Çözüldü Kamera açılmıyor

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
11.0.4.0
Telefon Modeli
Note 6 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim üzere kamera çalışmıyor. Farklı uygulamalarda da çalışmıyor. Fastboot rom kurdum yine çalışmıyor ne yapabilirim?
Nasıl böyle oldu onu da söyleyeyim. Mi globdeden notch modi. indirip kurdum bootloopta kaldı ben de notch mod. uninstaller kurdum yine bootlooptaydı ben de yedek almıştım ama yeni çektiğim fotolar falan yedekli değildi recovery rom olarak tekrar kurdum bootloop düzeldi fakat kamera çalışmıyordu persist falan yükledim yine çalışmadı. Yedek aldıktan sonra Full wipe ile fastboot rom kurdum yine olmadı. Yardım bekliyorum :) Yazılım ile kamera fişi çekmiş olamaz :)

CANPARD

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
Redmi note 10
Konular
14
Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Slm
Bu konuyu bi inceleyin
Denemiş hocam
persist falan yükledim yine çalışmadı.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Slm
Bu konuyu bi inceleyin
Persist yedeğimi flaşladım ama konudaki gibi rom dosyasından alıp flaşlayayım bakalım. Romun içinden alıp flaşlayınca düzeldi teşekkürler. Demekki fastboot kurduktan sonra tekrar persist flaşlasam düzelirmiş.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Anlamadığım fastboot rom kurarken persist yok mu bu dosyanın içinde. Flaşlamış olması lazımdı. Ben elle flaşlayınca da olmadı belki de romun içinden almam gerekiyordu.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Anlamadığım fastboot rom kurarken persist yok mu bu dosyanın içinde. Flaşlamış olması lazımdı. Ben elle flaşlayınca da olmadı belki de romun içinden almam gerekiyordu.
Aynen ilginç bi durum fastboot romun içinde persist.img var zaten onuda kurmuş olması gerek.
Kullandığınız mi flash sürümü ile alakalı olabilir yada kurduğunuz recovery rom ile fastboot sürümü aynı mı ikiside 11.0.4.0 mü?

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Aynen ilginç bi durum fastboot romun içinde persist.img var zaten onuda kurmuş olması gerek.
Kullandığınız mi flash sürümü ile alakalı olabilir yada kurduğunuz recovery rom ile fastboot sürümü aynı mı ikiside 11.0.4.0 mü?
Evet hocam hatta yorum atmıştım verilerim silinir mi diye 11.0.4.0 konusuna. Twrpden persist yedeğimi kurdum(bu yedeği 11.0.4.0 de iken almıştım) olmadı. Sonra yedeği alınca fastboot rom kurdum full wipe yaparak yine olmadı. Sanırım bu mi flash sürümü sorunlu çünkü pixelden dönüşte sürekli depolama alanı hasarlı hatası alıyordum ve kimseden böyle bir hata duymadım. Hata da persist flaşlayarak düzeliyordu. Bu mi flash persist flaşlamıyor olabilir mi? Böyle bir şey mümkün mü acaba?

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Mi flash persist kurmaz hocam. Rom dosyasının içinde olsa bile

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Mi flash persist kurmaz hocam. Rom dosyasının içinde olsa bile
Bilgilendirme için teşekkürler hocam komut dosyalarının içine baktığımda dediğiniz gibi persist yükleme komutu yok.

Merak ettiğim twrp gelişmiş temizlikten vendor ve cust silinebiliyor ama fastboot rom bu dosyaları flashlıyor. peki bu persist hangi durumlarda siliniyo nasıl bozuluyor?
Örneğin forumda paylaştığım pixel rom persisti etkiler mi global roma dönüldüğünde persist yüklemek gereklimidir?
birde atıyorum miui 10.3.6 ile miui 11.0.4.0 fastboot romun içindeki persist.img dosyası aynımı kalıyor yoksa rom sürümüne göre değişiyor mu?

Oyla:
Üst Alt