Çözüldü Kasma sorunu

SafakB

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes Şafak
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Konular
36
Merhabalar,

Son günlerde cihazda aşırı kasma var rom olarak MIUI Global 12.5.5 kullanmaktayım sanıyorum ki MIUI hiç stabil çalışmıyor.

Telefonu rahatlatacak rom öneriniz var mıdır? Ayrıca cihaza IMEI atıldı rom kurarsam gider mi?

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Rom kurmakla imei gitmez. Eu stabil deneyebilirsiniz. Ya da aosp rom deneyebilirsiniz.

Oyla:

AdemBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
note 9s 128 gb
Meslek
Muhasebe Yönetici
Konular
42
twrp ile kurulum yaparsanız ime gitmez en stabil romu soracak olursan valla son 6-7 aydır bir rom bulamadım ya kasıyor ya şarjı az gidiyor yada bir sorun çıkartıyor EU rom vardı mıuı 11 den sonra bir bozdu hala düzeltemedi en son ki 13 romunu iki sefer kurdum fakat 1 saat dayana bildim sadece şuanda port romdayım 13.0.5 en uzun kaldığım rom bu sağolsun yapımcısı da Türk bir arkadaşımız yardımcı oluyor. tavsiyede ederim .

Oyla:

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
twrp ile kurulum yaparsanız ime gitmez en stabil romu soracak olursan valla son 6-7 aydır bir rom bulamadım ya kasıyor ya şarjı az gidiyor yada bir sorun çıkartıyor EU rom vardı mıuı 11 den sonra bir bozdu hala düzeltemedi en son ki 13 romunu iki sefer kurdum fakat 1 saat dayana bildim sadece şuanda port romdayım 13.0.5 en uzun kaldığım rom bu sağolsun yapımcısı da Türk bir arkadaşımız yardımcı oluyor. tavsiyede ederim .
Eu stabil çıkmıştı en son eu 13.0.2 onu denediniz mi ?

Oyla:

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
AOSP Romlara geçiş yapma vaktiniz gelmiş. Kutudan çıkan MIUI sürümü dışında herhangi bir sürüm önermiyorum Xiaomi'ler için. Sadece kutudan çıkan sürümler stabil oluyor.

Oyla:

AdemBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
note 9s 128 gb
Meslek
Muhasebe Yönetici
Konular
42
Eu stabil çıkmıştı en son eu 13.0.2 onu denediniz mi ?

evet hocam iki sefer sıfırdan kurdum ama ikisinde de 1 saat dayana bildim hemen rom değiştirdim .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AOSP Romlara geçiş yapma vaktiniz gelmiş. Kutudan çıkan MIUI sürümü dışında herhangi bir sürüm önermiyorum Xiaomi'ler için. Sadece kutudan çıkan sürümler stabil oluyor.
kutudan dediğiniz global mi hocam ?
tema kullanıcısıyım yada bağımlısıyım diyim AOPS geçmek kullanmak bana zor geliyor.

Oyla:

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
evet hocam iki sefer sıfırdan kurdum ama ikisinde de 1 saat dayana bildim hemen rom değiştirdim .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kutudan dediğiniz global mi hocam ?
tema kullanıcısıyım yada bağımlısıyım diyim AOPS geçmek kullanmak bana zor geliyor.
Telefonun uretildiginde ve sıfır halde aldığınızda kurulu olan yazılım hocam kutudan çıkan yazılım dediğim şey.

Sizin cihaziniz redmi note 9s miui 11 ile gelmiş. Kutudan çıkan yazılımlar en iyi yazılımlar olur, ondan sonrakilerde hep bir performans kayıpları yaşarsınız. Tabi istisnalar vardır ancak kaideyi bozmaz.

Ayrıca tema bağımlısı iseniz şunu bilmenizde fayda var, telefonu yavaşlatan zaten Miui arayüzü. Yani ya temaları sececeksiniz ya da performansı. İkisi aynı anda olmaz. Çünkü AOSP miui arayüzü kullanmadığı saf Android arayüzü olduğu için stabil.

Son düzenleme:
Oyla:

AdemBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
note 9s 128 gb
Meslek
Muhasebe Yönetici
Konular
42
Telefonun uretildiginde ve sıfır halde aldığınızda kurulu olan yazılım hocam kutudan çıkan yazılım dediğim şey.

Sizin cihaziniz redmi note 9s miui 11 ile gelmiş. Kutudan çıkan yazılımlar en iyi yazılımlar olur, ondan sonrakilerde hep bir performans kayıpları yaşarsınız. Tabi istisnalar vardır ancak kaideyi bozmaz.

Ayrıca tema bağımlısı iseniz şunu bilmenizde fayda var, telefonu yavaşlatan zaten Miui arayüzü. Yani ya temaları sececeksiniz ya da performansı. İkisi aynı anda olmaz. Çünkü AOSP miui arayüzü kullanmadığı saf Android arayüzü olduğu için stabil.
hocam vermiş oldugunuz aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim.
mıuı 11 harbiden çok ama çok başka idi.

Oyla:

AdemBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
note 9s 128 gb
Meslek
Muhasebe Yönetici
Konular
42
Sizin kullandığınız port romun linki var mı ?

Oyla:
Üst Alt