İyi günler. Mi 9T aldığım esnada bende bu soruyla çok fazla cebelleştim. Xiaomi Türkiye garantili diye banka puanıyla vs. 2750'ye aldığım telefon elime geldiğinde KVK garantili çıktı. Hemen distribütörü(Evofone) aradım. İMEİ numarasıyla sorgulama yaptığımda ürün bizden çıkışlı değil dedi. Sonrasında Xiaomi Türkiye instagram sayfasına yazarak Xiaomi Türkiye garantili bir telefonu hangi yetkili servise götürmem gerektiğini sorduğumda Evofone, Genpa ve Ouno ile anlaşmamız bulunmaktadır cevabını aldım. Piyasada Xiaomi Türkiye garantili diye satış yapan 10 satıcıdan 8'iyle temasa geçtim ve hepsi KVK garantili dedi. Hal böyle olunca bende iade ettim ve kupon kullanarak 3075 TL'ye N11-Mistore mağazasından gerçek distribütör garantili Mi 9T aldım. İade ettiğim mağazaya 'Neden böyle bir başlıkta satış yapıyorsunuz, bu yaptığınız dolandırıcılık' dediğimde 'Ürün Türkiye garantili, KVK kapsamında bir cihazdır' cevabını aldım. Laf cambazlığı yapıyorlar yani anlayacağınız. Ben ithalatçı garantili alacak olsam 2700'e Delta alırım KVK diye 200 TL fazla bayılmam. Diyeceksiniz ki Xiaomi'de servise kendi bakmıyor, taşeronlara vermiş, onlar ithalatçı değil mi? En azından insan Xiaomi Türkiye'yi görünce bir dayanak görüyor. Halen kullandığım Mi 5S'im Delta garantiliydi, başına bir şey gelecek diye ödüm kopuyordu. İleride sıkıntı olursa Xiaomi Türkiye isminden yasal yollarla hesap sorması daha kolay geleceğini düşündüğüm için bu sefer fazla verip distribütör aldım.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Buradan kontrol edebilirsiniz.
Saygılar...