Yardım Kamera Hakkında

luckyy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
John
Cihazım
Redmi 10c
Konular
13
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global miui14
Telefon Modeli
Redmi 10c
Bootloader Kilidi
Kapalı
Selamlar,hareketli bir nesnenin fotografini cekmek için (bulanık çıkmadan) oisli bir cihazmi almak gerekir yoksa kamerasi iyi olup ois yada eis olmasada olurmu ? Yani iyi bir lens yada yazilim kullanan cihazlardan ois performansi alinirmi ?

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Selamlar,hareketli bir nesnenin fotografini cekmek için (bulanık çıkmadan) oisli bir cihazmi almak gerekir yoksa kamerasi iyi olup ois yada eis olmasada olurmu ? Yani iyi bir lens yada yazilim kullanan cihazlardan ois performansi alinirmi ?
OİS kamera hareketlerini azaltarak bulanık fotoğraf çekme ihtimalini azaltan donanımsal bir özelliktir. EİS ise bu işlevi yazılım vasıtasıyla yapmaya çalışır. Daha doğru bir ifadeyle OİS donanımdan faydalanan bir teknoloji olduğu için EİS ten daha doğru ve başarılı sabitleme yapmaya yardımcı olur.
Kamera odaklı bir telefon almaya karar verilirken tercih buna göre yapılmalıdır.

Oyla:

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
Kaliteli bir Gimbal al. Hiçbir telefon onun vereceği stabiliteyi veremez.

Oyla:

luckyy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
John
Cihazım
Redmi 10c
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
OİS kamera hareketlerini azaltarak bulanık fotoğraf çekme ihtimalini azaltan donanımsal bir özelliktir. EİS ise bu işlevi yazılım vasıtasıyla yapmaya çalışır. Daha doğru bir ifadeyle OİS donanımdan faydalanan bir teknoloji olduğu için EİS ten daha doğru ve başarılı sabitleme yapmaya yardımcı olur.
Kamera odaklı bir telefon almaya karar verilirken tercih buna göre yapılmalıdır.
Hocam peki ois yada eis olmayan iki cihazla çekim yaptik ikiside giriş orta arasi cihazlar 50mp ikiside ve hareketli salincak çekildi biri net çekerken diğeri salincagi bulanik çekti. Yani net çeken salincagi hareket halindeyken yakalayabildi.Bunun sebebi nedir ? Ai yazilimida etki edermi ?

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
luckyy
Hangi cihaz olduğunu bilmeden, fotoğrafı çeken kişinin maharetini görmeden sağlıklı bir cevap vermem mümkün olmaz. Fakat dediğiniz seviyedeki bir cihazın kaliteli resim çekmesini de beklemeyin.

Oyla:

luckyy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
John
Cihazım
Redmi 10c
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
luckyy
Hangi cihaz olduğunu bilmeden, fotoğrafı çeken kişinin maharetini görmeden sağlıklı bir cevap vermem mümkün olmaz. Fakat dediğiniz seviyedeki bir cihazın kaliteli resim çekmesini de beklemeyin.
Aynen hocam cihazlar yetersiz orasi kesin oisli cihazlarda pahali baya bakalim kafamda bir iki model var hangisi denk gelirse artik cevaplar icin tesekkurler 👍

Oyla:
Üst Alt