Yardım Kamera Bozuldu

alperenxdd2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alperen
Cihazım
Redmi note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
10
Herhangi bir düşürme veya darbe olmadan kamera görüntü vermemeye başladı. Açılıyor, ışıklar çalışıyor, motorize sistemde sorun yok, ama görüntü gelmiyor. Herhangi bir uygulamadan kameraya dönünce ya donuyor yada tıklamaları algılamıyor. Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Sizce kaynak ne olabilir.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Persist dosyaları silinmiş olabilir. Persist silinmiş ise tüm sensörler bozuluyor. Ekran döndürme için hareket sensörü falan da çalışmıyor olmalı, deneyin. Yazılımsal değilse flex bozulmuş veya yerinden çıkmış olabilir.

alperenxdd2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alperen
Cihazım
Redmi note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Persist dosyaları silinmiş olabilir. Persist silinmiş ise tüm sensörler bozuluyor. Ekran döndürme için hareket sensörü falan da çalışmıyor olmalı, deneyin. Yazılımsal değilse flex bozulmuş veya yerinden çıkmış olabilir.
Diğer sensörler çalışıyor, persist dosyasını atabilirim aslında tekrar, denemekte fayda var ancak umudum yok malesef. Bilgi için teşekkürler

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Diğer sensörler çalışıyor, persist dosyasını atabilirim aslında tekrar, denemekte fayda var ancak umudum yok malesef. Bilgi için teşekkürler
Diğer sensörler çalışıyor ise persist yükleme hocam. Wideline sertifikası hep L3 oluyor yoksa. Donanımsal bir şey olabilir.

tulomsaslim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
xiaomi 5s pl
Konular
4
Herhangi bir düşürme veya darbe olmadan kamera görüntü vermemeye başladı. Açılıyor, ışıklar çalışıyor, motorize sistemde sorun yok, ama görüntü gelmiyor. Herhangi bir uygulamadan kameraya dönünce ya donuyor yada tıklamaları algılamıyor. Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum. Sizce kaynak ne olabilir.
Donanım testi yaptınız mı hocam

alperenxdd2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alperen
Cihazım
Redmi note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
10
Diğer sensörler çalışıyor ise persist yükleme hocam. Wideline sertifikası hep L3 oluyor yoksa. Donanımsal bir şey olabilir.
Persist dosyasını flaşladım ama l3 sertifikası aktif, videolarda sıkıntı yok, ama parmakizi bozuldu ve kamera kendi kendine açılıp kapanmaya başladı. Bu yüzden aldığım persist yedeğini tekrar yükledim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Donanım testi yaptınız mı hocam
Evet yaptım yalnız orada da aynı şekilde görüntü yok malesef.

Göründüğü gibi, kamera uygulamasında modlar arası geçiş sağlayabiliyorum ama çekilme alakalı herhangi bir noktaya dokunduğumda dokunma efekti çıkmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmıyor. Ekrandaki görüntü arka kamera görüntüsünün buğulanmış hali geçiş sırasında oluşan.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-01-27-17-22-51-827_com.android.camera.jpg
    Screenshot_2021-01-27-17-22-51-827_com.android.camera.jpg
    274,7 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_2021-01-27-17-22-17-177_com.miui.cit.jpg
    Screenshot_2021-01-27-17-22-17-177_com.miui.cit.jpg
    61,5 KB · Görüntüleme: 10

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Persist dosyasını flaşladım ama l3 sertifikası aktif, videolarda sıkıntı yok, ama parmakizi bozuldu ve kamera kendi kendine açılıp kapanmaya başladı. Bu yüzden aldığım persist yedeğini tekrar yükledim.

Evet yaptım yalnız orada da aynı şekilde görüntü yok malesef.

Göründüğü gibi, kamera uygulamasında modlar arası geçiş sağlayabiliyorum ama çekilme alakalı herhangi bir noktaya dokunduğumda dokunma efekti çıkmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmıyor. Ekrandaki görüntü arka kamera görüntüsünün buğulanmış hali geçiş sırasında oluşan.
Demiştim emin olmadan persist kurmayın diye hocam.

Olabildiğince eski bir sürüm stok romu kurun (Xiaomi Firmware Update sitesinde en eskisini indirebilirsiniz). Deneyin çalışıyor mu eski romda diye.

alperenxdd2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alperen
Cihazım
Redmi note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
10
Demiştim emin olmadan persist kurmayın diye hocam.

Olabildiğince eski bir sürüm stok romu kurun (Xiaomi Firmware Update sitesinde en eskisini indirebilirsiniz). Deneyin çalışıyor mu eski romda diye.
Uğraşmaya değeceğini sanmıyorum pek. Sanırım yaptırmam gerek. Ama yedek parça bulunur mu bilmiyorum.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Bende de kamerada sorunlar vardı, temiz kurumum sonrası düzelmişti hocam.

Üst Alt