Yardım Kernel Kurma Hakkında Detaylı Bilgi Lazım

Mahoep

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut Esat
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
Hiçbir yerde kernel kurma ile ilgili düzgün bilgi bulamadım. Ben kurdugumda bootloopa düşüyor telefon. Herşeyi wipelayıp önce rom sonra kerneli kuruyorum direkt rebootlamadan. Birisi yapmam gereken adımları sırasıyla yazabilir mi? Kernel kurmadan önce magisk kurmayı denedim öyle de olmadı, yine bootloop.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Öncelikle romu yükleyip ilk kurulum ekranını tamamlayıp ana ekranı gördükten sonra kernel yükleyin bootloop sebebi büyük ihtimal kullandığınız romla kernel uyumsuz. Aosp uyumlu olanı var miui uyumlu olanı var birde belirli Android sürümü veya belirli miui sürümüne uyumlu olur.
Kernel edindiğiniz geliştirici notlarına yazılanlara dikkat edin aosp uyumlu kernel miui roma yüklenmez yada miui uyumlu kernel aosp roma yüklenmez bu tarz işlemlerde dikkatli olun kernel dediğimiz şey Android yazılımı ile donanım arasında köprüdür yanlış yada hatalı işlemler başınızı agritabilir.

Mahoep

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut Esat
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle romu yükleyip ilk kurulum ekranını tamamlayıp ana ekranı gördükten sonra kernel yükleyin bootloop sebebi büyük ihtimal kullandığınız romla kernel uyumsuz. Aosp uyumlu olanı var miui uyumlu olanı var birde belirli Android sürümü veya belirli miui sürümüne uyumlu olur.
Kernel edindiğiniz geliştirici notlarına yazılanlara dikkat edin aosp uyumlu kernel miui roma yüklenmez yada miui uyumlu kernel aosp roma yüklenmez bu tarz işlemlerde dikkatli olun kernel dediğimiz şey Android yazılımı ile donanım arasında köprüdür yanlış yada hatalı işlemler başınızı agritabilir.
Rom ve kernel uyumlu hocam. 😐 Dediğiniz gibi yapıyorum ama bootloop.

Exfat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Lenovo P2
Konular
0

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Rom ve kernel uyumlu hocam. 😐 Dediğiniz gibi yapıyorum ama bootloop.
Uyumlu olsa direkt flaşlanır, sırası bile çok fark etmez. İndirdiğiniz yerde uyumluluğu tekrar sorun bence.

Mahoep

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut Esat
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
Uyumlu olsa direkt flaşlanır, sırası bile çok fark etmez. İndirdiğiniz yerde uyumluluğu tekrar sorun bence.
Android 11 roma Void Kernel 0.19 flashlamaya çalışıyorum. Farklı rom farklı kernelde denedim, bootloop. 😐

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Android 11 roma Void Kernel 0.19 flashlamaya çalışıyorum. Farklı rom farklı kernelde denedim, bootloop. 😐
Bahsettiğiniz kernele baktım hocam. Ocak 2021'de çıkmış ki oldukça eski. Ayrıca 0.19 versiyonunda kalmış yani daha stabil sürüme bile gelmemiş. Bağlantıda kopmalar olduğuyla ilgili yorumlar var ve de sadece custom rom için denmiş. Miui'da denerseniz bootloop'a düşersiniz denmiş.

Mahoep

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut Esat
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
Bahsettiğiniz kernele baktım hocam. Ocak 2021'de çıkmış ki oldukça eski. Ayrıca 0.19 versiyonunda kalmış yani daha stabil sürüme bile gelmemiş. Bağlantıda kopmalar olduğuyla ilgili yorumlar var ve de sadece custom rom için denmiş. Miui'da denerseniz bootloop'a düşersiniz denmiş.
Rom aosp hocam zaten, belirtmeyi unutmuşum. Romu düzgün flashlayip kullananlar var. Sorun bende ama neyi yanlış yapıyorum anlamadım. Eski cihazımda hiçbir sorun yaşamadan herşeyi yapabiliyordum.

Üst Alt