]

Saat yaklaşık 400mA akım çekiyor. Yani yaklaşık 1,5 saatte şarj oluyor.
[attachment=762]

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
LG G Watch R Kutu Açılışı (Unboxing)

Link:

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Son düzenleme:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
LG G Watch R Kurulum

Link:

Kurulumu çok basit. Saati açınca telefonunuza Android Wear adlı uygulamayı yüklemeniz isteniyor. Uygulamayı açınca Bluetooth ile haberleşme yapıldığı için açık değilse açtırıyor. Saatin ismi ekrana geliyor ve eşleşme kodu beliriyor. Bu kod saatte de ekranda beliriyor. Bize sadece onaylamak düşüyor. Sanıyorum yakınımızda 1'den fazla saat varsa hangisi ile eşleşme yapılacağını belirlemek için bu kod kullanılıyor. Eşleşme sonrası kullanıma hazır hale geliyor.

Son düzenleme:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
LG G Watch R Güncelleme

Link:

Güncelleme işlemi yabancımız değil. Tüm Android cihazlarda olduğu gibi OTA üzerinden ayarlardaki hakkında seçeneğinde bulunan sistem güncellemeleri bölümünden yapılıyor. Buna ilk tıklandığında güncelleme varsa inmeye başlıyor. İndikten sonra yüklenmeye hazır olduğuna dair bildirim geliyor ve onayımız ile saat restart edip diğer Android cihazlarda olduğu gibi recoveryden versiyonu güncelliyor ve ardından da açılırken uygulamaları güncelliyor.

Bu güncellemeyi yaparken bende bir sorun oldu. Şöyle ki;
Telefonun pili uzun zaman azalmamış, daha ancak %70'e düşmüştü. Forumlarda okuduğum kadarıyla en fazla 2, hadi bilemedim 3 gün gitmesi gerekiyordu. Ancak bu gidişle 1 haftayı çıkaracak gibiydi. Videoda da görüldüğü üzere pil %70 olduğu halde download esnasında saat kapandı. Pilin bittiğini şarja takınca saat açıldığında %1 ibaresini görünce anladım. Saat pil ölçümünü bana yanlış göstermiş. Tabi bu sorunu bir daha yaşamadım. Belki de versiyon güncellemesiyle sorunu gidermişlerdir.
2.sorun ise güncelleme sonrası açılışta, tüm uygulamalar güncellenip te yeniden restart yaparken, restart yerine kapandı. Videodaki atlamada da bu görünüyor.
Saat bu seferki açılıştan sonra hiçbir problem çıkartmadı.

Son düzenleme:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam elinize sağlık yine muhteşem bir inceleme olmuş :) Keşke G2 sürekli odaklamak için o kareleri çıkarmasaydı, daha da güzel olacakmış.

Akıllı saatler için aynen sizin gibi düşünüyorum. Batarya teknolojisi gelişmeden çok da kullanışlı olmayacaklar. Ancak diğer yandan işlevselliğini bir kenara bırakırsak (ki bu işlevlerin pek çoğunu mi band da yapıyor) estetik olarak oldukça hoş cihazlar. Genel anlamda saat'in erkeğin kullandığı tek aksesuar olduğunu düşünürsek bir smart watch çok da anlamsız gelmiyor. Kişisel olarak zaten saatlerime olması gerektiğinden çok daha fazla masraf yapan biriyim. Bir tane de smart watch olsa hiç fena olmaz yani. Her ne kadar Motorola ve LG'Nin saatleri dizayn olarak son derece hoşuma gitse de ben tercihimi Xiaomi'den yana kullanacak gibiyim. (Tabii göüştüğümüzde kolunuzda bu saati görünceki kıskançlık seviyeme bağlı olarak bu tercihim de değişebilir :D )

Batarya konusunda yalnız aklım karıştı. Bluetooth v3'ten sonra bu pil sorunu çok önemli ölçüde aşılmıştı diye biliyorum. Örneğin miband'daki 40 küşür mAh'lık pil titreşimler, ışıklar, bağlantılar,eşitlemeler de dahil yaklaşık olarak 40 gün gidiyor. Neredeyse günde 4mAh. Telefonda ise BT'nin açık olup olmaması neredeyse hiç farkedilmiyor bile. Pil ayarlarına şimdi baktım BT %0 harcamış, mi fit uygulaması ise %1. Yani BT'nin açık oluşu bu kadar fazla etkilememeliydi. Acaba konum belirleme veya başka bir özellik mi şarj tüketimine neden oluyor ?

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam hiç sormayın. Yeniden çekebilsem çekecektim. Bu da bir ilk ve bir ders oldu. 

Elimdeki 1100D kamera saat ekranında sorun çıkarınca, çözüm arayışına girdim ve aklıma G2 geldi. Ancak hem saat ekranını çekmem gerekiyordu hem de G2'nin ekranını. Çünkü birbirleriyle bağlantılıydılar. Bir yandan G2 ile saati çekerken diğer yandan 1100D ile G2'yi çekmeye çalıştım ama olmadı. Çok zor. Aklıma screen recorder geldi ve böyle bir çözüm buldum. Aslında çok kulanılabilir bir sitem. Sadece biraz daha dikkat etmek, objeyi ekranda daima ortada tutmak, en önemlisi de odak sorununa çözüm bulmak gerekiyor. Şu anda ilk yapacağım iş, bu odak karelerinin kaybedilebilip kaybedilemeyeceğini araştırmak olacak. Müsait bir zaman kolluyorum. En azından bundan sonraki incelemeler düzgün olsun. :D 

Pili neyin içtiğini tam olarak anlayamıyorum. İstatistiklerde Android System, Kernel (Android OS) ve Play Servisleri görünüyor. Android Wear ve Fit uygulaması da buna sebep oluyor olabilir. Ama açık açık istatistiklerde çıkmıyorlar.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam farklı bir kamera uygulaması olabilir bence. Sonuç olarak kayıt yapılmayacak, sadece ekran görüntüsü olacağı için en az işlevli kamera uygulaması en temiz görüntüyü verir gibi :)

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Işık çok önemli oluyor hocam. Ekran ışığı ortalığı dağıtıyor. Birçok kamera, cihazlardaki bu ışığı ayarlayamıyor. Ekranı netlemesi dakikalar sürebiliyor. G2 bu konuda çok iyi. Kapkaranlık ekran aniden açılınca birkaç saniyede netleştiriyor. Ama uygulamadanmıdır, donanımdanmıdır bilmiyorum. Dediğiniz gibi bir uygulama bulup deneyeceğim. 
Haa unuttum, aslında video moduna geçince o kareler kalkmıştı. Şimdi aklıma geldi. Videolara baktım Kurulum videosunun 5.dakikasından sonra video moduna geçmişim ve kalkmış. Güncelleme de video modunda çekilmiş. Yaşlılık ve iş yoğunluğu. :D
Ama ekrandaki ikonlar da çok hoş değil. 

Üst Alt