Yardım Kaynağı Bilinmeye SMS Mesajları

Zatarra

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Zatarra
Cihazım
Lenovo P2
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Xiaomi HyperOS 1.0.9.0.UKDIDXM
Telefon Modeli
Xiaomi 11T Pro/256GB
Bootloader Kilidi
Açık
Değerli Forum Üyeleri,
Reklamlara pek tahammül edemediğim için hem cihazımda gerekli yerleri kapalı tutarım hemde roottan dolayıda ilgili programları cihazımda kullanırım.Bahsedeceğim problem ise yeni başladı birkaç gündür Mesajlar bölümünde bu gibi rahatsız edici sms düşmeye başladı.Kaynak tespitini kendimce yapmaya çalışıyor son günlerde yüklediğim uygulamaları silerek çözmeye çalışmaktayım, buna sebep olanın ne olduğunu anlayabilmek adına da daha önce tecrübe eden olmuşmudur diye bir konu açmak istedim.Aşağıdaki iki farklı görselde içerik ve başlık kısmını göstermeye çalıştım.Bu konu için yardımlarınızı arz/rica ederim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Bir ara Xiaomi "Promotional SMS" diye bir reklam servisi başlatmıştı. Onun SMS'lerine benziyor. SMS uygulamasının ayarlarında bu "Promotional SMS" seçeneği var mı bir kontrol eder misiniz? Eğer yoksa muhtemelen yüklediğiniz bir uygulama veya mod SMS uygulamasına müdahale ederek bu SMS'leri gösteriyor. Sağlıklı bir çözüm için root yetkisi uygulamaları ve modları teker teker kaldırıp/etkisizleştirip denemeniz gerekir.

Oyla:

Zatarra

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Zatarra
Cihazım
Lenovo P2
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SMS ve Xiaomi'nin kişisel reklam servisleri kapalı ki, daha öncesinden asla böyle bişeye denk gelmedim.Bende son yükledikleri uninstall ederek bekleyerek kendimce test ediyorum.Adı "Multi Themes" bu uygulamayı şuan dondurdum normalde gelmesi gereken sürede şuana düşmedi.Bu uygulamayı yapan "The Gosa Design" ben bu uygulamayı yapanlar kadar basit adam görmedim siz siz olun asla yüklemeyin.Hangi uygulama olursa olsun asla reklamlarını engelleyemiyorsunuz bu yetmiyormuş gibi modlu tema uygulaması kullandığım için ve bölge ayarımda Hindistan olduğu için o civardan bu saçma sapan reklamalara sizi maruz bırakıyor kendi içinde saçma sapan reklamları verdiği yetmiyormuş gibi, sanki biraz durum netleşmeye başladı forum kullanıcılarına duyurulur.
Yardımlarınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

Oyla:

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Njlos53
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
31
SMS ve Xiaomi'nin kişisel reklam servisleri kapalı ki, daha öncesinden asla böyle bişeye denk gelmedim.Bende son yükledikleri uninstall ederek bekleyerek kendimce test ediyorum.Adı "Multi Themes" bu uygulamayı şuan dondurdum normalde gelmesi gereken sürede şuana düşmedi.Bu uygulamayı yapan "The Gosa Design" ben bu uygulamayı yapanlar kadar basit adam görmedim siz siz olun asla yüklemeyin.Hangi uygulama olursa olsun asla reklamlarını engelleyemiyorsunuz bu yetmiyormuş gibi modlu tema uygulaması kullandığım için ve bölge ayarımda Hindistan olduğu için o civardan bu saçma sapan reklamalara sizi maruz bırakıyor kendi içinde saçma sapan reklamları verdiği yetmiyormuş gibi, sanki biraz durum netleşmeye başladı forum kullanıcılarına duyurulur.
Yardımlarınız içinde ayrıca teşekkür ederim.
Bu türlü sorunları ve diğer güvenlikle ilgili başka riskleri yaşamamak için her zaman güvenli opensource bir SMS uygulamasını kurarım ve kullanırım. Öneririm.

Oyla:

Zatarra

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Zatarra
Cihazım
Lenovo P2
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Orjinal rom kullanıyorum SMS uygulaması ile alakalı bir durum değil zaten, çevirici ve sms uygulamalarında açık kaynak yada markette verilen uygulamaları asla kullanmam kendi adıma.Buradaki yapımcı firmanın insanlık dışı reklam algısı çok kötü reklamları kaldırma mantıkları bile reklam izleme ile kazanılan zaman süresinde sörf yapaken reklamları durdurma döngüsü ile çalışıyor demek nasıl bir beklentileri varsa artık ama doğru yoldayım sanırım hala sms düşmedi şuana kadar kesinlikle gelmeliydi.Öneriniz için teşekkür ederim.

Oyla:
Üst Alt