Yardım Kopya imei olduğu nasıl anlaşılır?

xomer19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 7
Konular
8
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 10.3.6
Telefon Modeli
Redmi note 7
Bootloader Kilidi
Açık
Selam arkadaşlar. Bildiğiniz üzere kopya imei li cihazlar kapanıyor. Bende hemen e devlete baktım modeli markası vs çıkıyor ama kayıtlı görünmüyor (alalı 1 hafta olmadı) yani bu cihaz kopya değil dimi?

Birde mesaj geldi cihazınız seneye 5. Ayda kapanacak diye çünkü daha kayıt yaptırmadık cuma günü yapılacak bir sorun çıkar mı acaba?

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
Selam arkadaşlar. Bildiğiniz üzere kopya imei li cihazlar kapanıyor. Bende hemen e devlete baktım modeli markası vs çıkıyor ama kayıtlı görünmüyor (alalı 1 hafta olmadı) yani bu cihaz kopya değil dimi?

Birde mesaj geldi cihazınız seneye 5. Ayda kapanacak diye çünkü daha kayıt yaptırmadık cuma günü yapılacak bir sorun çıkar mı acaba?
Cihazı nerden aldınız sıfır mı aldınız ikinci el mi aldınız bunları da yazsaydınız:). Garantili sıfır cihazlarda cihaz alındıktan 1 hafta on sonrada kayıt yaptırılabiliyor aldığınz zaman da kayıtlı olabiliyor. İmeiniz 3 ile başlıyorsa orjinal IMEI değildir. 8 ile başlıyorsa büyük ihtimalle orjinal imeidir. Sorgulama sırasında yolcu beraberinde ve ithalat yoluyla kaydedildiği yazmıyor ise cihazınız kapanır. Verilen süre zarfında kayıt yaptırırsanız sorun yaşamazsınız

Oyla:

xomer19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 7
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazı nerden aldınız sıfır mı aldınız ikinci el mi aldınız bunları da yazsaydınız:). Garantili sıfır cihazlarda cihaz alındıktan 1 hafta on sonrada kayıt yaptırılabiliyor aldığınz zaman da kayıtlı olabiliyor. İmeiniz 3 ile başlıyorsa orjinal IMEI değildir. 8 ile başlıyorsa büyük ihtimalle orjinal imeidir. Sorgulama sırasında yolcu beraberinde ve ithalat yoluyla kaydedildiği yazmıyor ise cihazınız kapanır. Verilen süre zarfında kayıt yaptırırsanız sorun yaşamazsınız

Sıfır olarak aldım, semers iletişim den. 8 le başlıyor ama cuma günü gel hallederiz dedi. Garantisiz, kayıtlı kayıt garantili aldım hocam. Sorgulama da kayıt bulunamadı yazıyor sormuştum 1 hafta içinde yazar bi kilit varmış onun saatini aça bastılar cuma gidicem.

Oyla:

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
Sıfır olarak aldım, semers iletişim den. 8 le başlıyor ama cuma günü gel hallederiz dedi. Garantisiz, kayıtlı kayıt garantili aldım hocam. Sorgulama da kayıt bulunamadı yazıyor sormuştum 1 hafta içinde yazar bi kilit varmış onun saatini aça bastılar cuma gidicem.
Anladım hocam yeni IMEI atacaklar umarım sorun yaşamazsınız.

Oyla:

ykaptan41

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
Redmi note7
Konular
2

Basında klonlanmış telefonlar ilgili haberler üzerine Telefonumu e devlet üzerinden 1 ay sonra kontrol ettiğimde imei kayıtlarının birinin klonlandığını diğerininde aynı telefon olmasına rağmen farklı bir model ve marka üzerinde kayıtlı olduğunu tespit ettim e devlet kayıtlı ve bana gönderilmsi gereken telefon M1806E7TG- redmi note 6 pro olması gerekirken bana gönderilen telefonda ise M1806E7TI kodlu telefondur buda telefonun farklı model ve farklı bir telefon olduğunun dışında 2 imei numarasınında bana gönderilen telefona kayıtlı olmadığını göstermektedir.Bunun için hepsiburada,delta ve ithalatçı firma ile telefon irtibatına geçerek durumu bilgilerine sundum ithalatçı firma telefonu gönderin halledeceğiz dediği içinde durumu izah eden görselleride kutu içine koyarak firmaya gönderdim telefon 10 temmuz 2019 da tarafıma kargo alıcı ödemeli olup aynı model ve markanın gönderildiğini üstelik sadece imeği değişikliği yapıldığını ve bu imeği nolarınında kontrol ettiğimde bu sefer kolanlanmış imei numarası yerine farklı bir imei numarası kayıt yaptıklarını ama maalesef yaptıkları kayıt ME17S-REDMİ NOTE 5 PRO-E7S model ve markanın üzerine olduğunu e devlet üzerinde görmüş oldum.İthalatçı firmayı aradığımda benim BTK ya başvurmam gerektiğini belirttiler bana gönderilmesi gereken telefonunda ellerinde olmadığını temin ederlerse haber vereceklerini ama fiyat farkı varsa benden talep edeceklerini belirttiler ayrıca ithalatçı firma Hepsiburada ile irtibata geçmemi oradan iade etmemi belirterek onlar tarafından geldiği taktirde telefonun parasını iade edeceklerini yapabilecekleri başka bir şeyin olmadığını söylediler. bunun üzerine hepsi burada ile irtibata geçtim gerekli açıklamayı yazarak resimlerle birlikte mesaj olarak belirttim şu an ordan haber beklemekteyim burada bunu paylaşma nedenim ne olursa olsun arada e devlete girip imei kontrolü yapmanızdır, benim gibi süprizlerle karşılaşmamanız dileğiyle

Oyla:
Üst Alt