Soru Kernel ve persist hakkında

sinaninan8299

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Xiaomi Mi A2
Konular
30
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 12.1 27.7.2 by nebrassy
Telefon Modeli
Mi6x
Bootloader Kilidi
Açık
Kernel ve persist hakkında bilgisi olan varmi? Ne ise yarar? Her roma uygun sürümleri mi vardir yoksa her cihaza ayri surumlermi?
Ve kernel kurarsam bataryada performans artışı gorurmuyum?

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Kernel: Telefonun içerisindeki donanımlar, mikroçipler ve işletim sistemi arasındaki iletişimi sağlar. Beyin yazılımı diyebiliriz. Her cihaz için, her rom için farklı kerneller olur. Bazı kerneller daha fazla romu destekleyebilir. Kaliteli yapılmış bir kernel performans ve şarj artışı sağlayabilir.

Persist ise cihazın sensörlerinin kontrol edildiği kısımdır. Orjinal persistinizi bozmamanızı tavsiye ederim. L1 sertifikasını kaybedersiniz.

Pil performansı artışı için uygun kerneli kurmanız yeterli.

Oyla:

sinaninan8299

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Xiaomi Mi A2
Konular
30
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kernel: Telefonun içerisindeki donanımlar, mikroçipler ve işletim sistemi arasındaki iletişimi sağlar. Beyin yazılımı diyebiliriz. Her cihaz için, her rom için farklı kerneller olur. Bazı kerneller daha fazla romu destekleyebilir. Kaliteli yapılmış bir kernel performans ve şarj artışı sağlayabilir.

Persist ise cihazın sensörlerinin kontrol edildiği kısımdır. Orjinal persistinizi bozmamanızı tavsiye ederim. L1 sertifikasını kaybedersiniz.

Pil performansı artışı için uygun kerneli kurmanız yeterli.
Tesekkurler hocam

Oyla:

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
Her kernelin farklı bir özelliği vardır

Kimisi cpunun güç tuketimini etkiler , performans düşer ama batarya sağlığı iyileşir daha az enerji kullanır ,
Kimisi cpuya yüklenir telefonun performansi artar ama pil tüketimi azalır(mesela f1xy kernel performans için ama candy ise batarya performansı için iyidir)

Aslında bu kadar basit değil mevzu ama genel olarak bu şekilde diyebiliriz , benim de çok hakim olduğum konular değil ...

Mesela bazı romlarin kernelleri akıllı şarjı desteklemez vs

Genel olarak bu şekilde persist ise çok gıcık bir mevzu , kesinlikle yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi orijinalini bozmamak lazım , yoksa yakınlık sensörü den tutun da gps kullanımına kadar bir çok mevzuyu etkiler

Oyla:

sinaninan8299

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Xiaomi Mi A2
Konular
30
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her kernelin farklı bir özelliği vardır

Kimisi cpunun güç tuketimini etkiler , performans düşer ama batarya sağlığı iyileşir daha az enerji kullanır ,
Kimisi cpuya yüklenir telefonun performansi artar ama pil tüketimi azalır(mesela f1xy kernel performans için ama candy ise batarya performansı için iyidir)

Aslında bu kadar basit değil mevzu ama genel olarak bu şekilde diyebiliriz , benim de çok hakim olduğum konular değil ...

Mesela bazı romlarin kernelleri akıllı şarjı desteklemez vs

Genel olarak bu şekilde persist ise çok gıcık bir mevzu , kesinlikle yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi orijinalini bozmamak lazım , yoksa yakınlık sensörü den tutun da gps kullanımına kadar bir çok mevzuyu etkiler
Peki persistin + yonleri varmi hocam ?

Oyla:
Üst Alt