Yardım Kısmi uygulamalarda mikrofon sorunu

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
EEA 12.0.5 - A10
Telefon Modeli
Mi 9
Bootloader Kilidi
Açık
Mi 9 A10 12.0.5 resmi EEA

Merhaba arkadaşlar, bir süredir yaşadığım bir sorun var. Bazı uygulamalarda mikrofon çalışmıyor. Çalışıyormuş gibi görünüyor ancak ses alımı yapmıyor. Sistem uzun süredir, sistemsel bir güncelleme yada değişiklik yok. Ancak bazen kendi kendine düzeliyor bazen tekrar ortaya çıkıyor. Wipe temizliği, uygulama bazlı sıfırlama vs. denendi.

Mesela Mi ses kaydediciyi doğrudan açıp ses kaydetmek istediğimde kayıt başlıyor ancak ses yok, halbu ki bir süre önce aynı uygulamayla defalarca kayıt yaptım. Mesela arama geldiğinde iki tarafın da sesi sorunsuz kayıt oluyor.

Shazam uygulaması ses almıyor.

Gboard klavye ses almıyor.

Mi kamera ve diğer tüm kamera uygulamaları sorunsuz ses kaydı yapıyor.

Diğer kategorilere giren uygulamalarında kimisi ses kaydı alıyor kimisi almıyor.

Böyle garip bir sorun, daha önce başına gelen/ yaşayan oldu mu acaba böyle bir şey.

Son düzenleme:

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Mi 9 A10 12.0.5 resmi EEA

Merhaba arkadaşlar, bir süredir yaşadığım bir sorun var. Bazı uygulamalarda mikrofon çalışmıyor. Çalışıyormuş gibi görünüyor ancak ses alımı yapmıyor. Sistem uzun süredir, sistemsel bir güncelleme yada değişiklik yok. Ancak bazen kendi kendine düzeliyor bazen tekrar ortaya çıkıyor. Wipe temizliği, uygulama bazlı sıfırlama vs. denendi.

Mesela Mi ses kaydediciyi doğrudan açıp ses kaydetmek istediğimde kayıt başlıyor ancak ses yok, halbu ki bir süre önce aynı uygulamayla defalarca kayıt yaptım. Mesela arama geldiğinde iki tarafın da sesi sorunsuz kayıt oluyor.

Shazam uygulaması ses almıyor.

Gboard klavye ses almıyor.

Mi kamera ve diğer tüm kamera uygulamaları sorunsuz ses kaydı yapıyor.

Diğer kategorilere giren uygulamalarında kimisi ses kaydı alıyor kimisi almıyor.

Böyle garip bir sorun, daha önce başına gelen/ yaşayan oldu mu acaba böyle bir şey.
ses almayan uygulamaların tüm verilerini temizleyerek ve uygulamaların izinler kısmından mikrofon erişimii kapatıp tekrar açarak deneyebilirsiniz hocam muhtemelen çözülecektir

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103