Yardım Kamera Işık uzama sorunu

Bekir (A2)

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bekir
Cihazım
Xiaomi Mi 14 U
Konular
32
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MiRoom v9.8.22 beta
Telefon Modeli
Mi A2 (Mi6x)
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar. Bügun MiRoom 9.8.9'dan 9.8.22'ye geçiş yaptım ancak kamerada ışıklar uzuyor eski sürümde bu yoktu yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Hocam beta sürümlerde olağan bir durum sorunlarla karşılaşmak, haftaya 9.8.29 da düzeltirler umarım...

Oyla:

Bekir (A2)

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bekir
Cihazım
Xiaomi Mi 14 U
Konular
32
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Merhabalar. Bügun MiRoom 9.8.9'dan 9.8.22'ye geçiş yaptım ancak kamerada ışıklar uzuyor eski sürümde bu yoktu yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Miroomun kendi içerisindeki haftalık değişimlerde kamerada böyle sorunlar oluşmaması lazım. Sanırım bu sorun da değil gibi. Karşıdaki ışığın frekans ve dalga boyu sebebiyle kameranız buna yetersiz kalıyor olabilir. Bende de A2 var ve rom ile kamera uygulaması değişmedikçe böyle değişimler yaşamıyorum hocam.

Oyla:

Bekir (A2)

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bekir
Cihazım
Xiaomi Mi 14 U
Konular
32
Miroomun kendi içerisindeki haftalık değişimlerde kamerada böyle sorunlar oluşmaması lazım. Sanırım bu sorun da değil gibi. Karşıdaki ışığın frekans ve dalga boyu sebebiyle kameranız buna yetersiz kalıyor olabilir. Bende de A2 var ve rom ile kamera uygulaması değişmedikçe böyle değişimler yaşamıyorum hocam.
Sokak lambası da böyleydi kendi MIUI kamera ve Gcam üzerinde denedim sorun aynı Miroomda ilk kez yaşadım bu sorunu

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Sokak lambası da böyleydi kendi MIUI kamera ve Gcam üzerinde denedim sorun aynı Miroomda ilk kez yaşadım bu sorunu

Gcam da böyle olması cidden ilginçmiş hocam. Miroom stok firmware dosyalarını kullanıyor. Tabi siz cihazınızı 6x e çevirdiniz. Aklıma gelen 6x sonrası firmwarenizi de 6x e göre değiştirdiniz mi? Yazılımsal olarak kamera driver larında sorun olabilir..

Oyla:

Bekir (A2)

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bekir
Cihazım
Xiaomi Mi 14 U
Konular
32
Gcam da böyle olması cidden ilginçmiş hocam. Miroom stok firmware dosyalarını kullanıyor. Tabi siz cihazınızı 6x e çevirdiniz. Aklıma gelen 6x sonrası firmwarenizi de 6x e göre değiştirdiniz mi? Yazılımsal olarak kamera driver larında sorun olabilir..
Driverde sıkıntı olsa önceki romlarda da sorun olmazmiydi

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Driverde sıkıntı olsa önceki romlarda da sorun olmazmiydi

Şunu kastettim hocam. Siz bir önceki güncellemelerde böyle bir sıkıntı olmamasına rağmen bu güncellemeyle beraber sorun çıktığını sölediniz. Belki orjinal 6x yazılımı için firmwarede bir güncelleme yapılmıştır. Buda bizim cihaz A2 ile ilgili farklılıklar içeriyordur. Tabi sonuç olarak iki cihazda aynı. Fark olması/çıkması çok düşük ihtimal.

Bu ihtimali öğrenmek için farklı bir mi rom kurabilirsiniz. Farklı rom yüklemeden de cihazınızın ARB sorunu olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. Malum eğer kalıcı olarak cihazınızı 6x e çevirdiyseniz ki 6x de AntiRolback koruması var.

Her şey denendikten sonra yine sorun varsa cihazınızda fiziksel sorun vardır. Lens veya kamera camında bir problem olabilir.

Oyla:
Üst Alt